– Dette er dødsfett

Kaveh og Timbuktu hørte et av bidragene til P3s rapkonkurranse – og lot seg imponere.

Siden begynnelsen av 2000-tallet har den svenske hiphop-artisten, Timbuktu, servert oss låter som “The Botten Is Nådd” «Alla vill till himmelen men ingen vill dö» og «Resten av ditt liv». Siden den gang har det gått slag i slag, og han har også samarbeidet med norske artister som Susanne Sundfør, Vinni og Madcon.

Nå er han aktuell med sitt åttende album För Livet Till Döden, og i den forbindelse tok han turen innom Marienlyst og Christine tidligere i dag.

– Jeg bruker ikke å reflektere så ofte over det, men hele mitt voksne liv har jo faktisk gått til å rappe, forteller han til Christine.

Dødsfett

TImbuktu ble positivt overrasket da han fikk høre et av bidragene i rap-konkurransen til P3. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
TImbuktu ble positivt overrasket da han fikk høre et av bidragene i rap-konkurransen til P3. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

I kveld har Jason Diakité, som han egentlig heter, releasekonsert på Blå i Oslo. Han forteller til Christine at på den nye skiva har han med seg flere gjester enn tidligere.

– Det er synd jeg ikke har med noen norske folk – som blant annet Lars Vaular, Yosef, OnklP og Kaveh. Men jeg får ta med noen norske som gjester på min neste skive, sier han.

P3 er alltid på jakt etter nye, spennende og sultne talenter. Vi mener at det er på høy tid at den norske musikkscenen får en figur vi har savnet lenge – vår første store kvinnelige rapper. Derfor kjører P3 for øyeblikket en konkurranse der du kan bli Norges nye rapstjerne.

Timbuktu er enig, og savner en kvinnelig rapper fra Norge. I et intervju med Ruben på P3 fortalte han at en flink, norsk dame som rapper kunne snudd opp ned på Norge, og at det har vært altfor få kvinner i den norske hiphop-historien som har tatt til mikrofonen.

– Det er en veldig god konkurranse. I Norge gjør Nico og Vinz det dødsbra for tida, og det låter internasjonalt, forteller han.

Les flere saker om Nico & Vinz her.

Derfor valgte Christine å vise Timbuktu et av bidragene fra konkurransen – og dro like gjerne Kaveh med inn i studio for å lytte på låta.

Hør bidraget til Amina Sewali her:

Hør hele intervjuet med Timbuktu her.

– Dette er fett. Fortsett å spill den, sier Timbuktu.

– Hvem er det her? Dødsfett. Stand up for Amina, legger Kaveh til.

Hør intervjuet med Kaveh og AutoLaser her.

Fortsatt ikke for sent

Vi holder konkurransen om å finne Norges nye rapstjerne gående helt fram til 13. juni. Så er du den vi jakter på? Har du noe på hjertet, og formidler du det på en måte som skiller seg ut? Er du sulten på en drømmestart på karrieren?

Da er det bare å melde seg på!

Se videoen under for en lynkjapp introduksjon til hva konkurransen går ut på: