Emilie Nicolas ut i Europa

Den fremadstormende artisten er valgt ut av P3 til å representere Norge under bransjetreffet Eurosonic i Nederland.

Hvert år sender NRK P3 en lovende artist eller band som kanalen har tro på kan slå gjennom internasjonalt til talentfestivalen Eurosonic.

I januar 2014 blir det elektropophåpet Emilie Nicolas som skal representere Norge på bransjetreffet, blant hundrevis av andre europeiske band og artister.

Sterk liveartist

Emilie Nicolas. Foto: Promo
Emilie Nicolas. Foto: Promo

Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, er tydelig på hvorfor Bærumsjenta ble valgt til å delta på Eurosonic-festivalen.

– Emilie Nicolas er en av de aller mest spennende nye, norske stemmene akkurat nå. Det er en nerve i musikken hennes som er helt unik, og som gjør at du ikke bare hører – men lytter – til musikken hennes. Emilie Nicolas er videre en talentfull låtskriver og melodisnekker. Hun er i tillegg en sterk liveartist som har det som skal til for å slå gjennom også i utlandet.

Vise seg frem

I januar får altså Emilie Nicolas muligheten til å vise seg frem for et publikum av musikkelskere og bransjefolk i Nederland.

– Vi gleder oss veldig, sier Emilie Nicolas og resten av bandet om utvelgelsen.

De som har representert Norge tidligere på festivalen er blant annet Mikhael Paskalev, Team Me, Kvelertak, Pony The Pirate og Marit Larsen.

Før den tid skal hun opptre på den nye prisutdelingen, P3 Gull, som skal avholdes 29. november.

Spilt hyppig

Emilie Nicolas har blitt lagt merke til det siste året. I juni la NRK P3 sin elsk på Bærumsjenta, og coverversjonen hennes av DumDum Boys’ “Pstereo” har blitt hyppig spilt på radiokanalen, og er for øyeblikket A-listet.

25-åringen spilte på Pstereo-festivalen i august, og overbeviste P3s anmelder som mente hun “har få fakter og er kanskje tidvis introvert, men gjennom den interessante og vedmodige scenepersonligheten glitrer talentet. Emilie Nicolas har rett og slett en forrykende sangstemme.”

Siden da har hun med Sony Music, men når debutalbumet kommer er foreløpig ukjent.

Hør Emilie Nicolas – “Pstereo” her: