MENING:

– Ti ting lærere må slutte med

Vetle (16) har lyst hår med midtskill og en svart skjorte på. Han smiler mykt.
Vetle Solø Gulliksen (16)TikTok-er
Publisert 01.06.23 08:00 / Oppdatert 31.05.23 16:12

Vetle er fra Vikersund i Viken. Dette er hans personlige mening.

Jeg er 16 år. Det betyr at jeg har gått på skole i snart ti år. I løpet av disse årene har jeg oppdaget mye som irriterer meg. Så da lagde jeg like så greit en liste.

1. Nekte tyggis

Jeg har aldri forstått meg på hvorfor tyggis blir nektet i timene. Det forstyrrer jo ingen? Med mindre man sprekker bobler med tyggisen såklart. Men det gjør jo de færreste.

2. Nekte mobilbruk i timen

Igjen, så lenge du ikke forstyrrer noen. Det er selvfølgelig plagsomt om du ser på en video med lyden på full guffe. Men hvis man ser på noe med ørepropper, bør det jo være helt greit. Mange konsentrerer seg også bedre med musikk på ørene.

3. Stappe rumpa opp i eleven bak den du hjelper

Dette her er en typisk lærer-feil. De går for å hjelpe noen og bøyer seg ned. SÅ plutselig har man hele rumpa i fleisen, liksom. Ingen som er spesielt gira på det.

4. Nekte mat og drikke i timen

Jeg er ganske sikker på at det her er en menneskerett. Det er også viktig med mat for å holde fokuset utover dagen.

5. Nekte elever dopause

Det her synes jeg er helt sykt. Det kan være mange grunner. Diaré? Liten blære? Eller mensen? Gud vet hva, men det er som oftest en god grunn.

Vetle er kledd ut som skoleelev. Han har på seg caps og hettegenser. Han lener seg over pulten med et frustrert blikk. På pulten er det et eple og skrivesaker.

6. Nekte caps i timen

Dette var kanskje en måte å vise respekt på for 100 år siden. Men nå begynner det å bli litt utdatert. Det er mange grunner til at folk vil gå med caps, lue eller hette. Det skaper bare mer uro i timen ved å mase om sånt.

7. Når du spør om hjelp og læreren bare leser opp spørsmålet på en annen måte

Dette provoserer meg skikkelig. Når jeg sier at jeg ikke skjønner hvordan jeg skal løse oppgaven, så hjelper det ikke at læreren min gjentar «Kari kjøper 65 epler». Jeg har jo nettopp lest det.

8. Rette våre egne prøver??

Jeg synes dette er veldig spesielt. Hvorfor skal vi måtte rette våre egne prøver? Tjener ikke dere penger på det her? Aldri sett en lege be en pasient operere noen.

9. Viske ut fra tavla før vi rekker å skrive notater

Denne er plagsom. La det stå litt, a! 😤

10. Lekser

Jeg synes det er helt ekstremt at vi har lekser den dag i dag. Vi går på skole i syv timer, og vi må fortsatt dra med oss skolearbeid hjem?


Sånn, nå har dere fått lest mine topp ti irritasjonsmomenter når det kommer til skole. Så får dere være enige eller uenige!

Kommentarer