Gamle helter gjør comeback på P3

Neste uke gjør Espen Thoresen og Howard og HC comeback på P3. Bli med å feire P3s 20-årsjubileum sammen med oss!

2. oktober er det 20 år siden P3 hadde sin aller første sending – det skal markeres, og vi vil at du skal være med på feiringa!

Det gjør at P3 kommer til å høres litt annerledes ut denne uka. Kanskje hører du noen stemmer du har hørt før? Og kanskje kjenner du igjen noen stemmer du egentlig er mest vant til å høre på TV? Vi feirer ved å hente inn noen av P3-historiens største helter, i tillegg til P3-programmene som utgjør hverdagen din i dag.

Thoresen tulleringer igjen

Espen Thoresen, som blant annet var programleder for XL, gjør comeback på P3 med deilig bursdagsradio fra 14-15, hele uka. Han har vært tilbake i P3-lokalene for å forberede seg denne uka, og har blant annet brukt tiden på å tulleringe til Finland.

Jeg har lyst til å lage litt ferskvare!

– Vi kan kalle det «P3 bursdag plager Finland». I og med at P3 nesten er en interskandinavisk bevegelse, men Finland er den vonde stesøstra, har vi begynt å ringe og plage finske ambassader. Når vi først skal feire 20 år, har jeg veldig lite lyst til å slå meg på brystet med gamle bravader. Jeg har lyst til å lage litt ferskvare!

Espen Thoresen forbereder seg til bursdagsfeiring i studio. Foto: Tom Øverlie.
Espen Thoresen forbereder seg til bursdagsfeiring i studio. Foto: Tom Øverlie.

Hvordan blir det å lage radio for P3-lytterne igjen da?

Jeg er jo en kanalhore.

– Det er veldig hyggelig å bli spurt om å gjøre det her. Men nå har jeg akkurat vært i P1 et år og nå er jeg tilbake i P2 igjen, så jeg er jo en kanalhore. Jeg kan ikke påberope meg at jeg tenker så mye på kanalen. Selv om jeg syns det er veldig gøy å bli kjent med de folka som er i P3 nå.

Antonsen og Golden

I tillegg til å tulleringe og spille litt mer rock enn vanlig, inviterer Espen Thoresen gamle P3-stemmer inn i studio hver dag. Han er spesielt spent på hvordan det vil bli å intervjue Atle Antonsen og Johan Golden.

Vi har ikke helt klart å få hull på den byllen ennå.

 – Ikke nok med at vi jobbet i samme redaksjon, men de er jo også nære venner av meg. Hva skal jeg spørre om liksom? Hvordan det var for DEM å jobbe i XL? Også skal jeg være objektiv? Vi har ikke helt klart å få hull på den byllen ennå. Det er en liten nøtt. Hva slags journalist skal jeg være?, ler Thoresen.

Antonsen og Golden vil gjeste P3 Bursdag på fredag. Denne dagen er programmet dessuten en time lenger og har sendetid fra 13-15. Da tar Howard og HC over og gjør comeback med sitt bærbare fredagsparty fra 15-18.

Howard (til venstre) og H.C back in the days. Foto: NRK.
(Fra venstre) Howard og H.C back in the days. Foto: NRK.

Balalaika!

Gutta som fikk en hel  hel generasjon til å bruke uttrykk som «Hey-hey-heeeey» og «balalaika!» på slutten av 90-tallet, gleder seg til å lage radio sammen igjen.

Vi har jo blitt middelaldrende menn.

– Det blir en god mix av mange gøye konkurranser, gamle innslag, mimring og endel nye greier. Ting vi har brent inne med siden sist. Vi har jo blitt middelaldrende menn, så det blir mye foreldremøter, boliglån osv, ler Howard.

HC skyter inn:

-Vi har brent inne med mye kreativitet og energi som vi har tenkt å slippe ut på fredag!

Både Håvard «Howard» Sylte og Han Christian «HC» Andersen var med helt fra oppstarten til P3 i 1993. De to har holdt kontakten siden den tida de følte var radioens andre gullalder.

Absurd følelse

Hva tenkte dere da dere ble spurt om å lage en sending igjen?

howardoghxxxxx

– Det blir jo fantastisk morsomt å gjøre dette, men det er en absurd følelse, sier Howard.

I dag jobber han med sitt eget firma som selger lydutstyr, mens H.C jobber med radiosalg på nett. Hans Christian hører fortsatt mye på mP3 og P3, og liker det han hører om dagen, selv om han synes det har vært noen mørke daler på veien.

