– Mon tro om Marie har blitt bittelitt inspirert av Taylor Swift?

Bærer nyslippet preg av «The Eras Tour»?

Girl in red – «Too Much»

Ahhhhhh!! Forventningene står i taket når Marie Ulven Ringheim alias Girl in red slipper sin første låt på det som føles som en evighet.(Nærmere bestemt siden høsten 2022.)

På første smakebit fra albumet «I’M DOING IT AGAIN BABY!» serveres vi et lysere og luftigere lydbilde enn det vi kjenner fra Horten-superstjernen. «Too Much» er unektelig mer mainstream enn tidligere slipp, og et modig steg fra landets kanskje aller mest spennende artist.

Mon tro om Marie har blitt bittelitt inspirert av Taylor Swift, som hun varmet opp for på The Eras Tour sommeren 2023?

Den sårbare teksten er uansett klassisk Girl in red, og kommer til å treffe både nye og gamle fans med et smell.

Girl in red med «Too Much» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef

Konradsen – «Dološ Viessu»

Den Spellemann-vinnende indie-duoen Konradsen har satt seg ned med samiske Emil Karlsen på en gårdsstue i Storfjord i Nord-Troms. Resultatet er en atmosfærisk, pianodrevet joik som er både gripende og intim.

«Dološ Viessu», nordsamisk for «huset fra den gamle tida», ble spilt inn som et improvisert one-take, og er en sånn låt man umiddelbart føler seg invitert inn i. Eirik Vildgrens piano og Emil Karlsens joik føles som en varm klem i et kaldt rom, eller som den knitrende lyden fra et bål en kald vinterdag.

Dette treffer meg midt i følelsene og gir meg ro i sjelen. Takk til musikerne for gjestfriheten<3

Ane Linea Solberg
Journalist
Ane Linea Solberg

Cupid Girl – «Time Will Tell»

Cupid Girl aka Julie Victoria Engelsviken er kåret til «Månedens Urørt», og det er langt ifra ufortjent!

Den 25-årige nesoddingen har lenge vært en favoritt i Urørtredaksjonen, og med «Time Will Tell» var det på tide med en kåring. Låten er en ekte «kjærlighetsanthem», som i fremtiden utvilsomt vil dominere både break-ups, road trips og karaokerommene.

Julie sier selv at hun er en håpløs romantiker, men at en ikke må la seg lure av artistnavnet. Jeg har hatt gleden av å oppleve live-versjonen flere ganger, og det er langt mer rockete og rett-i-trynet enn jeg kunne drømt om.

Kan dette være en av låtene vi hører under årets «Urørtfinale» i september? Tiden vil vise.

Cupid Girl er «Månedens Urørt» i februar med låta «Time Will Tell»!

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Lokal samling – «Mellom fire trær»

«Mellom fire trær» bora seg inn i trommehinnene mine med ein gong, og det er ikkje rart. Den kan nemleg huke av for både skranglegitar, uskyldige tekstar og gode vibber.

Lokal Samling har på mystisk vis gått under radaren min, men det er det heldigvis slutt på no.
Oslobandet har tidlegare snust borti både pop og punk på fjorårets EP «Fine ting». Med den nye låta har dei landa sitt eige sound, ein deilig miks av støy og moro.

Det er noko barnsleg og befriande med å høyre vaksne folk synge om å bygge trehytte, meir av det! Samstundes ligg det noko småtrist bak ønsket om å rømme frå kvardagen.

Set deg i trehytta og dagdraum til lyden av Lokal Samling.

Jarand Aga Baas
Journalist «Urørt»

Espen Roness

Jonas Benyoub – «Du datt av»

Yallah værsågåå! Jonas Benyoub aka «Shablo» aka «half Prøysen» med ny låt!

Ellingsrudrapperen blir ofte omtalt som «din favorittrappers favorittrapper» og det er ikke uten grunn. Med bars som rap-veteraner får frysninger av og strofer som innvandrerfedre hulker av.

Med sine arabiskinspirerte toner overrekker han oss nok en nydelig låt. Denne gangen handler det om hans tanker rundt det å nå toppen med musikken sin, og angsten for å falle ned igjen. Dette i form av å miste seg selv, men også det å miste alt han har bygd opp. Han har endelig greid å realisere drømmen sin, men håndterer han presset?

Når Jonas og gutta hans roper «du datt, du datt av» på hooket, skjønner jeg begrepet «ståpels» på ekte.

Navninder Singh Mann
Journalist

Jesper Nondal

Saksa – «Håpløs»

Er det en hore? Er det Madonna? Nei, det er bare en folkelig Cezinando.

Når Cezinando sier «jeg er en manifestasjon av ordet skuff», sier Saksa «du ville ha en snill pike, synd du endte opp med meg».

«Håpløs» er Saksa sin tredje singel og kommer etter «Lifecoach» og «Skuespill :):», som har herjet i sosiale medier. I låta ber hun om å få en ny sjanse, til tross for at hun vet at hun er håpløs. En ting som derimot ikke er håpløs er produksjonen. Spesielt den skarpe 808’en fyller det skjøre anmelder-hjertet mitt fullt av håp.

Oslo-jenta omtaler seg selv som Norges søteste gangsterrapper. Det er både søtt og gangster. Det gjør også at du komfortabelt kan queue sangene hennes på fest hos både Emelie Hollow og den kurdiske reven. God helg!

Håvard Steffensen
Journalist

Sol Strøm – «Ocean»

Det har vært stille i fem år. Svært passende er det da at artisten Sol Strøm plutselig dukker opp én måned etter Energidepartementets navneendring trådde i kraft. Den 24-årige Langesund-artisten Sol Strøm Jensen (med det svært treffende artistnavnet Sol Strøm), leverer den meget sterke singelen «Ocean», som skal være starten på et nøye uttenkt musikalsk univers.

Hjembyen Langesund i Bamble kommune er omringet av skog og naturreservater, bortsett fra sørover – hvor en kan se rett ut i havgapet. Jeg kan bare forestille meg oppveksten, men i hodet mitt innbiller jeg meg at soloppgangen er en viktig drivkraft for å balansere ut mørket som den omringende skogen gir.

Låten «Ocean» er et euforisk univers, med store kontraster som spiller hverandre god. Produksjonen fra Peder Kolsung (Sigrid, Amalie Holt Kleive) og Ivan Blomqvist (dePresno, Neon Ion) gir meg en følelse av at det hele beveger seg under vann, men gjennom låta dukker man opp fra havdypet og ser dagens lys idet lydbildet når sitt høydepunkt.

Det er ikke vanskelig å trekke linjer til artister som Aurora, Moyka og ARY. Jeg elsker denne nordiske «thrillertronica»-lydbildet som vi hører mer og mer av, og det må selvfølgelig gjerne komme som soloppgang i havgapet.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: