Elliphant til Slottsfjell

Kritikerrost svensk artist skal opptre på Kastellnatt.

Elliphant. (Foto: Promo, facebook.com/elliphantmusic)
Elliphant. (Foto: Promo, facebook.com/elliphantmusic)

– Elliphant er foreløpig et navn for musikkjennere og P3-lyttere, men vi er temmelig sikker på at sommeren 2013 blir året folk kommer til å referere til «den sommeren vi danset til Elliphant» på Kastellnatt, sier Slottsfjells bookingsjef Henning Krane bastant i en pressemelding om den ferske bookingen.

Opplever kommersiell suksess

Personen det er snakk om er Stockholm-artisten Elliphant – eller Ellinor Olovsdotter, som hun egentlig heter. Svenskens klubbgig på Kastellnatt under sommerens festival i Tønsberg, kommer i kjølvannet av skryt fra etablerte musikkmagasiner som NME og Pitchfork. Hun ble denne uken spillelistet på P3 med sporet «Music Is Life».

Les: Programleder Christine Dancke spiller opp til fest med britiske stjerne-DJ-er under P3Klubb-fanen på Slottsfjellfestivalen

Elliphant går i samme retningen til Santigold og M.I.A.. Blandingen av en markant stemme, klubbpoppete og elektroniske låter som man hører i «Tekkno Scene» – for øvrig en sang som finnes i det høyst populære TV-spillet FIFA 13 – og «Down On Life», har løftet Olovsdotter.

Skryt fra Katy Perry

27-åringen har også gjort seg bemerket over Atlanterhavet. Popstjernen Katy Perry skrev på Twitter at hun er fan av Elliphant og trekker frem musikkvideoen til «Down On Life»:

 

P3s Christine Dancke syns også at Elliphant har flere gode kvaliteter: – Elliphant er en spennende artist, som skriver fine poplåter, er stappa full av energi, men som ikke virker helt enig med i seg i forhold til hva slags artist hun skal være. Her er det bare å forvente alt fra hysterisk Die Antwoord-aktige greier til sommerlig, følsom reggae – som hun gjør best.

Tønsberg-festivalen avholdes 18. til 21. juli og har ti-års jubileum i år. Elliphant spiller på klubbarrangementet Kastellnatt.

Hør Elliphant – «Tekkno Scene» feat. Adam Kanyama:

Se musikkvideoen til «Down On Life»:

Elliphant – Down on Life from FRIEND on Vimeo.