Her er coveren som har fått Cezinando inn på hitlistene

Hvordan har en tre år gammel låt plutselig blitt så populær?

Tolou + Sam Opoku – «Love Me to Find You»

Låtskriver og artist Ida Tolou fra Tromsø har blant annet blitt lagt merke til i USA hvor hun har samarbeidet og turnert med Wyclef Jean.

Nå følger Tolou opp forrige singelen «Coco» med mer lekker og leken afrobeat. «Love Me To Find You» handler om å elske seg selv før man kan elske andre.

Låta er drivende og varm og den gir meg akkurat den positive energien som trengs inn i novembermørket.
«Love Me to Find You» er Ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Randi Oline – «Kristoffer Robin»

De oppmerksomme (eller hvem enn som følger Mankegard på TikTok) har lagt merke til at en gammel Cezinando-låt plutselig er på topplisten i Norge. Det kan vi takke Randi Oline for. Hun har nemlig laget et helt nydelig cover av Cezinandos låt «Kristoffer Robin», som kom ut i 2020.

Coveret ble først lagt ut på TikTok i august, men det er ikke før nå den er blitt ordentlig populær. Flere tusen har laget videoer hvor de bruker låten. Og mange har mast om å få låten ut på Spotify. Heldigvis lytter Randi Oline til fansen.

Randi Oline har en helt nydelig stemme som kryper seg inn i alles hjerter. Og det får hun virkelig bevist når hun velger å covre akkurat denne låten. Det er varmt, ømt og nydelig. Jeg håper alle omfavner høstdepresjonen med denne låten på øret. Og jeg gleder meg masse til å se hva mer som kommer fra Randi Oline!

Ellen Eriksen
Journalist

Jesper Nondal

Delara– «Selfish»

I dag har endeleg Delara sluppe debutalbumet sitt «Shahrazad»! Låt nummer seks heiter «Selfish» og startar som ein deilig, chill haustlåt. Den mjuke musikken er eit teppe som pakkar meg inn, og vokalen i introen er koppen med kakao som blir plassert i handa mi.

Så kjem den fyrste tekstlinja «You’re so selfish» og drar meg rett ut i haustmørket igjen. Som det konfliktsky mennesket eg er, hadde det vore mitt verste mareritt å få slengd den påstanden i trynet. Men så kjem tempoet og trommene, og eg skjønar at teksten ikkje er retta mot ein egoist som Delera kjenner. Kanskje heller sin eigen indre kritikar som ho kjende på i oppveksten.

Låten balanserer mellom tempo og den chille viben på ein meisterleg måte. Dette er den perfekte haustlåta du kan dansa til i stova mens du har teppe rundt skuldrene og ein lunken kopp kakao løfta mot taket.

Marit Eide
Journalist

Marius Hjertø – «Last Resort»

Eg blir dratt rett inn i ein bakgardskonsert i Texas, USA, fylt med cowboyhattar og hjortevest. Men ikkje Vassendgutane-style. Ein god gammaldags country låt som varmar hjarte til ein god gammaldags bygdegut. Ei låt om jakta på kjærleiken frå ein ung artistspire.

«Last Resort» er Marius Hjertø si andre låt, det kunne like gjerne vore hans femtiande. For så «Urørt» er han eigentleg ikkje. Tidlegare har han skrive fleire låtar for andre artistar og helde konsertar på kulturhus og festivalar rundt om i landet.

Eg vil gå så langt å kalle 22-åringen ein norsk versjon av Brad Paisley.

Berre ein god del yngre, litt meir fast-paced og ikkje like amerikansk i aksenten. Stemma er djup og raspar godt når han treng det. I tillegg til at han er ein strålande gitarist viser han også spekteret sitt når han dreg fram nokre lysare tonar mot slutten.

Absolutt noko å sette på når helga bankar på døra.

Fredrik Lilleaasen
Journalist

Julie Henrikke – «Haley»

«Haley» kom ut i september, og jeg skammer meg over å ikke ha oppdaget den før. Men forrige fredag slapp Julie Henrikke debutalbumet «Hver gang noe minner meg om deg». Etter å ha hørt gjennom, var det denne låten som traff meg mest.

Artisten fra Lørenskog lager visepop med en formidlingsevne som fanger oppmerksomheten min raskere enn tilbud på julebrus. «Haley» kan jeg ikke skjønne at ingen TV-serier har plukket opp for å lydlegge et sterkt øyeblikk ennå. Den såre følelsen av å avslutte et forhold (muligens for tidlig) sitter gjennom hele låta. På slutten tar det minimalistiske uttrykket en digg vending og gir oss en forløst utblåsning.

Sjekk ut hele albumet hvis du liker artister som Kaja Gunnufsen og litt til Frida Ånnevik. Og sjekk hun ut live om du skal på Vill Vill Vest i Bergen denne helga!

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: