nrk.no

 

Alt fra Rådhusplassen!

Nordens største gratiskonsert er over. Få med deg høydepunktene her!

Sommerens store høydepunkt er herved historie. I år var værgudene endelig på vår side: Rådhusplassen bada i sol, og ingen trengte paraply. Totalt 22 artister sto på scenen i løpet av kvelden, og publikum (rundt 60.000 mennesker!) tok dem hjertelig imot.

Sjekk ut hver enkelt opptreden i menyen øverst!

Christine Dancke og Julie Bergan var årets stødige programlederduo, og de fikk god hjelp fra Hallo P3s Vida Lill og Martin fra mP3. Tradisjonen tro ble showet åpnet på storslagent vis: Hkeem og Temur hoppet ut på scenen, og hvilken låt dundret ut mot publikum? «Fy faen», selvfølgelig.

Kunne kvelden starta på en bedre måte? Neppe!

 

Opp med henda for Gabrielle!

Gabrielle er i vinden om dagen, og i kveld tok den henne til Rådhusplassen: Publikum fikk servert «Vekk Meg Opp», og denne er det åpenbart mange som har lært seg teksten på.

Her var det ingen som sov, i hvert fall!

 

God-følelsen

Da Dagny fikk spørsmål om sin egen opptreden på Rådhusplassen noen dager før dagen, lovte hun én ting: Det skulle bli feel good-stemning! Og Dagny (i rutete dress for anledningen!) er ei jente som holder det hun lover. «Wearing Nothing» og «Backbeat» ble mottatt med stor jubel.

Kan ikke du lage god stemning hver lørdag, Dagny?

 

Allsang-JOWST

Like før JOWST steg ut på scenen, kunne Julie Bergan by på en liten utfordring: Var publikum klare for allsang? Jada! Eurovision-låta «Grab The Moment» har tydeligvis satt seg hos folk, for her fungerte så å si hele hele Rådhusplassen som kor. Dessuten kunnen gutta by på både pyro og andre fancy effekter, i ekte Eurovision-stil.

Det er tross ikke hver dag man spiller på Rådhusplassen.

 

Publikum ❤️ Cez

Cezinandos karriere har vært litt av et eventyr siden han ble kåra til Årets Urørt i fjor vinter. Denne våren har singelen «Håper du har plass» fått mye oppmerksomhet, og det var selvfølgelig denne låta han tok med seg til Rådhusplassen. Sangen har utvilsomt kapret folkets hjerter: Publikum sang med av hjertens lyst – allerede fra første strofe. Stemninga var bemerkelsesverdig rolig.

… men denne karen var åpenbart i storform!

 

En ordentlig drømmedag

Det så ut som publikum koste seg i sola foran scenen, men det er nok få som koste seg like mye som Malin og Guro fra Askøy i Hordaland. De to 17-åringene var nemlig årets vinnere av «Vi vil til Rådhusplassen»-konkurransen! Jentene fikk æren av å henge backstage, hvor de også fikk hilse på opptil flere av kveldens artister.

Det aller største var nok å få møte Cezinando.

 

Dronninga av Rådhusplassen

Julie Bergan gjorde mer enn å programlede på scenen i kveld – hun måtte jo synge litt også! Kledd i flammebukser og flammetopp framførte hun en medley som inkluderte noen av hennes største hits; «Blackout», «If You Love Me» og «Arigato».

Et forrykende show, rett og slett.

 

For et Kalas!

Freddy Kalas fikk litt av en introduksjon da backstage-programleder Vida-Lill inntok håndstående twerke-posisjon og blottet trusa si, hvor det sto «JOVIAL». Norges kanskje mest joviale artist starta med «Vibber», og fortsatte kalaset med «Gjøre Ingenting», «Jovial» og «Fest hos Kalas».

Finnes det egentlig en bedre fest enn dette?

 

Se min kjole

Backstage-programleder Vida-Lill kom til kveldens show i en hvit sommerkjole, men ikke lenge etter start hadde kjolen begynt å få farge. Alle artistene som var innom backstage-området fikk signere og tegne på kjolen, og dere der hjemme kjempet om å vinne kjolen gjennom #lørdagsfjes på Instagram. Det ble mange fine blinkskudd!

Her bidrar Cezinando til kunstverket.

vglista_cez

 

Alt er lov(e)?

SKAM-gjengen ville også være med på VG-lista-festen, og skrikene fra publikum hørtes garantert langt utover Oslofjorden. Hkeem tok følge med skuespillerne, og backstage-programleder Vida-Lill lurte på hva SKAM har betydd for ham og Temur som artister.

– SKAM har vært med på å åpne dører for mange artister, sa Hkeem.

 

Starboy Grunde

«Paradise»-Grunde våget seg backstage, hvor han fikk kveldens kanskje største utfordring av Vida-Lill: Han måtte synge The Weeknd-låta «Starboy», som han likte å jamme til på Paradise Hotel, live for publikum. Grunde tok utfordringa på strak arm, og med Christine og Julie som dansere, kjørte han sin egen versjon av låta.

Vi rakk dessverre ikke å tekste sendinga underveis, men det var ingen tvil om at Grunde tok seg noen kunstneriske friheter på tekstfronten…

Får vi en reprise til neste år, Starboy?

 

Sommer-mimring

Sandra Lyng og Temur lagde sommerstemning med låta «Bungalow», og det ble om mulig enda hetere da tonene til Sandras andre låt for kvelden, «Sommerflørt», traff publikum. Phillip entret scenen, og den gamle sommerklassikeren fra 2004 (!) så ut til å være en veldig gledelig overraskelse for mange.

Låta fungerer definitivt i 2017 også.

 

Vellykket låtpremiere

Før showet fortalte Nico & Vinz at det de gledet seg mest til denne kvelden var å ha premiere på den nye låta deres, «Intrigued». Og publikum likte det de hørte: Hender ble løfta i været og formet til små hjerter. Duoen fulgte opp med hiten «Am I Wrong», som høstet jubelbrøl fra publikum.

Det kokte virkelig på Rådhusplassen.

 

Tvilling-magi

Marcus og Martinus ble tatt veldig godt imot da de gjestet Rådhusplassen i fjor, og jammen var ikke folket (minst) like begeistra i år! Tvillingene har satsa mer internasjonalt i det siste, og publikum fikk servert to engelske låter: Både «First Kiss» og «Like It Like It» dundret fra scenen.

Om publikum jublet? Så klart!

 

Den siste låta

Tida går så altfor fort når man har det moro, og plutselig var det klart for showets aller siste artist: steg opp på scenen, først for å synge «Nights With You». Til slutt var det, passende nok, klart for «The Final Song». Den perfekte avslutninga på en fantastisk kveld!

Det er bare 364 dager til neste gang.

 

Kvelden gjennom Snapchat

P3s Snapchat-følgere fikk se mye gøy i løpet av kvelden: Kjendisene stilte villig opp på den røde løperen, og det ble selvfølgelig mange artige øyeblikk underveis i showet også!

Gikk du glipp av det? Null stress!

 

Her kan du se alle bildene fra showet: