– Nordnorsk r&b har aldri hørtes bedre ut

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Kamelen og Tøyen Holding.

Maryann Noor – «Uansett ka»

Nordnorsk r&b har aldri hørtes bedre ut! «Uansett ka» har en glatt, god og enkel vokal som fenger øret. Låta er produsert med en lo-fi-følelse og minner meg om noe à la Jhene Aiko, H.E.R og Summer Walker. En «must-listen» for fans av r&b-musikk!

«Uansett ka» har en rolig og avslappende stemning, som gjør den perfekt å høre på når man vil slappe av eller ha noe som bakgrunnsmusikk. Vokalen fyller rommet med en sjarmerende energi og en god melodi som sitter igjen i hodet ditt etter den er ferdig.

Alt i alt er det en flott representasjon for nordnorsk r&b-musikk og viser at regionen har mye å tilby innen sjangeren.

Shokor Hashi
Programleder «P3kveld»

Kamelen – «Mama»

Kamelens nye singel er en nær og ærlig hyllest til sin egen mamma. «Fuck kreften, eg skulle gitt an en på kjæften», rapper han over nedstrippa beats. Kontrastene mellom Kamelens direkte og rå linjer, og dirrende akkorder og sjelfullt kor, gjør låta sterk og rørende.

Kamelens største styrke er at han alltid rapper om det som er sant. I «Mama» viser han seg sårbar. Og ved å dele fra konkrete hendelser, tanker og følelser forteller han det slik det er.

Jeg tror mange vil kunne kjenne seg igjen i det Kamelen beskriver. Dette er en kampsang mot sykdommen – et skikkelig «fuck you» til kreften!

Kamelen med «Mamma» er ukas låt på NRK P3!

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Sløtface – «Nose»

Eg er eit ganske enkelt menneske. Eg ser ny låt frå Sløtface. Eg trykker play.

Førre gang eg dekka bandet i denne spalta, handla det om føkkbois og sommarvibbar. No er Haley Shae og gjengen komme seg til vinteren, og det er trøbbel i lufta.

«Nose» festar seg om mogleg enda kjappare enn «Beta» som rulla og gjekk på P3 i fjor. Låten handlar om dei gangane livet berre bøttar ned over deg, og ein treng nokon som minner deg på å puste roleg gjennom nasen.

Dette er siste låten før EP-en «AWAKE/ASLEEP» kjem 24. februar. Og Shae syng den som om kvart einaste ord i teksten er det viktigaste. Dei har òg fått med min favorittklisjé i musikk der alle instrumenta først dett vekk, før dei dundrar tilbake på det siste ordet i verselinja. Og så avsluttast det heile med eit uvêr av ein sexy føzz-saksofon. Det er ingenting å ikkje like her.

Shae skriv på Insta at bandet er på veg inn i Sting-fasen sin. Viss den høyrest så bra ut som dette, kan eg garantere at det blir trykt play mange fleire gangar i løpet av vinteren.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

Tøyen Holding – «Grown man shit»

Enten så hater du dem, eller så elsker du dem, sies det. For meg er det et hat-elsk-forhold.

For det er ingen som baker inn ubetydelige fraser i endeløse nødrim som duoen Mest Seff og Fredfades. Det er heller ingen som matcher et gammelskolert samplegame som dem.

Likevel er det heller ingen som får meg til å ville være supertrash, i et trassig opprør mot den helt overlegne klassen de (selv tror de) opererer i. Hvor denne låta havner i dag, vet jeg ikke. Det eneste jeg vet, er at eksklusiviteten til Tøyen Holding har gjort at strømmetjenestene kan se langt etter det nyslupne albumet.

Uansett, sporet avslutter digg med to nedtrekk i dass! Verdt en lytt eller to.

Frida Wattne Lindland
Journalist

Martin Hazy + Angelo Reira + Mats Dawg – «Svartemarkedet»

Hva skjer her!? Angelo Reira åpner med et dypdykk inn i seg selv og egne holdninger og finner ut at han ikke er jokeren, men Batman! Og nok en gang er det en brummende basstemme (Hazy) som hypnotiserende lokker deg inn i «svartemarkedets» verden.

Avslutningsvis leverer selveste Mats Dawg bars. Nordlendingenes versjon av Martin Hazy, vil jeg si. Forholdet Bergen/Bodø er mystisk, men jeg håper de er en sealed deal.

Nyt denne uforutsigbare, men nedpå (ikke for mye chill!!) låta. Like smud som en dans på havets bunn!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Ivan Ave – «Bread»

Sist måned var det ett album som gikk på repeat uten stans hos meg: Giddygangs «A Giddy Xmas» (2020). Et annerledes og avslappende julealbum i grenselandet mellom chillout, jazz og hiphop-beats.

Derfor er det gledelig når en annen gammel favoritt, Vinje-rapperen Ivan Ave, bestemmer seg for å innlede det nye året med en singel der gjengen fra dette bandet får satt sitt tydelige musikalske avtrykk.

På «Bread» rapper Evind Øygården, som den Spellemann-vinnende mannen egentlig heter, på sin umiskjennelig tilbakelente stil. Det skjer over en varm og chill instrumentasjon fra GiddyGang-medlemmene Martin Stapnes og Bård Kristian Kylland. På koring bidrar også GiddyGang-vokalist Sarah Nærø Pettersen sammen med Zee og tidligere «Årets Urørt»-finalist Nedja.

Resultatet er nostalgisk, organisk hiphop som garantert vil senke pulsen din et par hakk.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: