Bon Iver endelig tilbake til Norge

– Håper vi kan hjelpe et annet band, slik Bon Iver gjorde for oss, sier Ingrid fra Highasakite.

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET. VINNEREN ER KONTAKTET.Det amerikanske bandet, med Justin Vernon i spissen, legger ut på turné og tar turen innom Norge 29. januar neste år. Dette blir den første konserten i Norge på fire år og du kan stikke av med to billetter til begivenheten i Oslo Spektrum!

Delta i konkurransen nederst i saken.

Har betydd mye for Highasakite

Da Vernon var på besøk i Norge sist roste han Highasakite opp i skyene for deres konsert på Øyafestivalen. Bookingagenten til Bon Iver i Europa hadde allerede fått øynene opp for det norske popbandet. Etter at Highasakite spilte på festivalen Iceland Airwaves et par måneder senere, var det klart at bandene nå delte samme bookingagent.

– Jeg tror at Bon Iver ga oss masse publisitet i starten, og det er så utrolig snilt. Jeg håper vi i Highasakite kan gjøre det samme for et annet band eller artist en gang, forteller vokalist Ingrid Helene Håvik i en mail til P3.no.

Siden deres første møte har begge bandene vokst betraktelig og nå skal de fylle samme scene med to måneders mellomrom. Det er ingen tvil om at Bon Iver har betydd mye for vokalist Ingrid.

– Da jeg skrev låtene til andrealbumet Silent Treatment, gikk jeg rundt i gatene i Istanbul og hørte på Bon Iver. Kun det, ingenting annet. Om kjæresten min, Øyvind, dumper meg skal jeg gifte meg med Bon Iver og bli Ingrid Iver. Jeg har sendt mail til han og sagt det, men han svarer meg ikke, avslutter hun.

Se Highasakite covre Bon Iver hos Christine:

– Livemusikk på sitt aller beste

En annen som gleder seg til konserten er P3s egen Ruben Gran. Hver mandag til torsdag sitter han bak spakene og noen som ofte tar en musikalsk tur innom – det er Bon Iver.
P3-programleder Ruben Gran. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
– Justin Vernon i Bon Iver er en av de artistene som viser nytenking og sult etter å gjøre noe annerledes enn sist for hver sving han tar. Da jeg så de sist var det livemusikk på sitt aller beste, med en fyr som evner å gi musikken enda noen nye aspekter når han tar den til en scene, sier programlederen.

Forrige gang Bon Iver besøkte Norge trillet vår anmelder en femmer for konserten på Øyafestivalen, der bandet telte så mye som ni mann på scenen. Det samme gjorde P3 da de slapp sitt andre album Bon Iver, Bon Iver for drøyt fem år siden. Nå er oppfølgeren rett rundt hjørnet, 30. september blir platen som skal hete 22, A Million tilgjengelig for verden.

Delta i konkurransen her

P3 Musikk har fått tak i to billetter til konserten i Oslo spektrum. Vi kan dermed dele ut inngangsbilletter til deg og en venn. Svar på spørsmålet under for å være med i konkurransen, og send svaret til P3 Musikk.

Hva er ditt fineste Bon Iver-øyeblikk?

Vi avslutter konkurransen i uke 38. Vinnerne blir kontaktet av oss. Lykke til!

Ordinære billetter til konserten er i salg fra fredag 16. september.