– Bør treffe langt flere hjerter enn til crushet

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Skaar + OnklP & De Fjerne Slektningene.

Peder Elias – «Paper plane»

Sangeren, låtskriveren og produsenten Peder Elias Eriksrud Kjørholt har på utrolig vis klart å bli en større stjerne i Seoul enn i hjembyen Trondheim. I 2022 besøkte han den hengivne fansen i Asia for første gang, og etter en spontan pop-up-konsert med 800 oppmøtte ble han også kåret til «Årets popartist» i Sør-Korea.

Men den Spellemann-nominerte trønderen får stadig større grep om også det norske publikummet. Det takket være nedstrippet og ukomplisert gitarpop som glir som nykjernet smør i øregangene.

Nå er 26-åringen klar med sitt kanskje beste slipp hittil. Et musikalsk papirfly som bør treffe langt flere hjerter enn til crushet han sikter mot i sangen. På «Paper Plane» håper en nyforelsket Peder Elias at den han liker, føler det samme. Mer gjenkjennbar tematikk skal man jaggu lete lenge etter.

Med på låtskriverlaget har Peder Elias to nordmenn som vet å lage hits: Iselin Solheim (stemmen bak Alan Walkers globale gigantdebut «Faded») og Tormod Løkling (Zedd, Dagny).
Kickstart den våryre sesongen med denne pop-perlen!

Peder Elias med «Paper plane» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Musikkprodusent

Skaar – «Mad Woman»

Det er ikke overraskende at det dagsferske albumet «Mad Woman, Pt. 1» har mørkere kvaliteter og at Skaar har skrevet mye selv. For albumets tema er både sårt, nært og alvorlig. Gjennom låtene tar Skaar et oppgjør med overgrep hun selv har opplevd.

Tittellåta «Mad Woman» sparker hardt tilbake mot en ukultur for å vri på narrativet i slike hendelser. Slik at kvinner tviler på hva de har opplevd og heller ikke blir trodd av andre.

Det er tydelig at Skaar bruker musikken for å ta tilbake kontrollen over dette narrativet, og over seg selv og sin egen kropp.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Skaar sitt album «Mad Woman, Pt. 1». Les hele anmeldelsen her!

Sofie Granberg
Anmelder

Lokoy + Fig Tape – «Ladybug»

GØY! Når artistprodusentene Fig Tape og Lokoy jobber sammen, blir det veldig gøy.

«Ladybug» er en deilig rar sang med et kreativt lydbilde til å bli glad av. Beaten i seg selv er preget av disko, men det er det vokale hooket som virkelig setter seg, hvor de merkeligste lyder blir laget. Du må nesten høre det for å forstå. Jeg referer til artisten Vitas og hans smått syke låt «The 7th Element» fra tidlig 2000.

Elias Melkersen er mannen bak Fig Tape. Oslogutten har lenge bodd i Berlin og produsert for blant annet Amara og Isak Shorty. Nå har han altså teamet opp med Lasse Lokøy aka Lokoy. Gutten fra Stavanger som lenge spilte med Sløtface før han etablerte seg i Los Angeles, hvor han nå satser tungt på musikk.

Hva skjer når to norske gutter basert i Berlin og Los Angeles møtes. Jo, en låt som er skapt for «ugly dance battle».

Erlend Arnesen
Journalist

Synne Sørgjerd – «Siden du dro»

Låta som kom ut forrige uke, har satt seg! Nå er «Siden du dro» fast medlem av gjengen som har begynt å forme vårspillelisten min i år. Uttrykket er lett og friskt, og stemningen smitter over raskt!

Teksten er også noe å legge merke til her. På en leken og ærlig måte synger Synne Sørgjerd om tiden etter en relasjon. Kan det være en ide å sende denne som en motivasjonslåt til noen som nettopp er ute av et forhold?

Det er uansett en kjempeintroduksjon til den oslobaserte popartisten om du ikke har hørt noe fra 25-åringen før. Og et sikkert soundtrack til de dagene etter påskeferien, når snøen har begynt å smelte skikkelig i gatene, vårjakka er på, og du kjenner at sola faktisk varmer litt i ansiktet.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Best akkurat nå»

OnklP & De Fjerne Slektningene + Pant – «Burn»

I disse dager er det ti år siden en av Norges beste rappere og Oslo Ess slo seg sammen. I dag kom det sjette prosjektet deres. OnklP & De Fjerne Slektningene har uten tvil vært et unikt tilskudd til den norske musikkscenen.

Man kommer ikke unna «Styggen på ryggen» som ble kåret til tiårets beste norske låt av Musikknyheter i 2019. Jeg vil også trekke frem mine personlige slekta-favoritter «Myk landing» og «Stor i Japan».

På dagens slipp er det ikke like mye som treffer meg på det nivået. Men på tampen av gjennomlyttingen ble jeg minnet på hvorfor jeg fremdeles er fan av bandet. For låta «Burn» er i likhet med mine nevnte favoritter, en låt hvor det er skapt plass til at alle de unike elementene i OnklP & De Fjerne Slektningene får skinne.

Hyppige temposkift, besøk av Pant fra rapgruppa Herreløse, og ikke minst ekstremt tight tromming fra Tommy Manboy. Alt dette gjør at «Burn» er en låt jeg kommer til å høre på mer enn Martin Ødegaard blir spurt om han har fått seg kjæreste. Ikke se bort ifra at jeg blir like avhengig av låta «Burn» som gamere er av energidrikken.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: