– Det beste som kunne ha skjedd

P3 Spanderer: Over tretti elever korer når Razika fremfører «Faen ta deg» på en fotballbane.

Vinden er sur, men smilene brede på Møhlenpris idrettplass i Bergen når P3 Spanderer tar turen over fjellene for å møte Razika.

Hvordan var dette for dere?

– Det var kjempegøy. Vi var redd for at det skulle komme bare fem, seks stykker. At det var over tretti …, forteller en fornøyd Razika-gjeng til P3.

7. klasse fra Nordnes skole møter opp mannsterke på hjemmmebanen til Djerv for å kore og lage liv under P3 Spanderer-innspillingen av Razika-singelen «Faen ta deg».

– Spilte på verdens dårligste lag

Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter har alle spilt fotball for Djerv. Nå befinner vi oss på hjemmebanen der opp- og nedturer har vært en del av oppveksten. Mest sistnevnte, får P3 vite.

Elever fra Nordnes skole og Razika stiller opp på et ordentlig lagbilde på Møhlenpris idrettsplass. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Elever fra Nordnes skole og Razika stiller opp på et ordentlig lagbilde på Møhlenpris idrettsplass. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

Åssen er det å være i gamle trakter?

– Jeg blir som en usikker tenåring igjen, sier Marie Amdam. – Her har vi tapt mye, føyes det til fra gjengen.

– Vi spilte på verdens dårligste lag. Jeg tror vi vant to av hundre kamper. Vårt motto var «det viktigste er ikke å vinne, men å ha det gøy». Det var egentlig ingen som var interessert i fotball, selv om vi spilte sammen i ti år. Senere gikk laget i oppløsning, så begynte vi å spille i band da vi var femten.

SE OGSÅ: Razika live på Øya 2015

Razika på gamle trakter. Fra venstre: Marie Amdam, Embla Karidotter, Maria Råkil og Marie Moe. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Razika på gamle trakter. Fra venstre: Marie Amdam, Embla Karidotter, Maria Råkil og Marie Moe. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

Proffdrømmen var litt langt unna?

– Nei, fy faen, det siste vi hadde lyst til å bli var fotballproff.

Embla tilføyer: – Vi har tatt med oss mottoet vårt til Spellemann, forresten. Det viktigste er ikke å vinne, men å delta.

Det var idretten som bandt dere sammen?

– Hehe, nei. Vi møttes på barneskolen. Fotballen var en hobby. Det var ikke så mye annet å finne på her.

Hvem var best i fotball, da?

– Maria, kommer det samstemt fra gjengen.

Maria mener for øvrig at oppløsningen av fotballaget var det det beste som kunne ha skjedd fordi da ble bandet etablert.

Razika på Møhlenpris idrettsplass. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Razika på Møhlenpris idrettsplass. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

– Alle har vært såret og sint en gang

Litt om låta. Hva handler «Faen ta deg» om?

– Det er en sang som handler om å være veldig sint på noen som dumpet meg uten at jeg ville ha han. En misforståelse. Vi sto utenfor Landmark og han sa han ikke ville bli sammen med meg, og da sa jeg at jeg aldri ville bli sammen med han heller. Da ble jeg sint, dro hjem og skrev «Faen ta deg», forklarer Amdam.

Er det noen eks-kjærester som lurer på om låten handler om dem?

– Ja. Men om noen har noe uoppgjort med meg, så kan de godt kjenne på det. At det kan godt være de også, smiler hun.

Da låten ble presentert for bandet – tenkte dere at dette kjenner vi oss igjen i?

– Det skal godt gjøres å ikke kjenne seg igjen i dette. Det er allmenngyldig. Alle har blitt såret og sint en gang, sier Razika.

Razika jobber for tiden med en ny plate. Albumet lanseres etter jul en gang.

Se flere P3 Spanderer