Jeg har liksom aldri syntes at tiss, bæsj og promp har vært gøy.

– Jeg syns P3 var helt unikt bra i gamle dager, men utviklingen gikk litt andre veier etter at vi hadde gitt oss. Det ble litt sånn ekstremitetsradio, kun på grunn av kommersialiteten. Jeg har liksom aldri syntes at tiss, bæsj og promp har vært gøy. Men i dag syns jeg P3 er helstøpt og genialt. Det funker som bare det, sier Hans Christian Andersen.

Akkurat hvordan det bærbare fredagspartyet høres ut, vil tiden vise når klokka blir 15 på fredag, og Howard mener de er bedre forberedt enn de var på 90-tallet.

19-åringene skjønner nok ingenting, men kanskje liker de det likevel.

– Jeg laget aldri kjøreplan da, men det har jeg gjort nå. Spørsmålet er om lytterne i dag kommer til å skjønner noe av det som skjer. Det er nok noen 35 og 45-åringer som husker oss. 19-åringene skjønner nok ingenting, men kanskje liker de det likevel.

Andre sprell

RR med ekstra resepsjonist

Radioresepsjonen feirer 20-års jubileumet med å gi fire lyttere en uforglemmelig opplevelse. De har nemlig fått en time ekstra sendetid og  etterlyst en ekstra resepsjonist til å være med i denne timen. Det har kommet inn rundt 1600 søknader. Hør Radioresepsjonen, med en ny lytter hver dag, fra 11.00-14.00, mandag til torsdag.

Les også: Er du den fjerde resepsjonisten?

NRS fra Store Studio

4. oktober sender P3s lengstlevende program fra Store Studio. Anledningen er at National Rap Show, med Tommy Tee og DJ Herkules, feirer to tiår med radiosendinger. For å sette kronen på verket, spiller kremen av norske rapartister live på sendingen. Du kan vinne billetter til showet hvis du sender mail med ditt beste NRS-minne til p3musikkonk@nrk.no, før mandag 1.oktober.

Les også: Vil du feire National Rap show?

2.oktober = t-skjortedag

På selve bursdagen, onsdag 2. oktober, feirer vi med en stor t-skjortedag. Vil vi at du om har P3-t-skjorte skal finne den frem og ta den på! Ta bilde av deg selv med hashtag #p3bursdag på instagram, eller send bildene på mail til P3@nrk.no. Har du en gammel t-skjorte fra Radioresepsjonen, Osenbanden, eller kanskje en av Urørtfinalene? Ta den på deg, og vis oss hvilken t-skjorte DU har!

lolbbb

P3 morgen med celebert besøk

P3morgen vil ha gamle P3-profiler som gjester hele uka, og starter med å få besøk av Are Sende Osen på mandag. Ronny gleder seg max.

–  Å få Are Sende Osen på besøk blir veldig gøy. Han er en rå fyr, og er et forbilde for meg. Jeg gleder meg dessuten til ei hel uke med bursdagsfeiring, og jeg gleder meg kjempemye til å se de deilige lytterne i sine P3-t-skjorter.

P3 dokumentar om P3
På tirsdag slippes den store P3 dokumentaren om P3! Hva er historien bak din favorittradiokanal? Hva skjer i kulissene?

Lydverket lar gamle musikkhelter boltre seg

Lydverket vil hedre og hylle noen av DJ-ene og musikkprogrammene fra P3s fortid, ved å la dem boltre seg som gjester og rilleristere. Først ut, på mandag, er Dj Olle Abstract. Seinere i uka er blant annet de gamle musikkprogrammene Roxrevyen, Musikkmisjonen, Ambolt og Tinnitus representert.

Mimre-nettside

Fra mandag vil det ligge ute en stor mimre-nettside som består av tjue små blikk inn i hvert av årene som har gått siden P3 ble startet. Hvordan hørtes egentlig Irma 1000 ut? Hvordan så egentlig verden ut mens du koste deg med Drillpikene? Bli med på en mimretur spekket med lydklipp, bilder, intervjuer, og videoer.

Miksteip bringer tilbake minner

Ken og Torkil i Miksteip vil ta deg gjennom ulike deler av P3s musikkhistorie gjennom hele uka.

Lørdagsråd med gamle P3-stemmer
Den 5. oktober sprer Lørdagsrådet av sin visdom med tidligere P3-profiler i studio.

Vi gleder oss til å feire P3s 20-årsdag sammen med deg!