– Gå inn i helga med selvtillit

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Amara og Broiler + Aiba.

Broiler + Aiba – «02:57»

Russetiden startet denne uka, og det mangler ikke akkurat festlåter. Men for et gøy og overraskende samarbeid dette er!

Gjennom det siste tiåret har Broiler vist oss at de kan lage fest, og stjerneskuddet Aiba toppet hitlistene med flere vilt fengende låter i fjor. Nå har de latt uttrykkene sine smelte sammen til en klassisk partylåt.

Lydbildet drar en rett inn på festen, det klirrer i glass, latteren sitter løst og bassen er tung. Klokka er 02:57, det er tre minutter til byen stenger og det ligger både stress og forventninger i lufta.

Håper denne spilles ute på byen i helga når klokka nærmer seg 03:00, både som en påminner for å rekke nattbussen hjem, men mest fordi den bare må danses til.

Broiler + Aiba med «02:57» er ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Amara – «Beverly Hills»

Dersom vi skulle få en gjeng amerikanere til å sjekke ut norskspråklig rap, tror jeg Amara hadde vært et lurt sted å starte. Han har en egen evne til å dra lytterne inn i sitt klubbunivers, og det tror jeg man kan føle på uansett om man skjønner hva som blir sagt eller ikke.

«Beverly Hills» er en gavepakke til Amara-fansen. Rapperen fra Oslo viser ingen nye sider av seg selv, men dyrker heller det basstunge soundet han er kjent for.

Vokalen brukes eksemplarisk som et eget instrument. Sikker på at 26-åringen kunne fått en boligannonse til å høres fet ut.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Sa_g – «Voguesigg»

Mmm, gå inn i helga med selvtillit akkurat som Sa_g!

Alle får lyst til å være en del av crewet til Sa_g etter å ha hørt linjene hennes. Og på generell basis vil hun at vi skal danse, gråte og føle vibsa til musikken. Det er ikke vanskelig i det hele tatt med «Vougesigg». Det er også en underliggende leken bounce bass, som gjør den lyse autotunespyttinga enda grovere.

Denne låta overbeviser flere enn Subjektredaktøren om at sigging er fett, i hvert fall hvis man får henge med de som går i baggy bukser og korsett!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Team Me – «Return to the Riverside»

Dette føles som en nostalgisk klem! Det er mye jeg er glad for å ha lagt igjen i fortiden, som tynne bryn og galaxy tights, for å nevne noe. Team Me er ikke en av dem.

Jeg minnes ennå Team Me konserten jeg var på under deres siste turné i 2015, før de ble oppløst som band. Svett, hes og lykkelig på et stappfullt Tou Scene i Stavanger. Gleden er stor, både for meg og for norsk indiepop, at valget falt på gjenforening i 2019 og at det fortsetter å komme ny musikk fra Team Me.

«Return to the riverside» er noe mer nedpå enn klassikerne vi kjenner, som «With My Hands Covering Both of My Eyes I Am Too Scared To Have a Look at You Now» fra 2011 og «Kick & Curse» fra 2014, men like nynnbar. Fantasifull, melodiøs indiepop går aldri av moten!

Tekstene som har kommet siden albumslipp i 2022, omhandler stort sett tilbakeblikk til en tid som er forbi, og «Return to the riverside» er intet unntak. Bandet fortsetter å produsere i et kreativt lydbilde, og i dette singelslippet venter små drypp av søte strykere, catchy gitar og selvsagt: den distinkte lyse vokalen til Marius Drogsås Hagen.

Jeg blir på grensen til fuktig i øyekroken bare av tanken på at noen nå gjerne oppdager Team Me for første gang, og får mulighet til å slite ut stemmebåndet på konsert.

Ingvild Sørnes
Journalist

Yoguttene – «$vaien e Evig»

Okey, det har gått åtte år! Åtte år siden forrige Yoguttene utgivelse. Men i går kom albumet «Y420G». Vet ikke om det er det gode været som gjør at jeg blir så positiv, men dette var jo fader meg helt enormt bra!

Det er fristene å dra frem floskler som «de gamle er fortsatt eldst» osv., men det føles feil. For det jeg først og fremst er imponert over her, er hvor ungdommelig og gøy det høres ut! Selv om gutta vel er langt inn i 30-åra, høres det ut som en vennegjeng med overskudd. Punchlinene kommer på rekke og rad gjennom hele albumet.

Vanskelig å velge én låt å trekke frem her, men når hooket på Basmo-produserte «$vaien e Evig» sier «D YG, nye DDE», så er det klart at det fester seg. Sammen med Sitting Original-isen er dette årets beste comeback. Det blir en YG-sommer dette her.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Sofia Loise – «Bliss»

En ukegammel r&b-godbit fra «Urørt»-universet. 23 år gamle Sofia Loise fra Nesodden imponerer! Her synges det tøft som bare rakkeren, over en bakpå jazza produksjon.

«Bliss» gir oss både saksofon, gitarklimpring og koring. Organisk musikk uten så mye dilldall. Gi den en lytt dersom du trenger å senke pulsen litt.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: