Christines jul: Carnival Kids

Hør guttene spre glede med glamrock-julelåt!

Tradisjonen tro inviterer Christine musikere inn i studio for å covre deres favorittjulesanger. 12. desember var tiden inne for å trekke litt glamrock opp av julestrømpa! Unge og lovende Carnival Kids var på besøk, og spilte både «Merry Xmas Everybody» av Slade og sin egen singel, «Here They Have Guns».

Hør hele sendingen her | Se mer fra Christines jul her

Mengder med øl i jula

Rockebandet Carnival Kids består av norske Eric Molumby og Andreas Westhagen, og britiske Jethro Fox og John Stark. Guttene, som alle er i midten av 20-årene, var med i Urørt-finalen i januar, spilte på By:Larm måneden etter, og i løpet av våren landet de en verdensomspennende platekontrakt med Warner.

Hos Christine knasker de småkaker og varmer seg på kaffekoppene mens de snakker om juletradisjoner. Jethro og John vender snart snuta mot Liverpool for å feire jul hjemme med familien.

– Jeg skal hjem for å henge med mamma og spise mat. I min familie handler jula mest om å være sammen. Vi bruker ikke så mye penger på gaver, det handler mer om å gi noe som betyr noe. Og senere drikke mengder med øl og spise mengder med mat, sier John.

– Hva spiser man vanligvis på julaften i England?, spør Christine.

– Kalkun. Og «pigs in blankets» – små pølser pakket inn i bacon, sier Jethro.

Den norske halvdelen av bandet skal også hjem til jul.

– Vi skal spise torsk, fordi morfaren min er fisker. Så vi holder den tradisjonen gående, sier Eric.

Musikken til Carnival Kids er preget av både punk og hardcore. Hos Christine dro de på med en sang av glamrockbandet Slade – julelåta «Merry Xmas Everybody», som faktisk skulle bli deres største hit.

Se video øverst i saken.

Rumpevideo

Guttene spilte også sin egen singel, «Here They Have Guns». Etter at de fikk platekontrakt har de sagt opp sine faste jobber – blant annet som barnehageonkel – og er nå musikere på heltid. Debutalbumet deres slippes en gang over nyttår.

«Merry Xmas Everybody» er faktisk en av hovedinspirasjonene for albumet, spøker John.

– I tida før albumet slippes skal vi filme en del. Musikkvideoer og noen live-ting, sier han.

– Dere bør lage en video som slår Nicki Minaj’ sine, sier Christine.

– Jepp, vi har store planer, sier John.

– Jeg har allerede vist rumpa mi i en av musikkvideoene til Shining, sier Erik.

Og med det runder de av – og ønsker lytterne en riktig god jul.