En gutt med svart singlet og bukse, hvite og røde joggesko lener seg mot et rekkverk på Sinsen T-bane. Han ser inn i kamera.
RØDE FLAGG: Nassir mener det finnes fem ting man bør være obs på når man dater jenter. Se dem lenger nede i artikkelen! Foto: Maud Lervik
MENING:

– Har hun fortsatt kontakt med eksen? Pakk sakene dine!

En gutt med regulering smiler stort. Han har en svart singlet på og et sølvkjede rundt halsen.
Nassir Hassane (19) Foto: Maud Lervik
Nassir Hassane (19)Salgsmedarbeider
Publisert 26.05.22 08:00

Nassir Hassane (19) er fra Oslo og jobber med salg. Dette er hans personlige mening.

Cathrine Tekseth (21) har listet opp sine «røde flagg» hos gutter når det kommer til dating . Men det er også ting man må være obs på hos jenter. Så jeg har laget min egen liste med ting man burde passe seg for.

Hvis du tenker over hvor mange jenter som finnes i denne utrolige verdenen, så vil du først og fremst tro at du er i et paradis. Dessverre er det ikke det eventyret du hadde ønsket deg, men det er sannelig en reise.

Jeg vil ikke si at mitt eventyr har vært det beste. Men på veien har jeg lært og opplevd nok til å innse at det er noen røde flagg man burde se etter før man hopper inn i noe. Her er de: 

1. Hun nekter å innse at hun tar feil

Her er greia: En bestemt og smart jente er en manns største drøm. En som står for sin mening og kjemper for det hun mener er rett, er det mest attraktive som finnes. Men når det er soleklart at hun tar feil, så kan hun i det minste vise litt ydmykhet.

 

Tro meg, det å være med en jente som ikke takler å ta feil, vil føre til mye irritasjon. Å prøve å overbevise dem om at de tar feil, vil føles som å snakke til en murvegg. Og de vil mest sannsynlig bare prøve å påpeke feil med deg, for å unngå tema og for at hun skal få overtaket på samtalen.

2. Hun har ikke sitt eget liv

Å kunne dele livet ditt med noen er en av de største gavene som finnes. Det å bygge noe sammen er en enda større gave. Men det er et rødt flagg når hun ikke har et liv for seg selv, og alt i livet hennes er basert på deg.

 

Jeg vil at en person skal være med meg fordi de faktisk vil, ikke fordi de trenger meg. Den følelsen er vanskelig å slå. Det vil være vanskelig for deg å få tid for deg selv, når du konstant er en annen persons hovedfokus.

Og ofte har jentene uten et liv et stort behov for kontakt. Det kan fort bli en byrde om du hele tiden må huske å gi henne oppmerksomhet for å unngå at hun blir stresset. Og det siste du ønsker, er at jenta du er med, skal føles som en byrde.

3. Hun er i kontakt med eksen og sammenligner dere

Denne behøver man vel ikke utdype så mye. Hvis hun sammenligner deg med eksen sin, er det stor sannsynlighet for at hun fortsatt tenker på vedkommende. Eller så prøver hun å manipulere deg til å gjøre det hun ønsker.

 

Folkens, hvis en jente noen gang forteller dere at hun fortsatt har kontakt med eksen sin, pakk sakene dine, og forlat rommet umiddelbart!

Det er én ting at hun nevner eksen, men dude, du tapte kampen før den i det hele tatt startet!

4. Hun er mye sint

Det er lov å kunne være sint iblant. Det kan faktisk føre til at man får et sterkere bånd, hvis det blir kommunisert riktig. Men det er et stort rødt flagg hvis hun ikke kan kontrollere sinnet sitt, eller at hun klikker for småting.

 

Før du vet ordet av det, kan hun eksplodere som en vulkan. Tingene hun kan si, eller finne på når hun er sint, kan like så godt være lava som smelter deg.

5. Hun gir løfter som hun aldri holder

Det aller største røde flagget hos en jente er en som ikke holder det hun lover. Å gå for en jente som bare lover og lover, men aldri tar ansvar, er det mest destruktive du noen gang kan gjøre. Man går i samme fella hver gang og gir dem nye sjanser. Og hver gang blir man sittende like knust.

 

Resultatet er at man kaster bort tid og energi på noen som egentlig aldri fortjente det. Følelsen av å bli brukt og lurt er smertefull.

Uansett, så er det en skattejakt der ute, og jeg kan dessverre ikke love at du kommer til å finne gull med en gang. Og jeg håper at du finner det du leter etter! Men frem til da bør du være litt obs på hva du ikke skal ha i skattkisten.

En gutt med svart singlet og bukse, hvite og røde joggesko står på rekkverket langs veggen på Sinsen T-bane. Han ser inn i kamera.
PASS PÅ: Ifølge Nassir er det noen røde flagg man burde se etter før man hopper inn i noe seriøst. Foto: Maud Lervik