Lystgass, smerte og skumle klovner: Husker du dette fra P3aksjonen?

Det har skjedd et par syke ting.

Skudd i rævva. Oljebryting. Programledere omvandles til gothere og Donald Trump.

Ja, det har vært mye dumt på plakaten i P3aksjonens historie. Programledere og gjester har måttet by på selv seg – i aller høyeste grad, vil noen påstå – men målet helliger middelet.

Årets inntekter går til WWF Verdens naturfond og deres kamp mot plast i havet. Dermed skal programlederne gjennomføre de merkeligste utfordringer for å få flere bevisste på problemet, også i år.

Les: Disse skal lede P3aksjonen – og dette gruer de seg mest til

Før årets firkløver går ut på glattisen 14. oktober, frisker vi opp minnet med en blomsterbunt av utvalgte og minneverdige P3aksjonen-stunts. God fornøyelse!

Radioprins ble popstjerne

I starten av 2000-tallet gjorde Craig David rent bord med R&B/2 step-albumet «Born to do it». Den britiske artisten sjarmerte en hel verden med kjærlighetsballader, og ikke minst på grunn av sitt velstelte skjegg.

Under P3aksjonen 2014 skulle P3morgen-programleder Ronny Brede Aase få ansiktshåret trimmet som Craig David, om seerne og lytterne samlet inn nok penger.

Denne går til alle jålebukkene. Takk!

Gjeter-ferdigheter = null

Det er en lang vei fra å være på radioen daglig til å jobbe med dyr på en gård. Verdens rikeste land-programleder Mathias Nylenna og P3morgen-programleder Silje Nordnes fikk kjenne på akkurat det da de fikk i oppdrag å drive gårdsarbeid.

Resultatet ble to fisker på land, men til gjengjeld var de veldig søte.

Da programlederne drakk urin

«Jeg kjenner igjen lukta av gatekjøkkenmat.»

Ja, det er ingen enkel øvelse å drikke sitt eget urin (riktignok filtrert), men Ronny Brede Aase og Niklas Baarli klarte det. Naturligvis etter brekningslyder.

To menn, en flaske med olje

Under P3aksjonen 2013 lagde Silje Nordnes og P3morgen-programleder Live Nelvik en oljebryting-video som gikk sin seiersrunde, også på pornosider.

Året etter ville lytterne ha en reprise av den våte sekvensen. En betydelig sum ble innsamlet, og dermed måtte Niklas Baarli og Ronny Brede Aase prøve å gjenskape magien.

Nei, hva skal man si?

Illojalitet foran 20.000 mennesker

Bodø/Glimt-supporteren Silje Nordnes måtte snu ryggen til sin nordnorske identitet i 2015.

Man kan bare tenke seg hvor høy puls hun hadde da programlederen måtte synge Rosenborg-sangen for en nesten fullsatt Lerkendal. Alt for en god sak!

Nyinnspilling av juleklassiker

For mange nordmenn er TV-sketsjen «Grevinnen og hovmesteren» fra 1963 et fast innsalg når julen setter inn.

I denne 2015-innspillingen spiller Ronny Brede Aase rollen som grevinnen i et selskap med innbilte, avdøde gjester og Silje Nordnes inntar rollen som den stadig berusede hovmesteren som elsker å skåle og vende begeret.

Når hevnen er søt og krøllete

Juntafil- og Norges rikeste land-programleder Tuva Fellmann var hjernen bak flere skamklipp av kollega Niklas Baarli; en snasen munkesveis og en oppfølger med fletter.

Baarli fikk endelig sin revansj da Fellmann måtte ta permanent. Vi tipper hevnen føltes ekstra søt siden hennes første reaksjon til den nudel-aktige frisyren var «livet mitt er ødelagt! Jeg vil hjem!».

Ble lurt til å barbere bort øyenbrynene

Året var 2016 og Niklas Baarli skulle bli forvandlet til dragqueen for så å lipsynce til «I’m a slave 4 U» med Britney Spears fra scenen på torget i Trondheim.

Matthias Maik Herold, også kjent som Brittany Fierce, skulle hjelpe Baarli med sminke, og resultatet ble jo smashing.

Men det gikk ikke helt etter planen. Den hjelpende hånden lurte programlederen regelrett til å barbere bort øyenbrynene; tre måneder tok det før de vokste ut igjen.

Epilepsi-boost

Tidenes fest? Vi er ganske sikre på at Niklas Baarli med motorsykkelhjelm og lekker sølvdrakt levde sitt beste liv hver gang det var tid for det tradisjonelle lasershowet på P3aksjonen.

Beats & beams, baby!

Hadde du turt å møte disse to i en mørk bakgård? <3

Alt kler den smukke! Radioparet Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase kanaliserte deres indre gother under P3aksjonen for tre år siden.

Så himla mye attitude de fikk av å få på liksminke, da.

NKVO

Hvorfor ligger gamlehjemmene ved sjøen? Fordi de gamle skal få ro.

Det er ikke det høyeste nivået på vitsene, men det skal liksom ikke så mye til for å le deg skakk når du bælmer i deg lystgass.

P3-programleder ble fredsprisvinner (!)

Adelina Ibishis verste mareritt gikk i oppfyllelse da hun måtte omgjøres til Donald Trump.

Det ble heller ikke noe enklere for henne å svelge den oransje transformasjonen da medprogramlederne reagerte med vantro: «Du er ser ikke ut, jenta mi! Ikke se deg i speilet!.»

It’s Britney Berge, bitch

Noen ganger er påfunnene ekstra opprørende, og denne gangen gikk det utover Vida Lill Berge. P3s lyttere og seere kunne velge mellom hårsveisen til Lilli Bendriss, Vidar Villa, Britney Spears anno 2007 og P3-sjef Ingjerd Østrem Omland.

Det ble Britney til Berges store skuffelse. Modig!

Banning som et symfoniorkester

Det beste med at Neby fikk hull i flere deler av kroppen var ikke at han fikk hull i kroppen, men heller mitraljøsen av banneord som kom ut av gapet under prosessen.

Gang bang, helvetes jævler!

En helt normal dag på jobben

– Jeg hater klovner! Jeg synes de ser skumle ut, jeg liker dem ikke.

På P3aksjonen må programlederne som kjent stirre frykten i hvitøyet. Ronny Brede Aases første utfordring under aksjonen 2019 var å bli sitt livs største mareritt – klovnen Pennywise fra filmen «IT».

For mange er Ronny Brede Aase cirka den mest joviale kisen de vet om, men forvandlingen til skummel klovn er ikke noe man klarer å viske bort med det første.

Lønner seg ikke alltid å være kjekkas

I 2018 vant Neby tverrliggerkonkurranse mot Rosenborg-eleganten Pål André Helland.

Året etter fikk sistnevnte revansje: Skudd i rævva med noe attåt.

Selvsikker diva a la Beyoncé

Med Bambi-vipper, en flott, lang manke og høye hæler ble Tete Lidbom omformet til en selvsikker diva a la Beyoncé. Herligheten ble rundet av med flashmob og dansing på Solsiden i Trondheim.

Hvilken låt de danset til, spør du? Beyoncés «Who run the world», selvfølgelig!LES FLERE SAKER OM P3AKSJONEN: