nrk.no

Michelle Ullestad er «Årets Urørt 2022»: – I kveld skal jeg bli kjempefull!

Nå skal popsangeren fra Voss opptre live på «P3 Gull» i november.

Torsdag kveld ble det klart: Michelle Ullestad er «Årets Urørt 2022»!

Se hele finalen her!

P3.no fikk møte vinneren bare minutter etter hun mottok prisen.

– Jeg har litt vondt i kinnene fordi jeg har smilt så lenge. Jeg er så glad!

Hun forteller at hun ikke forsto hva som skjedde da navnet hennes ble lest opp.

– Forutsetningen for at jeg skulle vinne var kanskje ikke helt der. Jeg begynte veldig seint med musikk og har ikke vært helt sikker på at det er dette jeg skal gjøre. Men så har det gått litt og litt bedre, og nå går det jo veldig bra, hehe.

Og en ting er sikkert: I kveld skal skal Michelle Ullestad kose seg!

– Etter i morgen skal jeg være edru i et år. Neste år har jeg lyst til å jobbe dobbelt så hardt som jeg har gjort i år, og da kan jeg ikke drikke alkohol.

– Men i kveld skal jeg bli kjempefull!

«Urørt» er P3s plattform for de ferskeste artistene i landet. Hvert år stikker én artist av med tittelen «Årets Urørt» og muligheten til å opptre på selveste «P3 Gull».

Vant med gjenkjennelig låt

Årets «Urørt»-finale fant sted på Brød og Sirkus i Oslo torsdag. I tillegg til Michelle Ullestad var også R&B-artisten Makosir og hardcorebandet Hammok nominert.

Finalen bød på liveopptredener fra de nominerte og fjorårets «Urørt»-vinner Rambow.

Til slutt ble det altså klart at det er Michelle Ullestad som kan smykke seg med tittelen som artister som Arif (da under Phil T. Rich), Cezinando og Girl in red tidligere har vunnet.

27-åringen vant «Årets Urørt» med «Emilie», en låt som handler om et fenomen de fleste kan kjenne seg igjen i.

– Emilie er ikke en ekte person. Hun er bare en metafor for alle de som tilsynelatende har den kontrollen jeg ikke har, og som jeg kan sammenligne meg med. Alle har vel sin eigen «Emilie», eller Emil, alt ettersom, har artisten tidligere sagt om låta.

– Berørt oss med sine ærlige tekster

«Urørt»-finalen ble kåret på grunnlag av stemmer fra publikum, sammen med en jury bestående av rapperen Myra, Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad og NRK P3-musikksjef Ida Eline Tangen.

Myra delte ut prisen og hadde dette å si om vinneren:

«Michelle Ullestad har berørt oss med sine ærlige tekster. I låta «Emilie» blander hun humor og inderlighet, og fargelegger det fengende pop-lydbildet med unik ordbruk og følsom vokal.»

Se flere bilder fra «Urørt»-finalen her:

Michelle Ullestad bor i Bergen og kommer fra Voss. Hun har tidligere snakket åpenhjertig til NRK om da hun fikk en alvorlig fødselsdepresjon som 20-åring og ble lagt inn på distriktspsykiatrisk senter.

Det var her hun begynte å skrive små tekster og dikt, som senere utviklet seg til å bli låter.

I 2022 har popsangeren blant annet gitt ut EP-en «Sol» og singelen «Maria». Nylig ga Dagbladet henne terningkast seks under Bylarm i Oslo. Anmelderen skrev:

«Hvert år diskuteres det så busta fyker om hvem som blir årets store Bylarm-snakkis, hvem som vil slå igjennom, hvem som vil breake. Vel, etter å ha danset, hoppet og nesten begynt å grine i løpet av en snau trettiminutterskonsert på Rockefeller, holder jeg en knapp på at det i år blir joggebuksebekledde Michelle Ullestad fra Voss.»

Se flere høydepunkt fra finalen her:

Med «Urørt»-seieren er Michelle Ullestad den første artisten som er bekreftet til å spille live under «P3 Gull 2022».

LES MER OM «Urørt 2022»:

SISTE FRA P3.NO:

Siste fra P3.no: