Bernhoft satser i USA

Jarle Bernhoft har spilt på SXSW mellom utsolgte jobber i New York, Toronto og Los Angeles.

Den populære, norske artisten har spilt tre offisielle konserter og to konserter utenfor festivalprogrammet på den enorme musikkfestivalen SXSW i Austin, Texas.

Imponerer med teknikk

Jeg så den ene offisielle jobben hans, på Days Stage i konferansesentret, og en konsert i den mexikanske restauranten Guero’s bakhage på South Congress. Day Stage er en rimelig tung scene å spille på, siden publikum kommer og går mellom seminarer og annet. Men Bernhoft fikset det greit, han fikk folk med seg, og alle som var der så ut til å være mektig imponert over loopingen hans.

Les: Verdens viktigste festival

Les: Dave Grohl åpnet SXSW

Les: Bernhoft er stor i Frankrike

Looping er Bernhofts varemerke som soloartist. Han bruker et el-piano, en liten Casio-synth og to gitarer, og legger på stemmer, instrumenter og rytme, slik at det høres ut som et helt band. Første gang jeg hørte ham gjøre dette, var for fire-fem år siden, og jeg var like imponert selv. Siden har han utviklet teknikken videre, og de to gangene jeg hørte ham på SXSW, var han mye mer ledig og fri fra selve teknikken, slik at han kunne konsentrere seg mer om selve spillingen.

Populær

Manager Per Eirik Johansen var svært fornøyd med hele USA-turen, både New York og Toronto, som de kom fra før SXSW, og også med salget til de to jobbene i Los Angeles etter Austin.

– Alle jobbene har vært utsolgt, og det har vært god respons alle stedene. Jeg har hatt full jobb med møter her i Austin, og det er også et godt tegn, sier Johansen. Det hjelper nok også at Bernhoft fikk vist seg frem til Ellen DeGeneris sitt show for et år siden, mange amerikanere er allerede oppmerksomme på ham.

På Guero’s på fredag var det stor stemning foran scenen og mye folk i hagen. Bernhoft fikk folk til å strekke seg og være med på dansen hans, og han fikk stående applaus da han avsluttet med «Shout» av Tears for Fears, den eneste coverlåten på repertoaret.

 Per Ole Hagen