– Dette er låta jeg sipper til mens jeg sletter TikTok

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med åtte nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Ramón og Turab + Tyr.

Ramón – «Tivoli»

Ramón har tidligere beveget oss med nære og sterke kjærlighetslåter. Nå dykker han dypere i noe av det som har formet han til å bli den han er i dag.

«Tivoli» er første singel ut fra Ramón sitt nye musikalske prosjekt «Torres Tivoli». Spanske rytmer og en så nær og direkte tekst at tårene triller, gjør låta både vilt fengende og skikkelig vond.

Det er møtet mellom disse kontrastene som gjør «Tivoli» til Ramón sin hittil beste låt!

Ramón med «Tivoli» er ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Turab + Tyr – «Penger i banken»

Turabs såre stemme og budskap kan mykne opp ethvert steinhardt hjerte.

Penger i banken er ofte en trygghet, men her synger Turab om å miste tryggheten. Idet faren hans blir syk, skjønner han at tilhørigheten knyttet til foreldrenes kultur kan bli borte.

Akkompagnert av fjorårets suksessfulle Tyr har låta en harmonisk duo type sound. Selv om Tyr står på den andre siden av daddy issues. Det gir låta dybde, bokstavelig talt. Tyr har en hardere og dypere stemme som på mystisk vis trekker lytteren lenger ned i de rolige rytmene. En følsom siste singel før Turabs andre album kommer ut!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Rambow – «Jeg føler meg så fly»

Tittelen på Rambows ferske første albumutgivelse, «Mager Men Metter Mager», er kanskje en stokkete munnfull. Men albumet flyter lekende lett fra første låt.

Albumets største energibombe har han spart helt til slutt. «Jeg føler meg så fly» mikser inn festmusikk i en både hardtslående og dansbar hit. Den plasserer seg i større grad i samtidens populærmusikk og er som håndformet for hitlistene, uten at det går på kompromiss med Rambows uttrykk. Den presise, raske flowen består, med en klassisk beat som grunnstein.

Når pulsen fra denne sistelåta legger seg, skulle albumet gjerne hatt et par låter til for å presentere det litt ned nedpå uttrykket som står sterkest i Rambows musikk. Men man kan nesten like gjerne trykke på replay og høre det hele en gang til.

Teksten er hentet fra P3 sin anmeldelse av Rambow sitt album «Mager Men Metter Mager». Les hele anmeldelsen her!

Sofie Granberg
Anmelder

Beathoven + Dutty Dior – «Sipper»

Beathoven er det til tider litt vanskelig på å bli klok på. Det er under et år siden de fikk sitt kommersielle gjennombrudd med TikTok-låta «Stay keeg». Og denne helgen kan de vinne Spellemannpris i kategorien «Årets låt» med «Sør-Afrika» sammen med Capow X 2G.

At gruppa et år senere samarbeider med Dutty Dior, er i seg selv overraskende. Men Beathoven har blitt mer og mer raffe i kantene det siste året. Med Tyr-samarbeidet «Tyrthoven» fikk de en låt på «Spotify top 50» helt uten hook. Og for tre uker siden ga Blackie ut sololåta «Wonderland», som fremdeles ligger høyt på hitlistene. Det helt uten maske!

På «Sipper» utforsker trioen et mer psykedelisk sound. Dutty Dior må gjerne bli medlem av gruppa på fast basis! For den raspe stemmen hans passer perfekt sammen med Blackie sin mørkere autoritære stemme. Det beste samarbeidet siden ipa og mango.

En melankolsk og sårbar låt. Dette er låta jeg sipper til mens jeg sletter TikTok fra mobilen.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Undergrunn – «Dobbel Trippel»

Man trenger ikke nødvendigvis finne opp hjulet på nytt for å lage spennende musikk.

«Dobbel Trippel» er en to minutter kort skrytelåt der Undergrunn spytter ut metaforer og sammenligninger etter hverandre. Beaten er én basstone som repeteres og blandes sammen med diverse pling-plong lyder.

Er det innovativt? Nei. Er det utrolig fengende? Ja.

Teksten er hentet fra P3 sin av Undergrunn sitt album «Egoland». Les hele anmeldelsen her!»

Even Samir Kaushik
Anmelder

Cupid Girl – «I Drop everything»

Varselskudd fra Cupid Girl! For et deilig og gøy poplandskap 24-årige og Oslo-baserte Julie Engelsviken inviterer oss inn i. «I Drop Everything» er en no-shits-given kjærlighetserklæring, med mye brask i panna. Jeg spår at Cupid Girl blir en snakkis dette året. I hvert fall om denne låta er representativt for det som kommer.

«I drop everything», som er tredje låta lastet opp på «Urørt», tar oss gjennom en tidsreise uten at man egentlig er helt klar over det. Fra Natasha Bedingfield, gjennom alle band-drevne karaoke-poplåter, til The Naked and Famous, og så til Dagny. Bak spakene sitter artisten selv, sammen med Hallvard Bonden (Killer Kid Mozart, Tape Trash). Dette samarbeidet lover godt! Og det jeg koser meg mest med, er at med denne tidsreisen av en produksjon, så toucher også låten innom mange sjangre. Pop? Yes. Elektronika? Yes. Folk? Yes. Rock? Yes. Indie? Yes. (Sorry Gaffa)

Jeg utfordrer Cupid Girl til å spille denne live uten bruk av tracks. For det kan bli ganske gøy, både for de på scenen og oss i publikum.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Hajk – «Broken by a kiss»

Det har ennå ikke skjedd at undertegnende har skrevet om en låt utfor «Urørt»-universet. Før nå. Noen må rett og slett snakke om Hajk sin tilbakekomst. Om veien til deres «vanskelige» tredjeplate. Tror dog ikke dette betyr noe særlig for hjertepop-bandet, som med sine to skiver ofte topper musikkelskernes topplister.

Det har gått hele fire år siden sist vi hørte ny musikk. På veien har de rukket å bli til en kvartett, vokalist Sigrid har hatt solodebut, siste konserttegn var en Hajk-duo streamingkonsert fra stua til to i bandet – og ja, korona.

«Broken by a Kiss» er andresingelen, som etter all sannsynlighet skal lede til nummer tre i platerekken, og jeg kan ikke slutte å høre på denne låta. Gleden i musikken er så inderlig til stede, katalysatoren aka perkusjonsavdeling er så lekent og tight. Det jeg synes er aller best med Hajk, er når Preben og Sigrid spiller på hverandre i vokalsporet. Tusen hjertelig takk for denne låta, og nå ser jeg virkelig frem til tredjeplata.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Lekende lett – «Pushe på»

Vokalist Synne Sofi Bårdsdatter Bønes og produsent Kristian Stockhaus utgjør duoen Lekende lett. Et navn som på mange måter gjenspeiler musikken de lager. Her snakker vi enkle tekster på kav Bergensk, som blant annet tar opp temaer som livet, kjærlighet, sex og mangel på penger. Det jeg liker spesielt godt med «Pushe på», er måten Sofie synger med en nokså sløv, direkte og ironisk tone. Det er nemlig noe deilig nonsjalant over det.

Det som fort kunne blitt for monotont og repetitivt, blir med Stockhaus sin kreative produksjon gøy og svært underholdende å høre på. Bassen spretter godt av gårde sammen med et deilig kaos av diverse lyder og synther. I løpet av 2 minutter og 45 sekunder blir jeg såpass underholdt at jeg ikke kan gjøre annet enn å smile.

«Hvis du føler deg litt sliten og sitter fast i driten, bare push på, push på!»

Vi gratulerer Lekende lett med albumdebut i dag. Få også med dere siste låta på albumet hvor Linni og Angelo Reira gjester. Den er lekende lett å anbefale.

Erlend Arnesen
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: