– Hedrer bestekompisen Benjamin Ruud

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire spor! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Sebastian Zalo og Tøfl.

Sebastian Zalo – «Hull i mine Levis»

«Hvordan kan jeg si at jeg savner deg når det varer evig?», er første linje på «Hull i mine Levis». Sånt setter sitt preg på hjertepumpa.

Sebastian Zalo hedrer bestekompisen Benjamin Ruud i en flott større-enn-livet-hiphopproduksjon, og det er stas å høre den allsidige hortenseren tilbake på raptoget.

Det er ikke enkelt å sjangersette Zalo, og det er en styrke. Du hører hvor helhjertelig dette sporet er, og du får lyst til å si “jeg er glad i deg” til en kompis. Jeg skal i alle fall det.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Iskald Sound + Admiral P + Tshawe + Eben Jr – «Bombe»

Altså hallo og velkommen til en banger! «Ring brannvesen» (som gutta selv sier det), for denne låta er i fyr og flamme. Dansegulvene på byen åpner ikke helt enda, så flytt litt på sofaen og lag ditt eget dansegulv hjemme i stua. Jeg klarer i hvert fall ikke å sitte stille når jeg hører på denne.

DJ-duoen Iskald Sound presenterer låta «Bombe», og med seg har de Admiral P, Tshawe og Eben Jr. Samarbeid som dette er en sjelden vare i Norge: Sangen i seg selv kan få temperaturen opp fra minus 10 til 29 grader i sola. Dette er afrofusion med en «collab» fra «super squaden», som Iskald Sound selv kaller dem.

Hvis refrenget sitter til landet åpner igjen, så er det fullt mulig at «du er en bombe, kan jeg få ditt nummer?» blir årets sjekkereplikk. Hvis du er like kul som disse gutta kan du vel teste det ut når du får sjansen.

Ingrid Ciakudia
Journalist

Brenn + Kjartan Lauritzen – «Du lar meg henge, men»

Brenn fikk det til å riste i hele Norges rockefot da de slapp debutalbumet «Elsker» i 2019. De mottok også Spellemannprisen for skiva. Nå følger duoen opp med andrealbumet «Vandrer på solskinn», en frisk blanding av energisk pop-punk og følsom rock.

Musikken til Edvard Smith Save og Rémy Malchère Pettersen er leken og oppleves som små finurlige episoder og betraktninger skildret gjennom catchy tekstlinjer som setter seg på hjernen.

Ukas låt på NRK P3 er den under 2 minutter tighte låta, «Du lar meg henge, men». Med på laget har Brenn fått med seg fredagskongen Kjartan Lauritzen, som leverer noen saftige linjer. Kombinasjonen Brenn, Kjartan Lauritzen og en drivende heftig beat gir låta en energi-boost som får hodet til å nikke, føttene til å riste og ansiktet til å bli et eneste stort smil.

Brenn + Kjartan Lauritzen med «Du lar meg henge, men» er «Ukas låt» på NRK P3.

Les også albumanmeldelsen: Brenn – «Vandrer på solskinn» (terningkast 5)

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Tøfl – «Raketter»

Tøfl er endelig tilbake! Nærmere fire (!) år siden sist utgivelse.

For nøyaktig en uke siden satt jeg rundt nyttårsaften-bordet og diskuterte hvorfor det finnes så mye julemusikk, men så lite nyttårsmusikk. Etter å ha hørt «Happy new year» av Abba så vil kanskje mange konkludere med at det er likegreit.

Men bittelillenyttårsaften kom denne deilige godbiten av en låt. «Raketter», som er den første låten vokalist Hans Markus Riisdal skrev på norsk, viser at musikk om nyttårsforsetter fort kan klinge ende bedre enn musikk om julegaver. Januar kan være en mørk og tung måned for mange, men kanskje kan løsningen være enda flere smell. Hva så om nyttårsforsettene blir brutt gang på gang! Prøv en gang til!

Teksten er nok gjenkjennelig for de fleste. Riisdal er i hvert fall ikke den første, ei heller den siste, til å si setningen: «Dette er den siste sigaretten jeg skal ta, jeg lover.» Herlig å få ny musikk fra indiepop-bandet. Det gledes til det kommende debutalbumet.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness