Cathrine er på en pub i Trondheim. Interiøret er av tre. Hun smiler stort mens hun kaster et rødt flagg i luften.
RØDE FLAGG: Cathrine mener det er mange farer som lurer i dating-verdenen. Se lista hennes nedenfor! Foto: Maud Lervik
MENING:

– Er han uhygienisk? Rødt flagg!

Foto:
Cathrine Tekseth (21)Student
Publisert 23.05.22 08:00 / Oppdatert 23.10.23 20:47

Cathrine Tekseth (21) er fra Steinkjer og studerer på NTNU. Dette er hennes personlige mening.

Det kan være et mareritt å date i dag. Hvordan i all verden skal man vite hvordan personen faktisk er, når du bare har sett noen oppstilte og velvalgte bilder på Tinder?

Hvordan er personligheten? Klarer de å holde en vanlig samtale? Lukter de stramt? Det er et par ting man burde være obs på, og som gjør at man kanskje burde revurdere gutten man prater med – såkalte «røde flagg».

Etter å ha datet i tre år, har jeg samlet sammen mine topp syv «røde flagg» hos gutter. Du burde passe deg for:

1. En som sender deg snap kun på kvelden

Styr unna! De som er interesserte i deg, sender deg ikke kun meldinger på kvelden eller natta. Du er mest sannsynlig ikke den eneste jenta han snapper med heller.


2. En «pick me»-gutt

Dette er gutter som prøver å gi deg dårlig samvittighet. De sier ting som: «Du er så pen. Synd du aldri kommer til å like en som er så stygg som meg». Med andre ord: De manipulerer deg til å date dem, og for at du skal gi dem komplimenter.


Jeg møtte en «pick me»-gutt fra Tinder en gang. Han var hyggelig den kvelden, men jeg merket at han hadde en del usikkerheter. Noe som ikke er hans skyld, men noe han burde jobbe med. Og ikke legge over på meg.

Neste helg sendte han meg meldingen: «Hei. Er du hjemme? Kan jeg krasje hos deg? Jeg rekker ikke nattbussen, og jeg har ikke på meg jakke». Ja, det var kaldt ute, men det tok han kanskje 30 minutter å gå hjem.

Da jeg svarte: «Nei. Jeg vil bare slappe av alene i kveld», begynte han å «guilt trippe» meg, og skrev: «Den er grei. Jeg får bare legge meg og sove i grøfta (:».

Jeg blokkerte han dagen etter.

3. En som er uhygienisk

Her er det rett og slett ikke så mye som skal til. Dusj etter trening. Når klærne er skitne, vask dem! Bruk deodorant. Litt parfyme skader heller ikke.

4. En som ikke tar hint

For eksempel om jeg skriver «Er du opptatt i kveld?», og du ikke skjønner at jeg vil henge med deg. Og nei, man skal selvfølgelig unngå hinting og være tydelig så ofte man kan. Men noen er seriøst helt blottet for sosial kompetanse når det kommer til småhint.

5. En som ikke respekterer de rundt seg, spesielt familien sin.

Han snakker til dem som om de var slaver, helt uten respekt. Og nei, det hjelper ikke om du faktisk har en «god grunn».

6. En som skal kommentere på aaaalt du gjør

Dette kan ofte bli kontrollerende og «toxic». For eksempel gutter som sier: «Er du sikker på at du burde spise den sjokoladen?» eller «skal du faktisk ha på deg det der?».

7. En som alltid skal ha rett

Det er sexy å kunne innrømme feil. Det viser at du har selvinnsikt og ikke er flau over egne feil. Slike folk er gode lyttere og veldig greie å ha med å gjøre.

Og skal du inn i datingverden, må du vite forskjellen på «dealbreakers» og «røde flagg». Fysisk og psykisk vold er ikke «røde flagg». Det er «dealbreakers» som burde få deg til å løpe ut døren med en gang.

Ellers er det gunstig å være obs på de som lyver, blir fort sinte eller sjalue. Har vi ikke sett nok dårlige romantiske komedier til å skjønne at dette ikke er en god idé?

Det er virkelig en jungel der ute man skal jobbe seg igjennom. Jeg håper denne listen kan være til hjelp, så vi alle kan finne kjærligheten.