En låt til champagnefrokosten – og en til morgenen etter

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Kristian Kristensen og Yndling.

Yndling – «Cotton Candy Skies»

Det er alltid solskin i gode sommarminner. At det i realiteten var midt på natta eller du stampa rundt på festival med gjørme til knea er ikkje så viktig.

Som eit mentalt «stamp of approval», har hjernen peisa på med det som finst av filter, og gitt minnet eit dust lag av kveldssol og harmoni der det før var bråkete festivalnaboar, regn eller skolisser som ikkje let seg knyte skikkeleg. Billig triks, men akk så effektivt.

Poenget mitt er at om desse filtera skulle ha vore ein låt, ville det kanskje høyre litt ut som Yndling sin dagsferske «Cotton Candy Skies». Ei behageleg dreampop-perle med luftige synths over ei sløy basslinje, som passar perfekt til å både tenke på, og skape, slike små minner.

Og det er jo slettes ikkje det verste ein kan høyre på.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Meland + Hauken – «Tokyo Love»

Er denne låten «best akkurat nå»? Nei, den er strengt tatt best akkurat når promillen er på vei full fart oppover i den mest euforiske fasen av champagnefrokosten.

Dersom du vil forvandle 17. mai i stua di til en slags sjuk kombinasjon av ellevilt rave, russefest og det hjørnet av en japansk arkadehall der «Dance Dance Revolution»-maskinen står, så er det bare å sette på denne to og et halvt minutt lange raketten fra Meland og Hauken.

Hauken er lillebroren til Tix, og storebroren er kreditert som medforfatter av låta. Premisset er absurd og veldig gøy: «Tokyo Love» er en takkesang skrevet etter at Hauken og Melands russelåt «Chernobyl 2017» ble en diger hit på japansk Tiktok i fjor. Så diger at låtas catchphrase ble kåret til årets nyord i Japan i slutten av 2020.

«Big in Japan», roper gutta i «Tokyo Love». Og «ikke gå!» – eller muligens «Ike! Go!», som betyr nøyaktig det motsatte på japansk («Dra! Dra!»). Fiffig.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Kristian Kristensen – «Feit liten taper»

Kristian Kristiansen slipper sin første singel på en stund denne uka. Er dette et slags skifte i karrieren til Urørt-vinneren fra 2015? Det høres i hvert fall sånn ut, for denne låta har en helt annen innpakning enn det vi er vant til å høre fra Kristiansen.

Tittelen «Feit liten taper» sier kanskje sitt. Dette er rått og brutalt, ærlig og sårt om følelsen av å ikke passe inn. Det er så gøy å høre Kristiansen eksperimentere så modig med lydbildet og ikke minst teksten på denne låta.

De utfordrende vokalfraseringene og ukjente lydeffektene låter befriende merkelig. Vi er på ukjent farvann i «Feit liten taper», men det hele dras likevel trygt i havn av Kristiansens nydelige, kjente stemme og formidlingsevne.

«Feit liten taper» er Ukens låt på P3.

Adiele Helen Krüger Arukwe
Musikksjef i NRK P3

Vilde Tuv – «Melting Song»

Vilde Tuv er tilbake med sin første plate på fem år, der hun kombinerer trance med blokkfløyte.

I tittelkuttet «Melting Song» introduseres en boblende melodi som fortsetter oppbyggende og repetitivt utover sporet. Lenger ut igjen kommer også blokkfløyten som markerer sin plass.

Her lekes det med forventningene, der det lenger ut også vies plass til en marsjerende rytme som får deg til å tro at det hele skal ende i et drop, men det løsner opp og forsvinner. Den bristende melodien glir sammen med et atmosfærisk bakteppe, som får angsten som kribler gjennom sporet til å slippe tak.

Denne teksten er hentet fra P3.no sin anmeldelse av Vilde Tuvs nye album. Les hele anmeldelsen her.

Faduma Mohamud, anmelder