Fransk åpning for Emilie Nicolas og Truls?

Et utenlandsk plateselskap speidet etter norske talenter under gårsdagens P3 Gull, og det er spesielt to artister de har lyst til å gi sjansen i Frankrike

Under gårsdagens P3 Gull opptrådte noen av de mest spennende artistene Norge har å by på, for et fullstappet Sentrum Scene.

Få med deg alt fra P3 Gull her!

– Jeg har fulgt et par av de lokale artistene som opptrer her i kveld

Blant de elleville tilskuerne var også Jan Ghazi, artistansvarlig i det franske plateselskapet Polydor, som ligger under plategiganten Universal Music.

Speidet etter talent

Jobben hans som artistansvarlig går blant annet ut på å lete etter nye talenter og signere lovende artister, for å gi dem sjansen til å prøve seg i Frankrike. Før selve prisutdelingsshowet begynte, hadde han på forhånd plukket seg ut spesielt to artister han ville ta en ekstra titt på.

– Jeg har fulgt et par av de lokale artistene som opptrer her i kveld, sa Ghazi før showet begynte i går, og spesifiserte:

– Jeg har vurdert å jobbe med Truls og Emilie Nicolas, som jeg synes er veldig gode og interessante artister.

Er det derfor du er her i kveld, så du kan få se Truls og Emilie Nicolas live?

– Ja, det er det.

Les også: Emilie Nicolas ut i Europa

Både Truls med «Out Of Yourself» og Emilie Nicolas med «Pstereo» var nominerte til prisen Årets låt på P3 Gull, men selv om Röyksopp og Susanne Sundfør stakk av med seieren, leverte de Frankrike-aktuelle artistene to sterke opptredener, som sannsynligvis bare økte interessen rundt dem.

Vil signere dem

Det franske plateselskapet Polydor, som Ghazi representerer, har allerede andre storheter som Lana Del Rey, Eminem, Lady Gaga og Madonna i stallen. Det eies også av verdens største plateselskap, nemlig Universal Music. Nå har altså plategigantene fått øynene opp for bærumsjenta Emilie Nicolas og den tidligere Lukestar-vokalisten Truls.

– De har noe annerledes. De er veldig spesielle talenter.

Ghazi tror de to artistene har alt som skal til for å lykkes i Frankrike.

– De har noe annerledes, og det er ikke bare at de er norske. De er veldig spesielle talenter, det hjelper selvfølgelig.

Så du vil at Truls og Emilie Nicolas skal signere for dere?

– Ja!

Europas viktigste musikkmarkeder

Jarle Bernhoft har jobbet mye for å slå gjennom i Frankrike. Foto: Per Ole Hagen, NRK
Jarle Bernhoft har jobbet mye for å slå gjennom i Frankrike. Foto: Per Ole Hagen, NRK

Frankrike er med sine 64 millioner innbyggere et av Europas viktigste musikkmarkeder, men nåløyet for å lykkes der er trangt. Blant nordmenn som har prøvd seg tidligere, og i stor grad lykkes, finner vi soulpop-artisten Jarle Bernhoft. Han har Ghazi allerede jobbet en del med, og Bernhoft er også en av grunnene til at han fikk øynene opp for andre norske artister.

Les også:
Blir høy på hiphop

Gjennom å jobbe med andre utenlandske artister i Frankrike, har Ghazi gjort seg opp en mening om hva som er nøkkelen for å lykkes i Frankrike.

– Først og fremst er kvaliteten på musikken det viktigste, men også at det passer smaken til det franske folket. Det kreves også både tilstedeværelse og tid til å være med på promotering og slike ting. Det er veldig viktig å bruke mye tid i landet man vil slå gjennom i, enten det er Tyskland, USA eller Frankrike. Det er det samme uansett – du må være der.

Har troen

Per Eirik Johansen jobber som manager for både Truls og Emilie Nicolas, samt tidligere nevnte Jarle Bernhoft. Hans kontakter i Frankrike, etter å ha jobbet med Bernhoft der, er en av grunnene til at folk utenfor Norges grenser har lagt merke til de to artistene.

– Jeg har jobbet mye med Universal Music i Frankrike, blant annet som manager for Jarle Bernhoft. Vi har gjort en veldig god jobb for han, og inviterte opp gode venner fra Frankrike for å møte Truls og Emilie Nicolas under P3 Gull. De har vært veldig fan tidligere, og likte godt både det de så og opplevde under P3 Gull i går, sier Johansen og presiserer:

– Men det er ennå altfor tidlig å snakke om at det kan skje noe.

Er det realistisk at de kan få platekontrakt og gjøre det godt i Frankrike?

– Jeg liker ikke å spekulere i fremtiden, men både Truls og Emilie Nicolas er to fantastiske artister som jeg har veldig troen på. Jeg er sikker på at de etterhvert kan få et publikum også utenfor landet, sier Johansen.