Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. Vi er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke.

Vi samler det vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista.

Her vil det til enhver tid ligge 100 låter.

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Uke 48:

Anab Suleiman:

Meek Mill + Ella Mai – «24/7»

Den lille fisken fra Philly slapp hans fjerde studioalbum Championships idag. For å være helt ærlig, så har jeg ikke rukket å høre på alt ennå fordi låta “24/7” er stuck on repeat hos meg. Maybach-artisten leverer en kjærlighetserklæring i rapform med assist på refrenget fra R&B-favoritten Ella Mai. Det blir brukt en ganske gjenkjennelig sample fra Beyoncés “Me, Myself and I” som høres skikkelig smooth ut i mine ører.

Jørn Kaarstad:

Hank Von Hell – «Bombwalk Chic»

Hvem skulle trodd at grillkongen Hank Von Hell skulle komme med en av de kuleste norske rockelåtene i 2018? Ikke jeg ihvertfall, men det har han nå gjort da, luringen. Debutplata Egomania er på mange måter den naturlige etterfølgeren til Apocalypse Dudes-trilogien som aldri kom, og ligger fint et sted mellom Scandinavian Leather og Party Animals. Noe «Bombwalk Chic» er et perfekt eksempel på.

Angel Du$t – «Big Ass Love»

Angel Du$t har frem til nylig bare har vært det litt kjedelige sideprosjektet til et par av gutta i hardcorebanda Turnstile og Trapped Under Ice. Men så kom energi-utløsningen «Big Ass Love». En hyllest til rocken, som i løpet av et par minutter, overgår sine respektive hovedband lekende lett hva angår hooks, pop-flørting og smittende entusiasme. Årets kanskje mest catchy pop-punker!

Pig Destroyer – «Army Of Cops»

Grindcore-kvintetten Pig Destroyer, i den grad de fremdeles kan kalles det, er tilbake med ny fullengder. Scott Hull er fremdeles en riffmaker av rang, Adam Jarvis slår som aldri før og denne gangen har de også fått med seg en bassist for første gang. Som alltid, i mine ører, er Pig Destroyer best på de seigere, mer groove-orienterte sporene, noe de viser til gangs på «Army Of Cops».

Alice Refsdal:

Billie Eilish – «come out and play»

Noen ganger treffer sanger rett i sjela, og det gjør denne. Flytende og sår vokal, med vakre og håpefulle gitarriff får hårene på kroppen til å reise seg. Denne låta tuller jeg meg inn i som en varm dyne en kald vinterskveld. Tenk at en 16 år gammel jente kan skape noe så reflektert musikalsk. Det er imponerende, det. Låta “when the party’s over”, som kom ut tidligere i år, har også den gode gåsehud-faktoren. Denne artisten har vokst enormt bare det siste året, og blir nok bare større i tiden som kommer!

Peder Haugfos

Killer Kid Mozart- «For the night»

Poppa indierock fra Elverum. Etter å ha blitt Ukas Urørt for et par år siden har drapsgutten Mozart blitt “one to watch” her til lands. Med sine catchy riff og koring leverer de en låt som nærmest minner om det andre store bandet fra Elverum; Team Me, men dog noe mer påvirket av den amerikanske indie- og punk-scenen. Med litt poppa indie, en god dose rock, en sterk melodi i grunn, flotte gitarharmonier og fete riff så er dette musikk som får hodet til å gynge både fram og tilbake. Sjekk ut mer av deres musikk via Urørt.

Diskopunk – «Lilla pojke»

Disko + pop + svensker = meget ålræit. Diskoen har sneket seg inn i det svenske pop-universet; og det via den svenske kvintetten Diskopunk. Med groovy gitar-akkorder som etterhvert går inn i et enkelt, funky og oppløftende synt-univers så er dette en låt som får deg til å dreie på hoftene. Det skal jeg love deg.

Aksel Authén Korneliussen:

Bob Dylan – «Tangled Up In Blue, Take 3, Remake 3»

Ja, jeg vet, Bob Dylan er gammel og det er musikken hans også. Men for ikke lenge siden kom More Blood, More Tracks ut, volum 14. i bootleg-serien til Dylan. Bootlegutgivelsene
inneholder en rekke låter og liveopptredener, samt alternative takes og prat i studio, som ikke allerede er gitt ut. Denne versjonen av «Tangled Up In Blue» gjør spesielt inntrykk på meg da vi får en mye mer nedstrippa og tekstuelt fremtredende versjon enn på originalutgivelsen fra 1975. Ja, fordi sangen er nemlig skrevet og tatt opp for godt over 40 år sida, men har ikke før nå vært tilgjengelig. Teksten inneholder bekjennelser om tap av kjærlighet, historier om en amerikansk og meningsløs tilværelse og granskingen av en ung Dylans egne selvrealiseringer. Dog det kjennes pretensiøst ut å anbefale en 40 år gammel Bob Dylan-låt i aktualitetskanalen P3 sin egne anbefalingspalte gjør det nå likevel. Kanskje forteller det deg noe om den personlige meningstyngden i denne ukens låtvalg? Ikke vet jeg, du får nesten bare høre selv.

Marit Johansen:

Kaytranada – «Chances»

Fy fader, så utrolig deilig å våkne til splitter ny EP fra Kaytranada. 2018 har vært året hvor produsenten hovedsakelig har lekt seg med remikser av andres låter, fremfor egne greier, men nå veier Kaytranada opp med tre nye originallåter. «Chances» er en av de, med vokaler fra den noe ukjente Shay Lia, uansett en hyppig og solid samarbeidspartner for Kaytranada. Låta glir fint inn i den krystallklare Kaytranada-sounden: forsiktig og fløyelsmyk r&b med et hint av funk en kan smøre øregangene med dagen lang.

A$AP Rocky – «Sundress»

Rapperen hustler inn nye fans idet han sampler Tame Impalas «Why Won’t You Make Up Your Mind» i hans nyeste singel. Komboen resulterer i en sommerlig bris som likevel gjør «Sundress» til noe å varme seg på i dette arktiske klimaet som plutselig inntraff. Musikkvideoen er forøvrig også innafor å sjekke ut, hvor regissøren har tatt tilbake mannequin challenge og brukt internettfenomenet til et legit godt virkemiddel i historiefortellingen, satt i en shady New York-klubb.

Ali Soufi-Grimsrud:

Unge Ferrari – «Akvarium»

En ekte 2 step-fan boy, det er det jeg er. Så fort jeg hører de spretne synth-stikkene med dansende bass så har jeg mentalt laget en spilleliste med de feiteste låtene innenfor klubbsjangeren. Uttrykket holder seg godt tjue år seinere, nå blusset opp igjen på Lido-produserte “Akvarium” med Unge Ferrari. Når jeg har deg her: Husk også å sjekke ut hans finfine album Midt imellom magisk og manisk. Helgekos, si.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!