Framtidsretta oppdatering

Se opp Spotify, Apple har sluppet iTunes 11.

Etter omtrent en måneds forsinkelse kan svorne brukere av nedlastingsbutikken iTunes endelig gni seg i henda over en ny utgave av Apples populære programvare. Nettgiganten har gjort den kanskje største «oppussinga» noensinne med den nye oppdateringa som var klar torsdag kveld.

Hjelper deg å huske

De har gjort endringer både på brukergrensesnitt og ikke minst ført enda mer av fokuset over på å lagre innhold i «skya» – i iCloud.

Blant annet vil iCloud nå hjelpe deg å huske hvor du slutta å lytte sist gang du var innlogga.

Apple lanserte i oktober 2011 iCloud, en tjeneste som lagrer og synkroniserer ditt innhold med alle dine Apple-enheter. I iTunes 11 er dette enda mer integrert. Foto: Promo.
Apple lanserte i oktober 2011 iCloud, en tjeneste som lagrer og synkroniserer ditt innhold med alle dine Apple-enheter. I iTunes 11 er dette enda mer integrert. Foto: Promo.

Musikkbutikken likner nå mer på den oppgraderinga som allerede er gjort mot versjoner for nettbrett og mobil og det er blitt enklere å lage spillelister. De har også fjerna sitt forsøk på et sosialt nettverk – Ping, og erstatta det med et system for anbefalinger i musikkbutikken.

«Up next»

Heller ikke ved denne oppgraderinga kom det imidlertid noen løsning som setter Apple på det stadig viktigere strømme-kartet. Lenge har det gått rykter om at Apple jobber med en nettradiotjeneste, omtrent som amerikanske Pandora – som visstnok skal få navnet iRadio.

Les også:

Men med iTunes 11 får man blant annet en Spotify-inspirert «up next»-funksjon. Med et enkelt klikk kan man se hva som er neste låt i køen og se hele lista, legge til eller slette låter.

Med iTunes 11 er det blitt enklere og mer intuitivt å håndtere spillelister. Foto: Skjermdump.
Med iTunes 11 er det blitt enklere og mer intuitivt å håndtere spillelister. Foto: Skjermdump.

Magasinet Techcrunch er fornøyd med hvordan den nye versjonen ser ut og hvordan den fungerer i samspill med «skyen». Deres innvendig er imidlertid at ting går litt trengt når man skal spille av en ny låt fra iCloud.

Stadig mer sømløs opplevelse

Mange sitter i dag fortsatt på større eller mindre digitale samlinger med egen favorittmusikk, og det er tross alt denne musikken man hører aller mest på. Med den stadig større integrasjonen av sky-basert lagring gjennom iCloud, blir det også en stadig mer sømløs opplevelse å strømme sin egen musikk, uten å betale abonnement til Spotify eller WiMP.

Apple vil med andre ord i framtida garantert bli en sterk konkurrent til Spotify og WiMP, som må jobbe enda hardere for å få oss som kunder. Men mange tror også dette er den siste oppdateringa vi ser av iTunes, før vi får en helt annen versjon, der strømming også er integrert.

Så Spotify og WiMP må bare se opp!