nrk.no

 

Alt fra Rådhusplassen!

VG-Lista feiret 60 år. Sjekk ut høydepunktene her!

Skandinavias største konsert er overstått, og denne gangen var det duket for en real bursdagsfest: VG-Lista fyller nemlig 60 år i 2018! Dessuten har det gått 20 år siden det første, storslagne showet ble arrangert. Slikt skal man ikke kimse av – og tradisjonen tro var det smekkfullt av folk på Rådhusplassen. ???

Se hele showet i toppen av saken!

Christine Dancke og Vegard Harm loset oss trygt gjennom kvelden, med god hjelp fra mP3-Martin. Og, som seg hør og bør, åpna 60-årslaget med et smell: Dagny og Seeb fikk publikum til å synge med til «Drink About», før førstnevnte fortsatte med «Love You Like That».

… og det var ingen tvil om at folket ❤️ det de så.

 

Temur uten Hkeem

De fleste er vant til å seTemur på scenen sammen med Hkeem, men nå har førstnevnte ordna seg en helt egen platekontrakt – og den slags får man ikke uten grunn. 21-åringen stilte til fest med debutlåta «Dominicana», og publikum tok ham imot med åpne armer. ?

Dette lover godt, Temur!

 

Hurra for Alida!

Alida har aldri gjestet Rådhusplassen før, men denne kvelden var både hun og «No Money» klare for publikum. Og dét var det ingen som klagde på! Den blonde Stavanger-jenta fikk med seg publikum fra første stund. Det er ikke det minste rart, for Alida kunne sannsynligvis sjarmert hvem som helst.

Dessuten er det jo ganske kult å ha capsen bak fram, eller hva? ?

 

Vegard ? Sigrid

Å være programleder er én ting, men hvordan er det egentlig å stå på scenen selv? Det fikk Vegard kjenne på denne kvelden, gjennom Sigrids «Don’t Kill My Vibe» – ja, dette var miming på høyt nivå! Og kanskje Vegard fikk seg en ørliten overraskelse underveis også…?

Vi håper på en reprise til neste år! ?

 

Vidar og jentene

Vidar Villa fikk mye oppmerksomhet for MGP-låta «Moren din» tidligere i år, men til VG-Listas bursdagsfest hadde han med seg en annen (og kanskje enda mer kjent?) melodi. Vidar kunne nemlig friste med Di Derre-hiten «Jenter», en sang som ble utgitt på 1990-tallet. Kunne en slik gammel slager overbevise den purunge gjengen foran scenen, mon tro? ?

Joda. Det kunne den absolutt.

 

Premiere på ny hit? ?

Alan Walker er kjent for å imponere, og VG-Listas bursdagsfest er selvfølgelig intet unntak. Bergenseren tok med seg en flunkende ny låt, «Darkside», hvor Tomine Harket bidrar på vokal. Alan fortsatte showet sammen med K-391, Julie Bergan og storfavoritten «Ignite» – og det formelig kokte foran scenen.

Kom tilbake i 2019, Alan! ?

 

Et ekte ⭐️-lag!

Stjerneduoen Stargate var selvskrevne gjester på festen til VG-Lista, og de hadde fått med seg både Unge Ferrari og OnklP. Sammen framfører de «Folk Er Fake». Og hvem kom plutselig snikende fram på scenen, helt ut av det blå? Arif ! Han og Unge Ferrari kjørte på med «Sorry Mamma», og publikum viftet med henda.

Sprekere 60-årslag skal du lete lenge etter! ?

 

Chris på hjernen! ?

Hvis du har klart å unngå Chris Abolade og «Tranquilo» denne våren, er du jammen god. Årets «Paradise Hotel»-sang har en hyggelig tendens til å feste seg i hjernebarken, og det er nok en sjanse for at folkemassene på Rådhusplassen nynna på en viss låt resten av helgen. Men gjør det noe, da?

Vi liker å «ta det tranquilo» med deg, Chris! ?

 

En ekte solstråle ?

Sondre Justad er en populær fyr, og det var ingen tvil om at visse deler av publikum jubla ekstra høyt idet han entret scenen. Sondre framførte «Ikke Som De Andre», og en haug med hender strakk seg opp mot himmelen. Hvis det hadde vært et tak over Rådhusplassen, ville det sikkert løfta seg. Favoritten fulgte opp med «Gjør Det Igjen», til minst like hyggelig respons.

Dette må du veldig gjerne gjøre igjen, Sondre! ?

 

Hylegaranti! ?

Det er lurt å ha med seg ørepropper når man er på konsert, og kanskje særlig når Ezarri fra Andregenerasjonen er i nærheten. Her ble det mye hyling, for å si det sånn! Ezarri bød på «Casablanca» i knallrød joggedress, og publikum hoppa opp og ned til musikken.

Vi krysser fingra for at alle har hørselen i behold! ?

 

Drømmegutta ?

Det er bare to år siden finske Isac Elliot tok turen til Rådhusplassen forrige gang, og til 60-årslaget var han jaggu på plass igjen – nå sammen med den norske DJ-en SJUR. «Dette er en drøm som går i oppfyllelse», sa sistnevnte til P3 da nyheten ble sluppet. Og dette var muligens en liten drøm for publikum også? SJUR og Isac inntok scenen med låta «Rich And Famous», og duoen fikk velfortjent jubel i retur.

Dere er velkommen tilbake når som helst! ?

 

Yes, Jess! ?

Britiske Jess Glynne har lang fartstid som artist. Hjemme i Storbritannia kan hun skryte av hele sju listetopper, og «I’ll Be There» (som er skrevet av to nordmenn, wuhu!) er en av dem. Nettopp denne låta ble servert publikum fra scenen, noe de så ut til å trives svært godt med. Jess bidro også med «Clean Bandit» og «These Days», og folket på Rådhusplassen ville sikkert ikke takket nei til enda en sang.

… og det er vel ingen tvil om hvem som hadde kveldens kuleste briller? ?

 

Jubel-Julie ?

I 2017 var Julie Bergan programleder for VG-Lista, og popdronninga var en selvskreven gjest i år også – selv om hun «bare» bidro med sang denne gangen. Og for en opptreden, da! Julie kjørte på med «Guilt Trip», en låt som burde være kjent for de aller fleste. Publikum var i hvert fall helt med – Julie ble møtt med stormende jubel og et uvisst antall mobilskjermer.

Det er sånn det skal være i 2018! ?

 

Den beste avslutninga! ?

Er det Mads Hansen som står for årets sommerhit? Mange vil nok påstå det. Den tidligere fotballspilleren slapp «Sommerkroppen» i slutten av mai, til overveldende respons – og millioner av avspillinger på Spotify. Og nå fikk han altså den store æren av å avslutte VG-Listas fantastiske bursdagsfest. Ble det allsang? Vel – ja.

Og kanskje en liten tåre i øyekroken også, for det er jo litt trist når ting tar slutt.

Men pust ut, dere. Det er bare 364 dager igjen til neste gang! ?

 

Her kan du se alle bildene fra showet: