– Oser av luksus

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Chris Abolade og Pikekyss.

Plaza – «Maracana»

Flere av gutta i Undergrunn tar neste steg med solokarrierer, og Gabriel «Plaza» Doria er neste i rekken med hans «Plaza O Plomo»!

«Maracana» er en låt som starter med elektroniske attributter og simple linjer. Låta trapper gradvis opp et nivå, før det tar en ny vending og man får høre brasiliansk-inspirerte baile funk elementer. Plaza har klart å skape en låt som oser av luksus og kunstnerisk inspirasjon.

Plaza sier det best når han sier «NY TID, NY PRIS!»

Jeg anbefaler alle å høre på «Maracana» og se hva Plaza har å tilby med sin solokarriere.

Shokor Hashi
Programleder «P3kveld»

Chris Abolade – «Sorry, jeg har pult en annen»

Bare tittelsporet får en til å trekke på smilebåndet. Chris Abolade er tilbake med en ordentlig discobanger rammelagt av et gjenkjennelig tema.

Det blir (endelig) slutt og du gjør mentale gymnastikkøvelser en god stund for å komme over eksen. Men så strekker samme person ut en lengtende hånd langt på overtid. Da er det befriende å melde at man har gått videre, både sjelelig og ikke minst fysisk. Sorry, not sorry.

Du hører inderligheten til Abolade smelle, og det skal godt gjøres å ikke la seg rive med når den mangefasetterte artisten fra hovedstaden drønner løs det meget catchy refrenget.

«Sorry, jeg har pult en annen» er Ukas låt på P3.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkprodusent i NRK P3

Pikekyss – «Alt eller ingenting»

Wiii! Jeg ble så glad da jeg så at Pikekyss skulle slippe ny singel. Og låta «Alt eller ingenting» er alt jeg vil ha.

Den er on-brand, leken og lystig. Men ikke minst er den fylt med masse deilig gitar og synth som gjør at låta blir ekstra herlig.

Det er en ganske klisje-tekst, men personlig synes jeg Pikekyss er et av få band som mestrer dette på en helt nydelig måte. Det norske indie-pop-bandet har herved levert enda en låt som er ekstremt dansbar. Og jeg har så innmari lyst til å se den live.

Ellen Eriksen
Journalist

Jesper Nondal

Naga Siren – «Cut & run»

Hva gjorde Rise Against, Yellowcard og Paramore sammen i 2016? Vet ikke, men jeg tror det resulterte i et hardtslående kjærlighetsbarn kalt Naga Siren.

Hardcore/screamo-bandet startet nemlig da som et overskuddsprosjekt, men vokste fort til en seriøs satsing. Heldigvis for oss. Spol frem til 2023 og de har bestemt seg for å trå ut av komfortsonen. Nå skal tærne dyppes i en mer poppete punkrock-retning.

«Cut & Run» er en kompromissløs banger i et amerikansk-klingende punkrock-univers, akkurat sånn undertegnede liker det! Låta er rask, tight, melankolsk og catchy, avledet av landets kanskje reneste emo-vokal.

Selv lover kvintetten fra Østfold enda hardere riff og mer raspete vokal fremover; det finnes nemlig et helt ferdig produsert album klart som skal ut litt etter litt. Flere av medlemmene har også solid liveerfaring fra andre bandprosjekt som Despereaux, ieatheartattacks, Oberst, Himmelhøyt og XN (som også nylig ble anbefalt på «Urørt»). Dette lover latterlig godt. Vi sees på neste konsert!

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Rakel – «Askegrå»

Jeg elsker «Askegrå»! Rakel Villmones Haug var med på «The Voice» i fjor og slapp i juli sin debut-EP «9 + 10». Og etter forrige ukes singelslipp har jeg virkelig fått øyne opp for artisten fra Tønsberg.

21-åringen synger lekende lett over gitar på versene, mens det på refrenget rett og slett blir fenomenalt catchy. Her må produsentene Torjus Tronstad og Truls Matre Stangeby Andersen få en ekstra klapp på skulderen.

På verset minner stemmen til Rakel meg om Emilie Stoesen Christensen fra No. 4, noe som naturligvis bare er positivt. Men etter jeg ble hekta på «Askegrå» sjekket jeg også ut auditionen Rakel gjorde på «The Voice» (som Mac Miller blodfan traff det meg rett i hjertet), og her bor det en skikkelig fin og kraftig stemme jeg håper vi får høre mer av fremover.

Uansett: «Askegrå» kommer til å bli spilt mye i år. Dette tror jeg blir en hit!

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: