– Veldig surrealistisk

I januar deltok Carnival Kids i Urørtfinalen. Nå har de fått verdensomspennende platekontrakt.

– Vi er selvsagt veldig glade. Det er surrealistisk og artig, forteller vokalist Eric Molumby og trommis Andreas Westhagen om kontrakten de nylig har signert med Warner Music Norway.

Halvt norske, halvt britiske Carnival Kids opplevde det alle ferske band drømmer om under by:Larm i februar. Etter konserten deres på Sentrum Scene, som P3s anmelder ga terningkast 4, viste flere plateselskap interesse for dem. Etter mange samtaler og mye grubling, falt valget på Warner – et av verdens største.

– Vi er vant til å høre at store selskap ofte vil forandre på uttrykket til band, men vi har ikke fått noen slike føringer. Det var det viktigste for oss da vi tok valget, forteller Molumby og Westhagen.

– Drømmeaktig

Bandet opererer i brytningspunktet mellom fengende rock, hardcore og punk. De var Ukas Urørt i juni i fjor, og deltok i januar i Urørtfinalen med låta «What To Do When Awake Within A Dream».

– Man skal vel være forsiktig med å sitere egne tekster, men dette er…. drømmeaktig, sier Molumby om avtalen.

Les: Carnival Kids er Ukas Urørt | Dybdeintervju: Carnival Kids, Urørtfinalen 2014  | Se hele Urørtfinalen 2014. 

P3s musikksjef Mats Borch Bugge er spent på å følge bandet videre. Han forventer at de vil snekre sammen noen sterke, radiovennlige låter i studio og deretter spille så mye som mulig live.

– Bandet er unektelig svært bra live, men har fortsatt en lang vei å gå når det kommer til låter – slik sett håper jeg de anerkjenner verdien av store riff og noen tydelige knagger som potensielt kan gjøre at de får et langt større nedslagsfelt.

Verdensomspennende avtale

Avtalen bandet har signert er verdensomspennende. Det betyr at debutalbumet deres, som antagelig slippes i begynnelsen av 2015, etterhvert vil bli sluppet i store deler av verden.

Terje Pedersen, som er A&R hos Warner, lovpriser allerede bandet.

– Vi har fulgt med på Carnival Kids i lang tid, og er svært stolte over å ha blitt enig med dem om en omfattende og verdensomspennende samarbeidsavtale.

– De er fantastiske musikere, har en spennende historie, er gode låtskrivere og de er et veldig godt liveband med en sjeldent god sceneutstråling, sier han.

Planen er å slippe en ny singel i høst, før debutalbumet gis ut i begynnelsen av 2015.

(saken fortsetter under bildet)

Carnival Kids - By:Larm 2014. Foto: Kim Erlandsen, P3.no
Carnival Kids drømmer om å spille på Roskilde, Reading og Leeds. Her fra by:Larm 2014. Foto: Kim Erlandsen, P3.no

– Bare gøy hvis det flopper

Bandet har tidligere blitt sitert på at debutalbumet vil bli «årets rockeskive». Nå er de hakket mer ydmyke.

Målet er å lage et album vi sjøl kan være stolte over.

– Vi har troa på at det blir bra, og håper jo selvsagt at det blir godt mottatt. Men det viktigste for oss er å lage et album vi er fornøyde med, og å krysse av debutalbum-innspilling med Bill Stevenson i USA på bucket-listen. Så blir det kanskje bare gøy hvis det flopper.

Bandet, som foruten de to nordmennene består av bassist John Stark og gitarist Jethro Fox, reiser i august til Colorado for å spille inn albumet sitt med Bill Stevenson som produsent. Han er kjent som trommis i The Descendents og Black Flag, og har produsert sterke utgivelser fra band som Rise Against, NOFX og Comeback Kid.

– Jeg er stor fan av han, så det er skikkelig stas. Jeg kommer til å være han geeken som blir stressa av å skulle spille for han, sier Westhagen.

Drømmer om Roskilde

Gjengen i Carnival Kids håper å snart kunne legge dagjobbene på hylla.

– Forhåpentligvis får albumet en mottakelse som gjør at vi kan turnére mye og gjøre et levebrød av det. Drømmen for sommeren 2015 er å spille på festivaler som Roskilde, Reading og Leeds.

I sommer spiller Carnival Kids blant annet på Hovefestivalen og Slottsfjell.

– I forkant av Urørtfinalen sa dere at 2014 kom til å bli deres år?

– 2014 er definitivt et fint år. 2015 blir nok finfint. Og 2016.. Bare vent.

Se Carnival Kids – «What To Do When Awake Within A Dream» fra Urørtfinalen 2014: