– Snakker til steiner

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet William Gamborg og Avgvstvs + Thea Marlene.

Vilde Tuv – «Old Stone»

Vilde Tuv snakker til steiner! Det vil jeg også, spesielt med denne forlokkende sangen på ørene. Den minner meg litt om sangen til barne -TV-serien «Tiny planets: Bing and Bong» når de flyr ut i verdensrommet.

Med en sjangermiks av en sang tror jeg prisvinnende Vilde Tuv faktisk klarer å trollbinde selv en stein. Og de som får oppleve henne på europaturneen hun straks legger ut på er heldige! «Old stone» er en merkelig (men merkverdig) blanding av (blant annet) underlig vokal og digge EDM-beats.

Jeg foreslår å gå ut i skogen og snakke med en stein denne helga, om ikke jeg overbeviser deg, så gjør denne låta det!

Frida Wattne Lindland
Journalist

William Gamborg – «Hva skjer»

Hva skjer? Jo, det skal jeg fortelle deg. William Gamborg skjer! Jeg må åpne med å si at bassen og trommene i låta fungerer veldig bra. Det groover altså så godt. Jeg liker også spesielt lyden av det som til tider høres ut som at noen spiller med en blyant på glass. Lekent!

William vet godt hvordan man flørter med lytteren, gjerne i form av ganske så chille låter, men denne gangen får du en fremoverlent låt med dansegaranti. Og da passer det jo godt at artisten selv er medlem i dansegruppa Quickstyle! Sang og dans på samme tid? Der har du William Gamborg. En artist det virkelig er verdt å få med seg live.

Jeg tror ikke nødvendigvis teksten her er det jeg vektlegger mest. Det er lett å kleine ut av fraser som «Baby guurl du gjør meg så frustrert», men når Gamborg synger det, går det overraskende greit.

Hvis ikke de siste restene fra vinteren nå smelter vekk, skjønner jeg ingenting. For denne låta tar vi med oss mot lysere tider, sommer og sol.

Erlend Arnesen
Journalist

Avgvstvs + Thea Marlene – «Italian smak»

Dette likte jeg veldig godt! Avgvstvs og Thea Marlene er to artister som på sitt beste leverer låter som klistrer seg til hjernen (f.eks. «O.G.» av førstnevnte og «La det ikke bli sånn» av sistnevnte).

Samarbeidet mellom de to kom like overraskende på meg som at sportsdrikken Prime plutselig koster 150 kroner. Men i motsetningen til Prime funka dette som fjell.

Til tross for at både påske og russetid står for dør, virker det ikke som nordmenn er like gira på rølpete festmusikk i år som i fjor. Basert på hitlistene kan det virke som folk er mer ute etter musikk å sippe vin til, enn å shotte Jäger. For å snakke påskens språk.

Dersom det holder seg slik, kan det love godt for «Italian smak». For dette var nedpå og deilig, samtidig som tempoet holdes oppe. En fortryllende låt som jeg vil påstå er det beste Ullern-rapperen har gjort siden «CKMO» fra 2020. Thea Marlene fra Hvaler synger på refrenget og har produsert hele låta. Et multitalent!

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Turab – «Hjertet savner deg»

For et år siden introduserte Karpe det norske folk for begrepet diaspora pop. Og om du er en av de som hungrer etter mer av det samme, kan jeg ikke anbefale «Hjertet savner deg» hjertelig nok.

Artisten Turab Awan (25) bare fortsetter å bli en stadig mer interessant skikkelse i det norske poplandskapet. På denne nyeste singelen blander han norsk vokal, musikalske elementer fra Midtøsten og trap-aktig produksjon til en forferdelig fengende mikstur.

Det er nok av kontraster her. Ikke bare åpner låta med ordene «Jeg er kjemperik, jeg er kjempeblakk / Like mye hvit som jeg er svart». Den befinner seg også i en slags kamp mellom det alternative og det poppete, det sårbare og det bombastiske. For ikke å snakke om det elektroniske versus det organiske. Bidraget fra felespiller Athisaiyan Suresh løfter låta et ekstra hakk.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Vettche – «Stupe ned»

Firkløveren fra Sandnes har stupt, og på skiltet jeg viser, står det 10/10 på! Det har fortsatt ikke gått et helt kalenderår siden de var «Månedens Urørt» i juni 2022, men Vettche-soundet har for alvor begynt å bli noe helt særegent og seriøst fett.

Jeg kunne jo ha prøvd å forklare fra et indie/rock/pop-ståsted hvilke Jungle-sque, Tame Impala-ish og Kakkmaddafakk-iske trekk som Vettche har hatt i sine låter hittil. Og hvorfor dette er oppskriften på en knall poplåt. Men med «STUPE NED» forklarer gutta det fint selv, og hugger med dette de Vettche-ske trekkene i stein. Det er ikke lenge til de seriøst kan begynne å trekke sverd mot de store poprock-navnene i Norge.

Enda mer imponerende er at de fortsatt spiller inn musikken sin i det såkalte «Jazzhjørnet», som er et improvisatorisk studio i kjellerstuen til han ene i bandet. Aldri slipp noen inn hit, fordi denne oppskriften er magisk!

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Iben – «Luckiest loser»

Iben Hagtun Bøhler lager mye kult for tiden! Den andre singelen fra hennes kommende EP er fire og et halvt minutt med solid musikk. Over en gitarpreget produksjon synger artisten fra Ski med en deilig nerve.

«Luckiest loser» er produsert av artisten Blomster (Marcel Dinardi). Han produserte også førstesingelen «The clown». Samtidig som jeg håper de to fortsetter å samarbeide om ny musikk, er de singlene vi har fått så inntrykksfulle at jeg ikke kan se for meg at jeg blir lei med det første.

Iben er den heldigste taperen i verden, ifølge seg selv. Men jeg sitter med en følelse av at artisten kan vinne mange hjerter fremover.

Kan også legge til at singelcoverne til både «Luckiest loser» og «The clown» er rå! En slags kulltegning? Vet ikke hva det skal symbolisere, hvis noe i det hele tatt, men jeg blir jo interessert.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: