Eksklusiv premiere på ny Röyksopp-låt

Popduoen letter endelig på sløret og deler flere private øyeblikk samt en splitter ny låt.

– Det er veldig få som vet hvem duoen bak Röyksopp er, og det er vår egen feil. Aviser omtaler oss ofte med feil navn, for eksempel Stein og Torstein. Det er jo litt gøy, men også litt frustrerende.

Hør premiere på låten “In The End” og resten av Röyksopp-portrettet her


Til tross for at Röyksopp har vært aktive i snart tjue år, er de sjeldent å se i mediene. Artistene har voktet om privat- og familielivet sitt ved å bevisst unngå sosiale medier og annen promotering rundt dem som privatpersoner. Nå ønsker Svein Berge og Torbjørn Brundtland at lytterne skal bli bedre kjent med dem og avslører flere personlige og private historier – alt fra en dehydrert togreise under interrail som 16-åringer, et tilfeldig møte med idolene i Run–D.M.C på en kiosk i Danmark – til en rørende historie om en syk bestemor.

“Never Ever”: Årets sommerflørt kom på overtid | Röyksopp vant P3-prisen

Premiere på ny låt

I et intervju hos P3 Christine i 2014 avslørte Berge og Brundtland at albumet The Inevitable End, det femte i rekken siden debutalbumet Melody A.M fra 2001, ble det siste. Likevel var den internasjonalt anerkjente elektronikaduoen tydelige på at de ville fortsette å produsere musikk.

– Vi opplever at opp igjennom vår karriere så har vi fått gjøre det vi vil med det tradisjonelle albumformatet. Så for vår del er dette vårt siste tradisjonelle album, forteller Berge.

Nå ønsker gutta å gi fansen en liten eksklusiv gave.

– Vi tenkte å spille en låt som aldri er blitt spilt før. Låten “In The End” lagde vi i forbindelse med forrige album The Inevitable End, men vi klarte ikke å finne en plass til den og få den til å passe i universet.

– Den som klarer å gjette hvilke to gjestevokalister vi har med oss på denne låta kan vinne en Lohengrin, polkagris og hvit Toblerone, ler Brundtland.

Hør alle “Tett på”-portrettene her

Se Röyksopp & Jamie Irrepressibles opptreden på P3 Gull i 2014