Envy til P3 Gull

Oslo-duoen, som opplever knallsuksess i utlandet, gleder seg til å spille på norgeshistoriens første P3 Gull i november.

Om tre måneder er et duket for norgeshistoriens aller første P3 Gull. Konserten og prisutdelingen skal vise frem og belønne det aller beste fra norsk musikk i året vi etterhvert legger bak oss, og et utvalg av de aller beste norske artistene får plass på scenen og i tv-ruta.

Billettsalget er allerede i gang, og det første trekkplasteret til showet er selveste Envy – som ikke bare står bak årets sommerhit her til lands, men som også klatrer og herjer på iTunes- og radiolister i våre naboland.

Les også: P3 lanserer musikkpris

Gjensidig kjærlighet

Duoen, som for øyeblikket forfølger drømmen i det store utlandet, har allerede begynt å glede seg til musikkfesten i november.

– Det er gøy å være første ut, og vi tror det blir et fint arrangement. Vi er veldig glad i P3, de har vært med å breake oss fra dag én, selv da vi hadde «One Song». P3 har vist oss kjærlighet fra første stund, så vi digger dem skikkelig og skal selvfølgelig være med på et slik arrangement, sier Nico Sereba til P3 Musikk.  

En fornøyd musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, bekrefter at de varme følelsene går begge veier.

– P3 og Envy har en sterk historie sammen. Med Urørt som springbrett og heftig spilling av «One Song» på kanalen, har P3 fra dag én hatt en stor tro på og sterk kjærlighet til gruppa. De har hele veien vist at de er magiske live, noe som jo er en nødvendighet på et show som P3Gull, sier Borch Bugge.

Massiv utenlandssuksess

To og et halvt år etter at Vinzy V og Nico Sereba ble kåret til Ukas Urørt og var den store by:Larm-snakkisen, har de nå 22 år gamle guttene to svære hits på samvittigheten.

I fjor gikk «One Song» sin seiersgang på radio, lister og fester, og i år har de toppet alt med den slitesterke perlen «Am I Wrong?», som i sommer har vært umulig å gå glipp av her i landet. Låta er blant de mest spilte også på svensk og dansk radio, og topper listen over Spotify-strømming i Danmark. I tillegg er låten den åttende mest spilte på Spotify på verdensbasis. Nico må ty til de store ordene for å beskrive følelsen.

– Sykt. Fantastisk.

Makker Vinzy forteller at Envy kjenner på suksessen langt utenfor landegrensene.

– Vi har vært i Atlanta og Los Angeles, og så er det New York nå. Det har kun vært business, ingen opptredener. Eller, haha, vi måtte opptre i en butikk i et kjøpesenter, fordi jenta som jobbet der spurte. Og så blir det vel til at vi må synge i noen møter fremover.

En «unorsk» hit

Envy-gutta – som tross sine røtter i hiphop synes det er greit at folk kaller musikken deres pop – var ikke totalt uforberedt på at «Am I Wrong» ville ta av.

– For å være ærlig så skjønte jeg det litt da vi var hos Popsalongen på P3 og hadde radiopremieren. Vi snakket og så sa de «nå spiller vi låta», og da jeg hørte på den tenkte jeg «den høres veldig fin ut på radio, den høres ut som den passer hjemme her», sier Vinz.

Nico utdyper:

– Vi spilte den for veldig mange mennesker før vi la den ut, og vi fikk alltid den samme reaksjonen. Alle digget den, men noen sa at de kanskje ikke trodde det var en type låt som kunne bli en hit, noen mente den kanskje ble litt for «unorsk». Men når alle digger en låt, så blir det jo en hit.

– Vil skinne på P3 Gull

Musikksjef Mats Borch Bugge er én av mange som har latt seg begeistre av «Am I Wrong»:

– For det første har låten et helt uimotståelig refreng, som det er umulig å bli lei av. Videre er den lekkert produsert, og har også en melankoli ved seg – både tekstlig og melodisk. Nico og Vincent synger begge bra – og gir oss tematisk ofte en kombinasjon av skjørhet og tro på at ting ordner seg. Det er jo selve livet, ikke sant.

Han er ovebevist om at Envy vil skinne på scenen under P3 Gull.

– Envy har en eksepsjonelt sterk sceneutstråling, og har alltid gitt alt på scenen. Med guttas scenekvaliteter blir det garantert vilt, vakkert og rått!

Envy (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Envy er kjent for å levere under konsertene sine. Her fra Topp 20-showet i Stavanger i sommer. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Prisutdelingen vil oppsummere musikkåret som har gått, og tre priser skal deles ut: P3-prisen, Årets nykommer og Årets låt. Sistnevnte vil stemmes frem av P3-lytterne, mens en jury av musikkeksperter vil kåre vinnere i de to andre kategoriene.

Flere sterke nykommere

I tillegg til Envy er to andre navn klare for P3 Gull i november.

Truls, som har tatt steget fra sfærisk indierock med Lukestar til mer urban popmusikk på egenhånd, har imponert anmelderne dette året  – blant annet med sine konserter under årets by:Larm. Emilie Nicolas herjer for tiden radiobølgene med sin radikale versjon av DumDum Boys’ «Pstereo», og har allerede høstet stor entusiasme fra P3s musikkfolk. Flere sterke artistnavn til P3 Gull vil slippes gjennom høsten.

P3 Gull sendes direkte på NRK3 29. november. Live Nelvik leder showet.