– Ikke bare lek å date en rapstar

Denne uka: U-sving fra MGP-Alessandra, gutteromsrap og fire andre ferske låter.

B-Boy Myhre – «Skrillex»

B-Boy Myhre er (endelig) tilbake, og med albumet «Sitter inne» tar han oss med rett inn på gutterommet. Knekk databrusen, og bli med inn i et univers fullt av gaming, teknologi og dagdrømmere <3

Tidligere har B-Boy Myhre ofte blitt nevnt i sammenheng med en annen oslorapper, men her skilles deres veier: Det eneste kriminelle med hans nye album «Sitter inne» er farlig gode bars.

Standarden ble satt tidligere i høst med bangerne «Dust» og «Inkognito», og det vi nå får servert lever glatt opp til forventningene. Kombinasjonen av retro gaminglyder, dumme beats og velskrevet tekst gjør albumet sterkt og konseptuelt, og gir oss alt vi elsker og hater med millennial onlinekultur.

Låta «Skrillex» har kanskje lite til felles med tittelartisten, men byr på digg, norsk syngerap og heftige, dansbare beats. Alle som fortsatt tror det er nørd å være innesitter er herved noobs.

Ane Linea Solberg
Journalist
Ane Linea Solberg

Synne Sørgjerd – «Dårlig idé (du blir den neste)»

Synne Sørgjerd, selverklært «Norges hotteste mikrokjendis», er en upolert og rocka popstjerne fra Kolbotn. Og med inspirasjon fra Ragarockers, Cezinando og Taylor Swift, er det lite som tyder på at det kan gå galt.

Det er som 26-åringen sier – å finne seg i mengden er ikke gjort på en kveld. I sin første EP «Seiler på sjøen og har noen å hate» leverer Synne Sørgjerd en ufiltrert og fengende reise fra brudd til den hun har blitt i dag. Man rekker både å grine, synge av full hals, danse hele natta og vandre hjem et fra one night stand før EP-en tar slutt.

Og om du trenger en låt til sistnevnte aktivitet, kan jeg anbefale «Dårlig idé (du blir den neste)». Her overdøves all fylleangst av den gladeste og deiligste bridgen jeg har hørt på lenge. Det er ikke verdt å angre på noe som helst med Synnes forfriskende toner om dårlige ideer på øret. Det er verdt å huske med julebordsesongen rett rundt hjørnet!

Ingvild Karijord
Journalist

Alessandra – «Heavy»

Adele? Nei, det er Alessandra!

Dronningen av konger og regjerende mester i Melodi Grand Prix tar en u-sving fra sassy powerpop og viser oss en helt ny side. På «Heavy» bruker 21-åringen hele stemmeregisteret for å formidle et velkjent og viktig budskap: Du er ikke alene når ting er tøft <3

Alessandra Mele forteller selv at hun synger til bestevenninnen hjemme i Italia, som alltid prøver å være sterk og skjule følelsene når hun har det vanskelig.

Balladen er svulstig men troverdig, og kunne like gjerne kommet fra en storslått Disney-film.

Det hadde heller ikke overrasket oss om dette var et nytt MGP-bidrag fra Europas nye favoritt, som sjukt nok har passert 300 millioner streams på debutsingelen «Queen of Kings».

Nydelig, er det!

Alessandra med «Heavy» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
P3s musikkredaksjon

Kongle – «Frie hender»

Du vet når man ikke klarer å få en låt ut av hodet, og eneste kur er å høre den om og om igjen? Meg skjer det stadig. Og denne uken gjelder det «Frie hender» – en rykende fersk låt fra et rykende ferskt album fra bergensbandet Kongle.

Deres nye plate «Havet» har relativt store sko å fylle, etter at debutalbumet «Skogen» i 2019 blant annet ble nominert til Spellemannprisen. Om det er en ting albumene har til felles, er det hvordan de kombinerer indie-pop/indie-rock med en frisk dose jazz. Det blir en herlig potpurri jeg utvilsomt vil si er Kongles helt unike sound.

Men det er altså spesielt én låt jeg vil dra frem fra den nye platen, og det er «Frie hender».

Lett og lys bergenservokal, akkopagnert av et nydelig pianospill og høstens frekkeste basslinje: Dette er simpelthen den perfekte kuren mot det gråkalde været.

Låten gir meg assosiasjoner til både Tame Impala og det svenske rockebandet Dungen. Litt som om de to sammen fikk et vidunderbarn og døpte det «Frie hender». Den er kanskje på den mer funky siden enn resten av platen, men er fortsatt tydelig definert av Kongles sound.

Runar Lindseth
Videojournalist

Runar Lindseth

Capow x 2G – «Rapstar»

Savner du viben fra «Sør-Afrika»?

Norges yngste spellere slipper i dag sitt debutalbum, med tittelen «Rapstars». Og der finner vi blant en sommerlig banger med nesten samme tittel, signert stjerneprodusentene Pacify og Sondre Haftorsen.

Gutta – som fortsatt bare er 13 og 15 år gamle – synger om og til mæbene som flokker til, og advarer om at det ikke bare er lek å date en rapstar.

Hvor selvbiografisk teksten virkelig er kan nok diskuteres, men Bruno Capodistria og Imanuel Kimani er også innom ekte greier. Som at folk gikk fra å baksnakke til å være kompis da de ble berømte, og at de ikke var så «wack» lenger etter VG-lista-opptredener og «plaques» (også kjent som gullplater).

Det er vanskelig å ikke bli sjarmert og imponert av Capow x 2G, og halvannet år etter virale «31. etasje» er det tydelig at duoen fortsatt er sultne på suksess. Med albumdebuten viser Bruno og Imanuel at de har kommet for å bli.

Janne Monsen Tveit
P3s musikkredaksjon

Subshine – «Sagene»

Subshine tar det heilt ned med rolege pianonotar over ein ujamn puls. Ein puls som drar meg tilbake til barndommen og «Holmenkollen Skijump» på 123spill.no. Ein sakte oppbygging mot refrenget før det brakar laus med ein velkjent The Weeknd-aktig basslinje og ein isolert vokal.

Ole Gunnar Gundersen, som er artistens namn, held seg i same synthpop-miljø som tidlegare, men det er likevel ei endring frå dei meir kjende songane «Florence» og «Living Like It’s Real», som har ein raskare takt.

Når eg ser tittelen «Sagene» og høyrer starten, tenker eg låta skal spegle ein situasjon i nemnte bydel og at teksten såleis skal følgje deretter. Men eg mistar taket når han syng «if you want we’ll go swimming in the ocean» og «we could go dancing in Berlin». Det handlar meir om ein lengsel etter å ha nokon kjær og dele augneblink saman, sjølv om verda utanfor ikkje er perfekt.

Artisten gjekk solo i 2013 og har sidan gjeve ut tre album. Dette er hans andre song i 2023 og det er tydeleg at songane kjem meir sporadisk i desse tider. Ei lydbilete-endringa frå Arctic Monkeys til A Great Big World med Eurovision-preg er moro å lytte til. Eit kosleg bekjentskap, absolutt.

Fredrik Lilleaasen
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: