Bryan Ferry ba om å få spille på Øya

Legendens ønske om å få spille samme dag som samarbeidspartneren Todd Terje er oppfylt.

todd terje liten press photo by christian belgaux IMG_5102
Todd Terje. Foto: Christian Belgaux

Bryan Ferry er et av pophistoriens største navn, og har gjort enorm suksess både som vokalist i Roxy Music og som soloartist. Allikevel var det han som henvendte seg til Øyafestivalen, og ikke omvendt, for å få spille på festivalen i Oslo i august.

– Etter at vi annonserte at Todd Terje skal avslutte årets festival, fikk vi kjapt en henvendelse fra Bryan Ferrys bookingagent om at den britiske legenden veldig gjerne ville være med på Øya-moroa, skriver festivalen i en pressemelding.

Bryan Ferry og Todd Terje har samarbeidet om å covre Robert Palmer-låten “Johnny and Mary”, som er blant høydepunktene på sistnevntes ferske debutalbum.

Les: Anmeldelse av Todd Terje – It’s Album Time (5/6)

Hør “Johnny and Mary”:

 

Avslutter sammen

Tidligere i år ble det annonsert at Øyafestivalen har tildelt DJ, produsent og oslodisko-hjørnestein Todd Terje oppgaven med å avslutte årets festival. Mjøndølen har de siste ukene fått svært gode kritikker for sitt første album, It’s album time, som ble sluppet ti år etter at han startet karrieren på hovedstadens klubber. Terje Olsen, som han egentlig heter, er internasjonalt anerkjent takket være låter som “Inspector Norse”, og har gjennom flere år bidratt til å sette Norge på musikkartet.

Da nyheten om at han skal gjøre en av de viktigste konsertene på Øyafestivalen, tok det ikke lang tid før Bryan Ferry ytret ønske om å få gjøre en konsert samme dag. 

På Øya skal Ferry spille på den største scenen, rett før Todd Terje. Han kommer også til å dukke opp på scenen under Todd Terjes konsert.

Navn som Outkast, Röyksopp & Robyn og Queens Of The Stone Age er også bekreftet til Øyafestivalen, som i år arrangeres i Tøyenparken.

Fremdeles relevant

Selv om Ferry nærmer seg 70 år, holder han seg fremdeles relevant som musiker. Hans siste soloalbum, Olympia, fikk terningkast fem av P3s anmelder da det ble sluppet i 2010. Han har spilt i Norge flere ganger de siste årene, blant annet på Moldejazz i fjor, hvor han ble belønnet blant annet med en sekser fra Adressa.

Nå har legenden jobbet frem et nytt liveshow, som han for første gang skal spille på festivalen Coachella i USA senere i april.

Samarbeidet mellom Todd Terje og Bryan Ferry startet i sistnevntes studio i 2012.

Se video fra studiotiden: