Den store Bieber-guiden

Alt du trenger for å overleve når Bieber treffer Oslo.

Tre utsolgte konserter på tre dager, og friske minner om hvordan Oslo ble satt på hodet da Justin Bieber for første gang besøkte byen i fjor. Det er ingen tvil om at den unge canadieren kommer til å skape kaos i Oslo også neste uke – det er til og med satt opp ekspressbusser fra hele landet for å frakte de heldige som har billett til og fra konsert.

Fotospesial: Justin Bieber i Oslo.

Les: Hviler ut før norgesbesøk

Les: Slik ble han superstjerne

Les: Derfor elsker jeg Bieber

Se kartet øverst i saken for å få oversikt over konsertområdet. 

Mange av Bieber-fansene har lite erfaring fra konsert, og sikkerhetsopplegget rundt konsertene er omfattende. Det er usikkert om mobilnettet vil tåle den store belastningen i konsertområdet på Fornebu utenfor Oslo, og både konsertgjengere og foresatte gjør lurt i å stille forberedt.

Se: Jakten på Bieber 

Se: Justin Bieber – live i Oslo

 • Når starter konsertene? 

  (Foto: AFP-PHOTO-SVEN-HOPPE-GERMANY.)
  (Foto: AFP-PHOTO-SVEN-HOPPE-GERMANY.)

Dørene til Telenor Arena åpner 18.30 tirsdag, onsdag og torsdag. Konsertarrangør Atomic Soul vil ikke gi noe spesifikt svar på når Justin Bieber går på scenen, men opplyser at det er vanlig at første artist (oppvarming) går på scenen en eller to timer etter at dørene er åpnet. De regner også med at konserten er ferdig mellom klokka 22 og 23.

 • Når bør jeg møte opp?

Det er mulig å komme seg inn på konsertområdet på Fornebu fra klokka 10 de dagene det er konsert. Men dørene inn til arenaen åpner først 18.30. De som har sitteplass trenger ikke møte opp lenge før, da de har reservert én spesifikk plass på konserten. Husk at det er ikke er vits å dytte og stresse i køen på vei inn eller inne på konserten – det er plass til alle som har billett!

 • Hvordan kommer jeg meg til Telenor Arena? 

Det er ikke mulig å parkere eller slippe av/hente folk på området rundt konsertarenaen. Det går shuttlebusser fra Dronningens gate (ved Oslo S) og Abelshaugen (ved Nasjonalteatret) i Oslo sentrum fra klokka 12 konsertdagene, som også går i skytteltrafikk tilbake til byen umiddelbart etter konsertslutt. Billettene til bussen koster 100 kroner for tur/retur. Det går også vanlig rutebuss og tog fra Oslo. Stoppestedene på Fornebu er stengt konsertdagene, og nærmeste stasjon er Lysaker. Derfra er det merket gangvei til området. Det er i tillegg drosjeholdeplass utenfor konsertområdet.

 • Hva bør jeg være obs på før konserten?

Det er viktig å få i seg nok mat og drikke gjennom hele dagen, og å ha på seg nok klær. Det er fortsatt surt og kaldt ute selv om det er april.

På området rundt Telenor Arena bør du passe godt på billetten din (og andre verdisaker) – det er fare for lommetyver i området! Dessuten er det falske billetter i omløp. Du må ha en ekte billett trykket på papir fra Billettservice, 7eleven eller Narvesen sitt billettpapir for å komme inn på området.

 • Hva kan jeg ta med inn på konserten?

En håndveske eller liten sekk er greit, men større bagasje er ikke tillatt. Den kan oppbevares på Oslo Sentralstasjon. Det er ikke muligheter for oppbevaring eller garderobe på konsertområdet. Du kan ha med plakater – men ikke stenger og stolper som de er festet i. Profesjonelt foto- og videoutstyr er heller ikke tillatt. Drikkeflasker og paraply er også forbudt. Du kan (og bør!) ta med matpakke. Det er spesielt viktig å huske å få i seg nok mat og drikke dersom du planlegger å dra ut til konsertområdet tidlig på dagen. Med for lite energi og væske i kroppen er det fort gjort å bli utmattet i kaoset inne på konserten!

 • Hvordan oppfører jeg meg inne på konserten?

Ikke dytt unødvendig mye – det er plass til alle, og det er ubehagelig for andre å bli dyttet. Det er heller ikke lov til å sitte på skuldrene til andre under konserten, da ødelegger du sikten deres.  Vær omtenksom mot andre og hold hodet kaldt!

 • Hvordan finner jeg frem på området utenfor Telenor Arena? 

Det blir laget et innslippsområde rundt konsertarenaen med én felles inngang der alle som har gyldig billett slipper inn. Dette området åpner klokka 10. Når det nærmer seg konsertstart, slipper du nærmere arenaen og går til riktig inngang, som du finner på billetten din. Inne på innslippsområdet er det toaletter og salg av enkel mat og drikke. I tillegg finner du helsepersonell to steder utenfor arenaen. Se kartet øverst i saken!

Oversikt over selve arenaen og innganger:

Illustrasjon: Billettservice.
Illustrasjon: Billettservice.

 • Hva gjør jeg dersom jeg kommer bort fra de jeg går på konsert med?

Det beste er å avtale et sted dere møtes dersom dere mister hverandre inne på konserten. Det kan bli mye trengsel og lett å bli drevet bort fra hverandre. Utenfor selve konsertområdet er det arrangert to møteplasser hvor dere kan møtes før og etter konsert dersom dere har billetter til forskjellige innganger eller ikke reiser til området sammen. Husk også at det er ikke er vits å presse og dytte på vei inn eller på konserten – det er plass til alle som har billett!

 • Kan jeg ta bilder på konserten? 

Du kan ta bilder og filme med mobilen eller et lite kamera uten profesjonell linse. Større, profesjonelt foto- og videoutstyr er ikke tillatt.

 • Vil mobilnettet fungerer under konserten?

Det er vanskelig å si på forhånd, men etter alt å dømme blir det stor pågang på nettet på Fornebu, og vanskelig å sende sms, ringe og bruke datatrafikk under konserten. Avtal med de du går på konsert med hvor dere skal møtes hvis dere mister hverandre underveis, eller etter at konserten erferdig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: NRK P3
Fra Biebers forrige besøk i Norge. (Foto: NRK P3)

 • Hva gjør jeg hvis jeg eller de jeg går sammen med blir skadet eller føler seg dårlig?

Ta kontakt med en av vaktene på konserten, eller Røde Kors-personalet, som kommer til å være synlige både inne på konserten og utenfor.

 • Hvilke låter kommer Bieber til å spille?

Du kan følge med på listen over hva han har spilt på de foregående konsertene sine her.

Les: Disse er Bieber inspirert av

 • Jeg har kjøpt VIP-billetter eller Meet & Greet – hva gjør jeg?

Alle VIP-pakker vil bli utlevert på konsertdagen, nærmere informasjon om hvor utleveringpunktet befinner seg vil bli opplyst om via e-postadressen som ble benyttet ved billettkjøp. Dersom du har kjøpt VIP-billett andre steder enn fra Billettservice (fra en venn eller liknende), må du be vedkommende som i utgangspunktet kjøpte billetten om å videresende denne informasjonen til deg. De som har kjøpt meet & greet vil få en mail til adresse registrert hos Billettservice. Oppmøtested og eksakt tid vil komme da. Ta med kvittering på kjøpt billett samt identifikasjon som bekrefter navnet som står på billetten.

Aller viktigst: Ta vare på hverandre, unngå å dytte, og husk å spise og drikke gjennom dagen. Under kan du varme opp med noen av Biebers største hits. Ha en god konsert!

«Beauty And A Beat»:

«Baby»:

«Boyfriend»:

«As Long As You Love Me»: