Feiret sommeren, musikken og livet

Ruben på P3 avsluttet radiosesongen med en knallfest på Blå! Sjekk ut bildegalleri, alle artistene og programlederens egen sesongoppsummering her.

Gabrielle står på scenen og spiller "5 fine frøkner" foran de oppmøtte på Blå. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Gabrielle står på scenen og spiller «5 fine frøkner» foran de oppmøtte på Blå. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

En stor flokk musikkglade Oslo-folk trosset både regnet og tordenstormen for å være med Ruben på P3 å feire sommeren, musikken og livet.

Hør hele festsendingen her!

Det var med god grunn folk tok turen til Blå. Ruben avsluttet radiosesongen med livesending, som var spekket med spennende gjester, fantastiske liveopptredener og generelt god sommerstemning.

– Det er den aller beste måten å avslutte en sesong på. Det var fine folk, bra musikk, og ikke minst sykt bra gjester som både har med seg, og spiller bra musikk. Det var helt perfekt, sa programleder Ruben Gran etter vel blåst sending.

Se bildegalleri fra sommerfesten øverst i saken.

Folk strømmet til i løpet av sendingen og fylte snart opp lokalet. Temperaturen sto tilskuerne for selv, i den våte og litt kjølige sommerkvelden, godt hjulpet av de rykende hete liveopptredene. Det store oppmøtet og den gode stemningen gjorde Ruben rørt.

– Det viser seg at selv om det regner så spiller ikke det noen rolle, fordi bra folk og bra musikk trumfer alt, sa Ruben, som er tilbake igjen på luften i august etter en velfortjent sommerferie.

Se Jaa9 & OnklP ft. Cezinando – «Hvem Faen 2 #ResirkulertLyd» live på Rubens sommeravslutning:

Musikalske gjester

Det var samlet sammen et stjernelag av norske artister og band, som bidro både med musikk og sommerstemning under radiosendingen. Alle gjestene spilte live, og tok i tillegg med seg sine egne favoritt-sommerlåter.


Kaveh

Kaveh. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Kaveh. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Live: «Fyller deg med glede» med barnekor
Favoritt-sommerlåt: Chris Brown – «Loyal (East Coast Version)»

Oslo-rapperen Kaveh hadde tatt med seg et helt barnekor for å hjelpe han å fremføre «Fyller deg med glede», som er kampanjelåten til #ResirkulertLyd. I sommer spiller han på flere festivaler, som blant annet Hove, Slottsfjell og Øya. Men Kaveh har funnet en lur måte å gjøre om jobb til ferie.

– Det jeg gjør er at jeg skriver opp alle gutta mine når vi drar på turné. Fire dansere, to som skal rigge opp og tre lysmenn for en eller annen merkelig grunn. Så jeg får med meg alle guttene på festival, så det blir en slags ferie. To fluer i en smekk.


Gabrielle:

Gabrielle. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Gabrielle. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Live: «5 fine frøkner»
Favoritt-sommerlåt: Annie – «Chewing Gum»

Bergenseren Gabrielle følte seg absolutt hjemme i regnværet som herjet i Oslo samme kveld som sommeravslutningen. Hun kunne fortelle at hun allerede har begynt så smått å spille festivaler, og at hun har rukket å bade. Stupingen lar derimot vente på seg.

– Jeg har ikke lært meg å stupe skikkelig ennå, og jeg drøyer det litt til. Alt til sin tid. Jeg var i Frognerbadet, men det var så grådig mye folk der. Så da noen små barn oppdaget at «der står hun der» og tar frem mobilkameraene, så tenkte jeg at dette ikke er stedet å miste trusen i stupebassenget.


Admiral P & Nico D:

Admiral P. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Admiral P. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Live: «Engel»
Favoritt-sommerlåt: Singer Jah – «What a Day»

Admiral P og Nico D. tok med seg låtsamarbeidet «Engel», som allerede har begynt å feste seg i hjernen til nordmenn. De fortalte at låten er en hyllest til de i livet som alltid er der, og røpte at det er mer musikk i vente fra begge to etter sommeren. Admiral P og Nico D. snakket også om de gode sommerminnene de har delt siden de møttes for mange år siden.

– Vi møttes da vi var rundt 16-17 år gamle, på en basketbane. Siden det har det blitt en del sommere sammen. De fineste sommerminnene er vel fra da vi begynte å få litt vind i seilene. Da ble det mye reising og festivaler sammen. Det å lage musikk sammen og spre det til folk på sommeren gir mange gode minner.


