Isac Elliot ristet rådhusplassen

Det unge stjerneskuddet Isac Elliot fremkalte et enormt jubelbrøl og fikk flere til å ta til tårene, da han gikk på scenen foran de 70 000 fremmøtte.

Årets VG-lista Topp 20 brakåpnet kl. 19.55 fredag kveld med den hardtslående trommetrioen Tarjei Strøm, Kim Ofstad og Jan Axel «Hellhammer» Blomberg.

Se VG-lista Topp 20 om igjen her!

Rådhusplassen var fylt til randen av mennesker som skulle følge den tre timer lange konserten. Politiet anslår at rundt 70 000 hadde møtt frem for å følge VG-lista-showet.

Da Isac Elliot gikk opp på scenen kl. 22 gikk publikum nesten av hengslene. Han fremførte låtene “Baby I” og “New Way Home” til øredøvende jubel. Flere tok også til tårene.

Rådhusplassen ristet

Tuva (13), Mari (13), Katrine (16) og June (17) var storfornøyd med Austin Mahones konsert. (Foto: Aksel Rynning)
Tuva (13), Mari (13), Katrine (16) og June (17) var storfornøyd med Austin Mahones konsert. (Foto: Aksel Rynning)

En annen artist som var en favoritt blant publikum var 18-åringen Austin Mahone. På popstjernens første norgesbesøk spilte han låtene “MMM Yeah” og “What About Love?”, og fikk publikum til å hoppe så hele Rådhusplassen ristet.

– Austin Mahone! roper Tuva (13), Mari (13), Katrine (16) og June (17) på spørsmål om hvilke artist de hadde gledet seg mest til på forhånd.

Les også: Hva vil kjendisene ha backstage?

De fire “Mahomiene”, som er kallenavnet på stjerneskuddets fans, var strålende fornøyd med konserten.

– Det var helt perfekt! Han er veldig søt og har kjempekule sanger.

Det på forhånd mye omtalte været holdt seg fint helt til Mahone gikk på scenen kl. 20.50. Da kom den første lille regnbygen. Det årlige VG-lista-regnværet, som nærmest er blitt som tradisjon å regne, la derimot ingen demper på stemningen.

– Det gjør ingenting at det regner så lenge Austin står på scenen, smiler jentene.

Regnbygene ga seg kort tid etterpå, og resten av kvelden var det opplett.

– Det villeste jubelbrølet noensinne

NRK Ung-sjef Håkon Moslet. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
NRK Ung-sjef Håkon Moslet. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

NRK Ung-sjef Håkon Moslet er strålende fornøyd med årets VG-lista-konsert.

– Det har vært en fantastisk Oslo-kveld med hits, tenåringer og regnbue. Selv om det har vært litt kjølig, var det en utrolig stemning ute på sletten, sier Moslet og fortsetter:

– Kombinasjonen av siste skoledag før sommerferie og så mange bra artister som spiller på et arrangement som er gratis og åpent for alle, gjør at VG-lista Topp 20 har blitt en norsk sommerklassiker.

Se P3-reporter Silje lure kjendisene på den røde løperen med “fake news”.

Årets artistrekke ble på forhånd sagt å være VG-listas beste noensinne. Veldig mange fremmøtte hadde gledet seg spesielt til å se de tre unge hjerteknuserne Austin Mahone, Isac Elliot og Cody Simpson, som alle fikk Rådhusplassen til å koke.

– Jubelbrølet da Austin Mahone spilte tror jeg må ha vært det villeste som noensinne har vært på Rådhusplassen. Det har også vært mye annen bra musikk, med blant annet Seinabo Sey, Monica Heldal og Onkl P og de fjerne slektningene.

Ingen alvorlige hendelser

Politiet forteller at publikum oppførte seg stort sett veldig bra. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Politiet forteller at publikum oppførte seg stort sett veldig bra. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Politioverbetjent Knut Meling, som leder operasjonen rundt VG-lista, synes arrangementet gikk veldig bra, og forteller at det ikke har vært noen alvorlige hendelser.

– Det har vært en liten slåsskamp, og noen bortkomne barn som nå har funnet tilbake til foreldrene igjen. Det er gjerne sånn det blir når så mange folk samles på en plass. Alt i alt er vi veldig fornøyde. Vi har en ganske hatt en rolig og fredelig dag på jobben.

Røde Kors hadde rundt 30 personer på jobb under konserten, og de fikk nok å henge fingrene i. Røde Kors-teltet fremme ved scenen var under store deler av showet fullt av personer som fikk litt ekstra omsorg etter en svært lang dag med venting og køståing.

Røde Kors hadde ikke tid til å kommentere saken, men politioverbetjent Meling sier at det ikke var flere skader enn det normalt er ved slike arrangementer.

– Det har vært en del småskader, og folk som blir utmattet og dehydrert. Rundt 100 stykker er blitt behandlet for det.

Godt forberedt

Rundt 60 politibetjenter befant seg inne på konsertområdet og i området rundt Rådhusplassen. Før konserten var politiet forberedt på at opptil 100 000 mennesker kunne møte opp til VG-lista, men så mange møtte altså ikke opp.

Meling sier at det tidligere har vært en del problemer med berusede ungdommer på konserten, men etter at de begynte å kontrollere alle som skal inn på området har det problemet blitt minimert.

– VG-lista er et veldig hyggelig arrangement. Det har ennå ikke vært en alvorlig hendelse her.

Se alle bildene fra showet her!