– Jeg har savnet lytterne

Aishath Afeef tar på seg radiostemmen og er klar som programleder i Popsalongen.

Det er klart for en ny høst på P3. Festivalsommeren nærmer seg slutten, snart er det tid for å pakke vekk shortsen og i Popsalongen står Aishath Afeef klar til å ta over mikrofonen sammen med Andreas Øverland.

Onsdag 10. august går startskuddet.

– Jeg har savnet lytterne og gleder meg til å komme tilbake på radio, forteller Aishath.

For selv om hun er ny i Popsalongen er hun ikke ny i P3. Aishath er en gammel traver. I sommer har du sett henne som programleder på VG-lista Topp 20 sammen med Tarjei Strøm. Hun har vært musikkprodusent, programleder i Juntafil og delt en bunker med Ronny fra P3morgen og Ken fra Banden i 72 timer under P3aksjonen.

– Mitt beste minne fra P3 var å våkne i P3-bunkersen til Ronny sin plystring. Da lurte jeg virkelig på hva slags jobb det egentlig er vi har.

Andreas og Aishath er programledere i Popsalongen. (Foto: NRK P3)
Andreas og Aishath er programledere i Popsalongen. (Foto: NRK P3)

New York

Siden vi sist hørte fra Aishath har hun bodd i New York, studert og levd livet.

– Det blir veldig gøy å jobbe sammen med Andreas. Han har den lille ekstra hipster-faktoren som gjør Popsalongen. For min del skal jeg ta med meg en del av NY inn i studio.

Andreas velger å ta kommentaren om hipster-faktoren som er komplement.

– Vi er veldig forskjellige. Jeg kommer fra Lydverket og har personlig et smalere forhold til musikk. Aishath er inne på det meste og veldig god på populærkultur.

Les: Aishath svarer på “dagbokspørsmål”

Aishath er klar for Popsalongen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Aishath er klar for Popsalongen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Personlig

Det er alltid en gyllen middelvei mellom det å være personlig, og det å bli for personlig på radio. Andreas mener det er nettopp måten Aishath tar New York til P3 på som gjør henne til en god programleder.

– Jeg har alltid likt å høre på Aishath. Hun er utrolig flink og god på å være personlig uten at det blir kleint og klamt.

Det er ikke bare Andreas som skryter av den nye programlederen.

– Aishath har både god radioerfaring og en veldig bra teft for musikk og populærkultur. Hun er et naturtalent som er flink til å kommunisere med lytterne. Aishath er en sånn dame man gjerne vil henge ut med, forteller Mats Borch Bugge, musikksjef i P3.

Aishath Afeef var innelåst og live på Nrk P3 i 72 timer i et glass bur på Youngstorget.  (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Aishath Afeef var innelåst og live på Nrk P3 i 72 timer i et glass bur på Youngstorget. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Verdsetter pop

Hip hop er sjangeren som ligger Aishaths hjerte nærmest, og hun innrømmer at finner hun en kul låt vil hun prøve å snike den inn i programmet. Det er derimot ikke snakk om en hip hop-revolusjon i Popsalongen.

– Etter jobben som musikkprodusent har jeg lært meg å verdsette en god pop-låt. Selv om jeg elsker hip hop er ikke dette en slu plan for å gjøre Popsalongen om til et hip hop-program, forteller hun.

Popsalongen vil under Øya ha sendinger onsdag – lørdag mellom 15:00-18:00!
Bonus: P3morgen gikk gjennom veska til Aishath: