– Perfekt for den jævla julebordsesongen

Denne uka: r&b på Molde-dialekt, indiepop-gruppe fra Østlandet samarbeider med bergensrapper, og fire andre ferske låter.

Simen Steinklev – «Bare for i dag»

Simen Steinklev gir oss rap over funky housebeats slik han gjorde på store deler av albumet «Først skal vi leve», som på lørdag feirer ett år. Det låter catchy og festfaktoren er utvilsomt til stede.

Samtidig leverer arendalitten noen gode vers her! Da han ble «Månedens Urørt» i januar småtullet han med at det eneste musikalske han egentlig kan er å skrive 16 bars og et hook, men snakk om å naile det, da!

«Bare for i dag» er låta du skal sette på neste gang du er litt små-uggen i topplokket og du merker at kroppen ikke spiller helt på lag, men hvor du også tenker at «vet du hva? De neste timene skal jeg faktisk kose meg, uansett hva». Med andre ord er dette perfekt for den jævla julebordsesongen.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Sløtface + The Buoys – «Fight back time»

Sløtface set fart på hausten med ein upbeat punkrock-låt skapt for å få ein ny giv på morgonkvisten og som du tek med deg inn i bybilete når frukosten er unnagjort.

Sløtface totalrenoverte seg i løpet av fjoråret, med unntak av frontvokalisten Haley Shea. Det nykomponerte rockeband-kollektivet slapp EP-en «AWAKE/ASLEEP» i februar. Men denne låta tek ei ny retning! Med seg har dei aussie-gruppa «The Buoys» for å engasjere eit allereie bergtatt australsk publikum.

Det gjentakande spørsmålet «Tell me you’ve got something?» atterspeglar den raske rytmen med det belastande elsk-hat-fenomenet; prokrastinering!

Der EP-en var ein miksteip av forskjellige uttrykk er denne låta kanskje eit tydelegare teikn mot kva vi kan forvente oss av gruppa framover. Og eg gleda meg!

Fredrik Lilleaasen
Journalist

Jesper Jenset – «Ung, dum og lovende»

Jesper Jenset treffer umiddelbart følelsene med sin litt svulstige nye pop-r&b-singel.

På lekker Molde-dialekt synger han ærlig om hvordan forventningspress både fra seg selv og andre, kombinert med at han følte han ikke innfridde, gjorde at han mistet troen på seg selv og ble usikker på valg og retning.

Selv beskriver han dette som en slags identitetskrise som han tror mange unge kan kjenne seg igjen i.

Låta begynner rett på sak, med direkte tekstlinjer som «I må ta me sammen, slutte å leke tilskuer» og «Kem e I no, Kem e det som skal heie på meg no».

Med en drivende, litt seig produksjon og en god dose patos høres låta ut som en side i Jesper Jensets dagbok. Det kunne vært en scene i en musikalfilm, noe jeg virkelig elsker.

Jesper Jenset med «Ung, dum og lovende» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Pikekyss + Linni – «Planet»

Hva skjer om du setter sammen en indiepop-gruppe fra Østlandet med en ekte bergensrapper? De tar oss med til en annen planet!

På sitt solide og vakre debutalbum «Til det føles fint» har Pikekyss gått sammen med Linni og gitt oss en låt om trøblete kjærlighet som er både catchy og jordnær.

«Planet» setter seg på hjernen på den gode måten, med tekst som er relaterbar og velskrevet over et fengende musikalsk bakteppe. Her får vi en deilig dose med realisme pakket inn i en låt som, tross tematikken, er overraskende oppløftende.

Jeg har alltid vært svak for både søt gitarpop og gode bergensrappere. Her får jeg begge deler i en deilig symbiose, en kombinasjon jeg ikke visste at jeg trengte, men nå aldri vil være foruten.

Tekstlinjen «Du er på en annen planet, på papiret» har brent seg fast i hjernen min, og jeg krysser fingrene for at jeg lever på den samme som Pikekyss og Linni.

Ane Linea Solberg
Journalist
Ane Linea Solberg

Pelicat – «Time is on your Side»

Noen ganger gir «Discover weekly» meg akkurat det jeg trenger. Denne uken var en sånn uke, for jeg ble nemlig introdusert til oslobandet Pelicat. For en gavepakke!

Det er en velkjent sound, som kan man minne om 60- og 70-tallets store navn. Samtidig kan det ligne på en roligere The Shins (som jeg elsker!). Det er musikk jeg gjerne spiller når jeg har middagsgjester, og jeg kan se for meg at det er helt nydelig å se live.

De fire medlemmene er erfarne musikere, og de bruker bandet som en lekeplass hvor de kan spille akkurat som de vil. Denne kombinasjonen av erfaring og lekenhet er det jeg tror gjør musikken deres god.

De slapp album 20. oktober med navnet «Time is in our side». Og det er vanskelig å velge ut min favorittlåt. Men om jeg skal prøve, velger jeg «Keeping You Close to Me» og «Still Around». Sjekk dem ut!

Ellen Eriksen
Journalist

Jesper Nondal

Michelle Ullestad – «Mozell»

På sitt debutalbum «Ingenting varer evig» forteller Michelle Ullestad historien om en kjærlighetsrelasjon – fra den euforiske begynnelsen til usikkerheten, og til en vond, men akseptert avskjed.

Albumet gjør lite for å glorifisere romantikken, men får heller frem et realistisk blikk på de ulike fasene av et kjærlighetsforhold.

Selv i den beste fasen, som skildres i en av de tidlige låtene, «Mozell», finner vi tekstlinjen «Du sa du elsket meg, men jeg nektet.»

Dette er et eksempel på hvordan Ullestad viser frem hvor kompleks kjærligheten er – noe som vi gjerne ser i kunst og litteratur, men som musikk ikke alltid har plass til.

Les hele anmeldelsen av albumet «Ingenting varer evig» her!

Sofie Granberg
Anmelder

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: