Dagny måtte velge bort over 150 selvskrevne låter til debutalbumet

Popstjerna er endelig i mål etter flerfoldige år med studiojobbing.

– Jeg har skrevet veldig, veldig, veldig mange låter, sier hun til P3morgen.

Dagny, som er aktuell med singelen «Come over», forteller om utallige timer i studio med låtskrivere og produsenter.

Les og: Dagny gir god stemning med ny låt om kjærlighet

– Jeg finner artikler fra 2010 hvor jeg sier at debutalbumet er rett rundt hjørnet. Nå fant jeg ut at tiden er inne for å bestemme seg for hvilke 12 låter som skal være med på albumet.

Se musikkvideoen til «Come over»:

Albumet satt sammen som en pakke

De siste månedene har artisten satt inn et ekstra gir i studio. Tiden er tilbrakt spesielt mye med «executive producer» Thomas Kongshavn som har jobbet mye med Karpe, blant annet.

Prosessen med å plukke ut hvilke låter som skal være på den forestående fullengderen har vært en liten prøvelse. Av over 180 låter er det kun 12 utvalgte sanger som kom gjennom nåløyet. Men det er innspilt musikk fra relativt nyere tid hun har valgt på ha med på plata.

– Det er spesielt siden jeg har brukt mye tid på å skrive mange låter de siste åra. Men det er bare låter fra de siste 18 månedene som jeg har valgt å ta med på albumet.

29-åringen forklarer at utvalget ble gjort med tanke på hvor hun befinner seg i livet akkurat nå. Dagny føler at man er i stadig utvikling, og at den nyeste låta man har skrevet er den beste.

– Jeg har bare valgt ut låter som passa sammen som en pakke, forklarer hun om debutalbumet som slippes iløpet av 2020.

Les flere artikler om Dagny

ETTERLENGTA DEBUTALBUM: Dagny forteller at det er kun låter fra de siste 18 månedene på det kommende albumet. Her på VG-lista på Rådhusplassen.  Foto: Tom Øverlie, NRK P3
ETTERLENGTA DEBUTALBUM: Dagny forteller at det er kun låter fra de siste 18 månedene på det kommende albumet. Her på VG-lista på Rådhusplassen. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Verken kjærlighetsforhold eller en ny bestevenn

Livet har vært ganske annerledes etter at Dagny flytta tilbake til gamlelandet etter et to års opphold i London. Med nye forandringer å forholde seg til, forteller Dagny at hun blir inspirert når hun møter nye folk og relasjonene som skapes i forlengelsen.

– Jeg har merka i det siste at det er inspirerende å møte nye nye mennesker. Det er viktig å utsette seg for nye folk, fordi man blir ganske satt i de miljøene man allerede er i. Plutselig møter du noen som introduserer deg for noe nytt. Det trenger ikke være et kjærlighetsforhold eller en ny bestevenn, sier Dagny som forøvrig er en av artistene som portretteres i serien Haik.

Se og: Christines luksuslive med Astrid S & Dagny – «Glad He’s Gone» (Tove Lo-cover)

I STUDIO: Dagny bytta ut musikkstudio med P3morgen-besøk. Foto: Daniel Rørvik Davidsen, NRK P3
I STUDIO: Dagny bytta ut musikkstudio med P3morgen-besøk. Foto: Daniel Rørvik Davidsen, NRK P3