– Gåsehud helt ned i skoa

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Svømmebasseng + Kjartan Lauritzen og Sjøbadet.

Svømmebasseng + Kjartan Lauritzen – «Utenfor deg II»

Hvorfor gi ut en-ern før to-ern, når man heller kan ta en 360-fuck you til det etablerte? Okey, det er kanskje ikke en helt revolusjonerende handling, men Svømmebasseng har i dag gitt ut «Utenfor deg II», før vi har fått høre «Utenfor deg I». Den originale varianten må vi vente en uke på, før den kommer på deres nye plate «Før solen har gått ned» 10. februar.

På denne remiksen har de fått med seg hotelleieren Kjartan Lauritzen. Resultatet er en popballade med det lille ekstra. En lapskaus med ekstra pølsebiter. En hamburger med ananas. En bonusscene i «The Last of Us».

Litt stalker-aktig tekst på refrenget kanskje, uten at jeg har gått over den med lupe. Men Ine Johnsen og Kjartan sine vokaler er så sinnssykt kule at det kan vi leve med. Tiårsjubileumet til Svømmebasseng er rett rundt hjørnet, og med sola på vei tilbake, så passer jo det rimelig bra.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Kanaan – «Amazon»

Innimellom trenger man et avbrekk fra all spyttingen av bars og autotune-ballader. Kjedelig, tenker du kanskje? Støygutta i Kanaan er det motsatte. Ingen ringere enn Hedvig Mollestad er feature, og seks minutter med fuzz og vrengte riff varmer enhver sart sjel.

Stoner rock, psykedelisk rock, space rock, jazz? Jeg vet ikke hva Kanaan er, men jeg tror de spilte denne låta på Øya – og for et etterlengtet gjenhør!

Gråhetens time kommer med februar, og tungrocken er en god soundtrack til nettopp dette! Omfavn din egen nysgjerrighet, og vreng deg inn i «Amazon». Kanskje kommer du ut som noe helt annet?

Frida Wattne Lindland
Journalist

Isah – «Hopelessly Hopeless»

For et år siden ga Emma Steinbakken ut en svært nær og personlig pianoballade. En god varm klem til alle som har gått ut av et forhold, men i etterkant ikke gitt opp drømmen om at det en dag kan funke igjen.

Når Isah nå har oversatt den og vakkert fremfører den med en behagelig ro og inderlighet, kan man egentlig bare lene seg tilbake, lukke øynene og tillate seg å drømme.

Skal man være så freidig å si at refrenget fungerer bedre enn originalen? Det er nemlig så fin «svung» over måten Isah synger: «Ka om eg aldri, møtte på deg da eg var nede». Produksjonen rundt er av det rolige slaget, og i motsetning til Steinbakken sin pianotunge versjon er det her tilført en deilig beat.

Og til alle dere som i disse tider er skeptisk til «autotune», så er Isah kroneksempelet på at en vakker stemme blandet med autotune brukt korrekt = gåsehud helt ned i skoa. Den her blir bedre og bedre for hver lytt.

Erlend Arnesen
Journalist

Vettche – «Slippe alt eg har»

Gjengen i Vettche, som først og fremst er kompisar, dernest band, er ute med «Slippe alt eg har». Og som det meste dei gjer er dette nesten aggressivt sjarmerande.

Sidan Vettche blei kåra til «Månedens Urørt» i fjor sommar har dei gitt ut fleire låtar, spelt konsertar, og opna for Brenn blant anna. No startar dei 2023 med ny musikk og, ifølge Insta, store planar for resten av året.

Teksten er stort sett berre beståande av kompliment og kjærleikserklæringar (igjen, aggressivt sjarmerande), og musikalsk er det lett og lystig hoppe-indie som definitivt gjer seg godt på konsert.

Treng du dopamin i mørketida, treng du ikkje leite lenger enn dette.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

Sjøbadet + Lars Bond – «Politisak»

Gruppa fra Nordnes i Bergen slår til igjen! Det er ikke første gang «Urørt» anbefaler en låt fra denne gjengen. Putt bergensrap i en gryte med en digg tilbakelent beat og litt herlig klubb-pop, og voilà! Servert får du låta «Politisak».

Denne gangen har firkløveren også med seg Lars Bond fra Gæste Gutter. Låta er proff og velsmurt. Den har en tekst som drar oss med gjennom en sen kveld på byen og skildrer kaoset som foregår i hodet etter midnatt.

Her har Sjøbadet og Lars Bond nailet det å lage en låt som passer til alle typer humør. På klubben? «Politisak». Tapas med gjengen? «Politisak». Litt sliten? «Politisak». Har klokka bikket 03:00? Sett på «Politisak».
Jeg sier som de gjør på TikTok: It scratches my brain.

Kaja Stoltenberg
Journalist «Urørt»

Virkelig – «Promillekyss på en tirsdag»

Hvorfor har jeg ikke fått øynene opp for Virkelig før nå? Det er jo patetisk. Etter at de slapp «Promillekyss på en tirsdag» forrige uke, har jeg vært hekta. Låten er perfekt nå som vi (endelig) beveger oss mot lysere tider.

Det nordnorske-bandet leverer deilig og god poprock. Selv sier de at låten beskriver hverdagseufori, og det er et veldig godt ord for å beskrive en veldig god låt. Og nevnte jeg at de synger på verdens beste dialekt? Jeg vil ha så mye mer nordnorsk musikk i monitor i fremtiden.

De slipper album 24. februar. Og dette var mildt sagt en veldig god smakebit.

Ellen Eriksen
Journalist

Jesper Nondal

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: