Forelska på Øya

Hva er vel bedre enn varme følelser på en regntung dag?

Kanye kom, regnet dro, og minst to jenter forelska seg. Dette har Øya dreid seg om så langt.

For mange var onsdagen på Øya det desiderte høydepunkt artistmessig, og kanskje det desiderte lavmål værmessig. Mellom støvler, regnponchoer og søkkvåte tøysko kunne man selvfølgelig finne et publikum som er mest opptatt av musikken. Musikken som tross alt er det viktigste på Øya, og som gjør at festivalen for lenge siden solgte ut både festivalpass og dagspass.

Kong Kanye

«This shit is fucking ridiculous sa Kanye West», og det samme sa Lydverkets anmelder Andreas Øverland om konserten da han trillet terningkast seks, og kalte det hele pompøst, vakkert, idiotisk og skjellsettende samtidig.

Les hele anmeldelsen her

Twitter kokte over av lovord etter konserten, og det ryktes også om noen felte tårer i P3s glasshus i handlegata på Øya. Det var likevel ikke alle som hev seg på bølgen av Kanye-skryt.

(Skjermdump, twitter)

Det var ikke bare Kanye som skapte sterke følelser i går, det samme gjorde James Blake.

– Hvis jeg skulle ha oppdatert Facebook eller twitter i går kveld hadde jeg nok skrevet at «Jeg forelska meg i James Blake i går, jeg», sier Carita, som nyter festivalen sammen med to venninner.

Hun er frivillig på festivalen sammen med Megan og Anne som har vært oppriggere.

– Da jeg så Warpaint i går forelska jeg meg litt i jentene på scena. Det skrev jeg faktisk på Facebook etterpå, ler Anne.

Anne, Carita, og Megan under Øyafestivalen. (Foto: Maria Lindberg, NRKP3)
Anne, Carita, og Megan under Øyafestivalen. (Foto: Maria Lindberg, NRKP3)

Les anmeldelsen av konserten til James Blake her

Ukas høydepunkt

To andre som nesten ser litt forelska ut i er Hans – Erik og Magnus. De har en mørk og mystisk kvinne i kikkerten.

– Det beste med dagen i dag er at vi er én dag nærmere Lykke Li. Hun er ukas absolutte høydepunkt, sier Hans-Erik.

– Jeg tror været er det folk er mest opptatt av i dag. Eller, det er i hvert fall vi, men vi er jo sørlendinger så vi er kanskje litt vel opptatt av sola, ler Magnus.

Hans-Erik og Magnus under Øya. (Foto: Maria Lindberg, NRKP3)

Les også: Dette ser du live på P3

Alt kræsjer

Alene og med flagrende hvite klær, står Silje med en brus i hånda og venter på en kompis. Hun er kanskje ikke forelska, men hva gjør vel det, dette er jo Øyas beste dag!

– For min del tenker jeg bare at dette er den aller beste dagen under hele Øya. Jeg skal få med meg Aphex Twin og Fleet Foxes. Sandra Kolstad skal jeg også se, sier Silje. Det er litt kjedelig at Fleet Foxes kræsjer med Janelle Monae, eller, jeg føler vel at det meste kræsjer i dag, ler Silje.

Silje på Øya. (Foto: Maria Lindberg, NRKP3)

Sjekk ut: Ludvig «hjelper» svartebørshaiene

Misfornøyd med artistkræsj er det forresten flere som er. Man kan nesten forutse litt lettere panisk løping over festivalområdet mellom Janelle Monae og Fleet Foxes. I hvert fall hvis alle er like engasjerte som denne karen på twitter.

Sjekk ut: Øyamoten – Hunterstøvler og truseshorts

For kule for Kaizers?

Vi kan holde oss til Twitter: Bortsett fra tweets om Kong Kanye og James Blake handler det i dag om ett annet band. Kaizers Orchestra. De aller fleste melder at de enten er klare for liveopptreden i Middelaldeparken eller foran P3s stream. Noen andre er litt mer negative. Noen skal nemlig IKKE se Kaizers.

(Skjermdump twitter)

Les også: Elsker Kaizers enda mer nå!