Blokkerte briter

Britiske musikere får ikke promotere sin musikk gjennom The Promo Bay.

Verdens største nettsted for deling av underholdning på nettet, The Pirate Bay, har også en egen side der de ønsker å gi muligheten til ukjente kunstnere å promotere sine verk. The Promo Bay er et slags internasjonalt svar på NRKs Urørt og har fått innhold fra over 10.000 filmskapere, musikere og andre kunstnere.

Les også: Piratpromo gir økt oppmerksomhet

På The Promo Bay kan musikere og filmskapere promotere sine verk helt gratis. Foto: Skjermdump.
På The Promo Bay kan musikere og filmskapere promotere sine verk helt gratis. Foto: Skjermdump.

Eget nettsted

Fram til nokså nylig var The Promo Bay et underbruk av The Pirate Bay. Tjenesten ble imidlertid denne uka «avduka» på et eget nettsted, og drives i dag av australieren Will Dayble.

I Storbritannia har det en tid vært en streng blokade av The Pirate Bay, som mange mener hjelper til med å bryte opphavsretten. Dette fører til at promo-nettstedet også sperres for britiske kunstnere, med et ønske om å vise seg fram, melder TorrentFreak.

Les også:

– Tilfeldig

I april slo britisk høyesterett fast at nettleverandørene i landet må blokkere tilgangen deres brukere har til The Pirate Bay. Merkelig nok har dette ført til at The Promo Bay, der det ikke finnes noe «ulovlig» materiale, også sperres av de fleste nettleverandørene.

Will Dayble tror det handler om et tilfeldig sammentreff.

– Disse leverandørene er nokså monolittiske (ensartet, uten avvik eller varianter, journ.anm.) og gammeldagse. Jeg kan tenke meg at vi bare tilfeldigvis falt under den samme blokaden som The Pirate Bay. Jeg tviler på om dette er noe som er spesielt retta mot oss, sier han til TorrentFreak.