Over 800 påmeldte til SkoleSessions

Kampen om konserten i skolegården er i gang!

Påmeldingen er nå avsluttet. 10 finalister offentliggjøres på P3.no 1. september.

– På vegne av alle artistene kan jeg si at vi kommer til å sørge for at det blir et show som er superverdt å få med seg, så sørg for at din skole vinner,er oppfordringen til A-Lee.

P3 SkoleSessions har tidligere satt massivt engasjement til liv hos landets skoleelever. Intense runder med nominering og avstemming har blandt annet sendt Madcon til Mysen, Lars Vaular til Spjelkavik, og nå er det klart for en ny og eksklusiv konsert i regi av NRK P3 og mP3.

Selve konserten er 21. september, og hvor den finner sted, er det du som er med på å bestemme.

Vil bli sjarmert

Programleder for SkoleSessions blir Aishath Afeef, nylig tilbakevendt fra New York City og nå programleder i Popsalongen. Tidligere i sommer var hun programleder da Topp 20-turneen besøkte Stavanger, Bergen og Trondheim.

– Gjennom Topp 20-konsertene ser jeg hvor riktig det er at Erik og Kriss headliner SkoleSessions, det var galskap da de kom på scenen, forteller hun. I en av byene ble jeg løpt ned av publikum da duoen skulle ha lydsjekk, og fikk et blåmerke.

Aishath Afeef (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
- Jeg er nok ikke forberedt på den massive pågangen som kommer fra skolene, sier programleder Aishath Afeef. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Aishath ville helt klart ha meldt på sin skole hvis hun var elev i dag og hørte om denne konkurransen.

– Hvor digg er det ikke at noen skal komme og orge en hel konsert for deg når du egentlig skal ha mattetime?

– Sammen med din Popsalong-makker Andreas Øverland skal du sitte i juryen som plukker ut finalistene, har dere noen tips til elevene som skal skrive nominasjoner?

– Jeg vil bli sjarmert, sier Andreas. Og så vil jeg ha noe særpreg.

– På en sympatisk måte, mener Aishath. Og så vil vi se et engasjement på tvers av elevene og klassene, og kanskje tilogmed lærerne?

Intim setting

– SkoleSessions blir veldig kult, det er noe vi har ikke vært med på før, så det blir en ny opplevelse og helt sikkert konge, sier Erik og Kriss. Så lenge vi slipper å ta noen prøver selv.

Det er lenge siden duoen har spilt på en skole, og synes det er ekstra gøy at det er publikum som må jobbe for å få konserten.

– Jeg tror det kan bli en hyggelig setting, man kommer mye nærmere enn det man gjør på en vanlig konsert, sier Erik. Vi kommer til å gjøre vårt beste for å lage et kulest mulig show.

Erik og Kriss (Foto: MTG Music)
Erik og Kriss gleder seg til å spille på P3 SkoleSessions, blir det på din skole?(Foto: MTG Music)

– Lytterne pleier å få lov til å være med og farge showene våre ganske mye, forteller Kriss. Vi liker å tilfredsstille publikum og spille låtene de er glade i, fremfor jazzversjoner av låtene som ingen har hørt. Det er kjedelig!

Dermed er hitgarantien i boks, noe P3 og mP3s musikksjef kan gå god for.

– LidoLido og A-Lee er blant de mest spennende norske artistene, og de har det siste året begge bevist at de kan rulle ut hits av ermene sine. Erik & Kriss er for veteraner å regne, de har laget lydsporet til mange unges liv, sier Mats Borch Bugge.

– Heldige elever ved en skole i Norge vil komme veldig tett på stjernene, kanskje noen til og med finner hverandre den dagen, lover musikksjefen.

Slik høres artistene til årets P3 SkoleSessions ut:

A-Lee – The One (Live i Popsalongen):

LidoLido – Different:

Erik og Kriss dro med seg svenske Andreas Byström helt til Las Vegas for å lage musikkvideo til låta “Ølbriller”:

I fjor var det Spjelkavik videregående skole i Ålesund som fikk besøk av Donkeyboy, Karpe Diem og Lars Vaular.

Se bildegalleri her:

Året før skrev Madcon og Karpe Diem historie på Mysen videregående skole, hvor tidenes første P3 SkoleSessions fant sted.

Se bildegalleri fra Mysen:

Påmeldingen er nå avsluttet. 10 finalister offentliggjøres på P3.no 1. september.