Christines jul: Einar Stray Orchestra og Bendik

Se deler av Einar Stray Orchestra og Bendik teame opp for å spille en melankolsk tolkning av Sufjan Stevens’ It’s Christmas! Let’s Be Glad.

I 2012 kåret P3s musikkmiljø debutalbumet til drømmeelektroprosjektet til en av årets beste norske plater i 2012. Bak navnet Bendik, som først gjorde seg bemerket i Urørtfinalen i 2011, finner vi Silje Halstensen.

Indiebandet Einar Stray Orchestra slapp i år den nye skiven Politricks til gode anmeldelser, i tillegg til en dokumentar hvor de fyrer løs mot glansbildet Norge.

– Norge har jo blitt hauset opp som verdens beste land. Vi skammer oss ikke over å være fra Norge, men av for eksempel utenrikspolitikken, sier Einar Stray i dokumentaren.

– Fy faen. Det hadde jeg ikke forventet

To stykker fra Einar Stray Orchestra – Einar Stray selv og Ofelia Østrem Ossum – og Halstensen teamet opp for å spille en coverversjon av Sufjan Stevens’ It’s Christmas! Let’s Be Glad som en del av Christines jul.

Resultatet, som du ser øverst i saken, ble en melankolsk og digg affære.

Bendik ble nylig nominert til en Spellemann i kategorien indie – noe hun setter stor pris på: – Fy faen. Det hadde jeg ikke forventet. Det er noe jeg har drømt om, og en Spellemann-nominasjon har vært i framdriftsplanen. Men dette er en anerkjennelse jeg ikke hadde forventet, smiler Halstensen.

– En av årets fineste plater

Einar Stray Orchestra har turnert masse i høst og vinter med ovennevnte plate. – En av årets fineste plater, sier programleder Christine Dancke og føyer til at Marius fra Team Me og Sondre Justad har skrytt av Politricks.

Hør Politricks i Spotify og WiMP

– Det er veldig stas. Fine folk, sier en fornøyd Einar Stray som også forteller at Europa-turnéen har vært en veldig fin opplevelse. – Alt fra grining til latter, fullt med folk – god stemning.