– Kan bli publikumsrekord

Det meldes om tidenes beste booking og det største showet på Rådhusplassen noensinne. Hvis finværet holder seg kan det bli publikumsrekord.

Scenen større enn noensinne. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)
Scenen større enn noensinne. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)

På fredag kveld er det nok en gang klart for Norges aller største konsertbegivenhet, VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo.

Les også: Dette må du vite før VG-lista-konserten

Dagen før dagen er spenningen stor blant både publikum og arrangører. Trucker og arbeidere svirrer hvileløst rundt innenfor inngjerdingen på Rådhusplassen. Flere skuelystne har også stilt seg bak gjerdene for å følge med på lydprøvene til artister som Adelén, Admiral P, Store P og Julie Bergan, som alle virker å være i toppform.

Scenen er den største som noen gang har vært brukt under en VG-lista-konsert, og er den samme som selveste Metallica brukte da de spilte på Valle Hovin tidligere i sommer.

Været skifter mellom strålende sol og spontane regnbyger fra intet, slik som det pleier å være når det nærmer seg VG-lista-konsert. Hele ni av de ti siste konsertene på Rådhusplassen har det regnet.

Se den siste værmeldingen her.

– Hvis finværet holder seg kan det bli publikumsrekord. Vi både tror og håper på mellom 50 til 100 tusen tilskuere, sier Jan Henrik Mo, prosjektleder i NRK, og fortsetter:

– I år har vi jo tidenes beste booking, som bør treffe de yngre rett i hjerteroten.

– Stjernelag på scenen

Christine Dancke. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Christine Dancke. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Nettopp bookingen er også noe Christine Dancke synes er veldig bra. Hun skal være programleder for showet, sammen med Kåre Magnus Bergh, og lover et fantastisk show til de som tar turen til Rådhusplassen på fredag.

– Det blir årets beste fest!

– Det blir et stjernelag av artister på scenen, med blant annet de tre unge hjerteknuserne Isac Elliot, Austin Mahone og Cody Simpson som garantert kommer til å fremkalle kjempehøy lyd i publikum. Det blir årets beste fest!

Hele 25 artister og band skal opptre på scenen i løpet av det tre timer lange showet. Hva som blir høydepunktene for henne, er Dancke tydelig på.

– Jeg gleder meg veldig til å se Katy B og Rita Ora. I tillegg håper jeg å få se en dansende Gabrielle på scenen. Selvfølgelig gleder jeg meg også til lyden og synet av en stappfull Rådhusplass!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Solen skinner på en tom Rådhusplass. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)
Solen skinner på en tom Rådhusplass. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)

Forberedt på alt

Jørgen Engebretsen er en av dem som er ansvarlige for sikkerheten din fredag kveld. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)
Jørgen Engebretsen er en av dem som er ansvarlige for sikkerheten din fredag kveld. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)

Når så mange mennesker skal samles på en plass, er selvfølgelig sikkerheten veldig viktig. Jørgen Engebretsen, som er sikkerhetssjef for VG-lista, kan fortelle at de har planlagt dette i lang tid, og er godt forberedt til det som måtte skje. Han forteller at det vil være et stort antall vakter og politi til stede.

– Vi er godt rustet til å takle det som måtte skje, uansett hvor mange som kommer. Tidligere år med dårlig vær har det jo vært 40 til 50 tusen her, og det blir nok betraktelig mer enn det når værmeldingen og artistene er så bra.

Selv om det vil være mange mennesker til stede, så kan Engebretsen berolige med at det ennå ikke har vært noen seriøse hendelser alle de årene VG-lista-konserten har vært på Rådhusplassen. Men han ber alle som skal å være forberedt på hva som venter dem.

– Ikke alle er forberedt på hvor mange mennesker som kommer til å være her. Det viktigste er å passe på seg selv, og ta hensyn til at man er i en stor folkemengde.

OBS! Politiet og de sikkerhetsansvarlige for VG-lista har bestemt at det natt til fredag er forbudt å overnatte utenfor konsertområdet for å komme først i køen. Køen åpner først kl. 09:00 fredag morgen.

Viktig å få i seg nok vann

Jon Halvor Jonsrud Knutsen er med å bemanne Røde Kors-stasjonene. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)
Jon Halvor Jonsrud Knutsen er med å bemanne Røde Kors-stasjonene. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)

Noen andre som har forberedt seg godt, og selvfølgelig er til stede, er Røde Kors. De stiller mannsterkt på den store dagen, med 30 kyndige spredt rundt på de forskjellige stasjonene, i tillegg til to ambulanser og en lege.

Det er stedet å gå dersom du er blitt skadet og trenger førstehjelp, eller rett og slett hvis du bare føler deg uvel.

Jon Halvor Jonsrud Knutsen, som er operativ leder for Oslo Røde Kors, kan fortelle at folk stort sett er flinke til å ta vare på seg selv under Topp 20-konsertene, men sier det er særlig et problem som kan dukke opp dersom været holder seg fint.

– Vi håper jo på finvær, men da kan det jo hende at folk glemmer å drikke nok vann og av den grunn besvimer. Derfor er det viktig at alle spiser og drikker godt før selve konserten, og får i seg nok vann under showet.

Jonsrud Knutsen påpeker også at det vil være trangt under konserten, og at Røde Kors sine stasjoner er stedet å gå dersom du skulle miste barnet eller forelderen din i folkemengden. Det mener Jan Henrik Mo også er viktig å huske på.

– Det vil komme veldig mange folk og det vil være trangt, derfor oppfordrer vi alle foreldre å følge barna ned til konserten.