Kaja Gunnufsen:

Kaja Gunnufsen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Kaja Gunnufsen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Live: «Nattønsket»
Favoritt-sommerlåt: Modjo – «Lady – Hear Me Tonight»

Kaja Gunnufsen spilte «Nattønsket» fra sin kritikerroste platedebut, Faen Kaja. Med seg som korist på låten hadde hun ingen ringere enn Razika-medlemmet Marie Amdam. Kaja fortalte at hun for tiden har hendene fulle med både konserter og jobb på to kafeer, men kan la seg lure med på et svaberg i løpet av sommeren.

– Jeg er jo ikke fremmed for iskrem og svaberg på sommeren, men jeg har jo ofte sagt at jeg er litt ambivalent til det. For det er jo sjeldent man får gjort det og man har jo en idé om at man har lyst til å få det til. Man får jo kanskje bare én dag i løpet av sommeren som er slik. Mest er det bare stress.


Jaa9 & Onklp:

Jaa9 & Onklp med Cezinando. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Jaa9 & Onklp med Cezinando. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Live: «Hvem Faen» med Cezinando & «Glir Forbi»
Favoritt-sommerlåt: Ice Cube – «It Was A Good Day»

Jaa9 & Onklp spilte først den resirkulerte klassikeren «Hvem Faen», hvor de fikk hjelp av fremadstormende Cezinando. Deretter fikk de Blå til å gynge da de fremførte sin egen sommerslager «Glir Forbi». På spørsmål fra Ruben om de foretrekker sommeren i byen eller på landet ble de splittet.

– Jeg foretrekker definitivt bysommer. Spesielt Oslo, sa Onklp.

Jaa9 gikk derimot for sommer i litt mer landlige omgivelser.

– Det kommer litt an på været da. Hvis det regner vil jeg heller være i byen.


Fay Wildhagen:

Fay Wildhagen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Fay Wildhagen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Live: Uten tittel
Favoritt-sommerlåt: Khaled – «Aicha»

Fay Wildhagen har begynt å slå seg oppover, godt hjulpet av den strålende singelen «We Are», som også er listet på P3. Hun tok derimot med seg en ny låt, som ennå ikke har fått en tittel. Hun spilte låten så hardt at gitarstroppen røk, uten at det var særlig hindring. Da Fay Wildhagen snakket om sommerplanene sine, var det tydelig at hun var veldig klar for å spille mer konserter.

– Vi skal spille konserter land og strand rundt. Jeg gleder meg veldig til Senja og Gjøvik og de stedene der. Men selvfølgelig gleder jeg meg også til å spille på Øyafestivalen og Gut Feelings. Det blir nok å gjøre i sommer.


Sweden:

Sweden. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Sweden. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Live: «Sea Change»
Favoritt-sommerlåt: The Odd Numbers – «Holiday»

Det norske bandet Sweden tar seg ikke sommerferie før om en uke, men rakk likevel å stikke innom Blå og spille den nye singelen deres, «Sea Change». Låten handler slett ikke om sjøen, men er heller et uttrykk på store forandringer i livet. Bandet var litt enige i at «Sea Change» kanskje er en sommerlåt, selv om de synes det er litt vanskelig å definere.

– En sommerlåt bør jo kanskje være litt lett, men trist, og ikke for voldsom. Den trenger jo ikke å handle om sommeren. Det er jo, takk gud, ikke så mange låter som bare handler om bading og grilling.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Trine Sollie, Ruben Gran og Amund Grepperud har det siste halvåret vært med å gi deg den beste nye musikken på P3. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Trine Sollie, Ruben Gran og Amund Grepperud har det siste halvåret vært med å gi deg den beste nye musikken på P3. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Ruben på P3 – sesongoppsummering


Rubeniskrem

Hvordan har sesongen vært?
– Den har vært morsom, intens, spennende, lærerik, hektisk, fengende og mangfoldig. Og ikke minst spekket av enormt mye bra musikk.

Hva er noen av høydepunktene?
– Det er et lite høydepunkt hver gang man har oppdaget en ny låt og man er i ferd med å spille den for hele Norge. Ellers er det selvsagt stas hver gang jeg har gjester som spiller live i studio og det låter fett. Det var veldig stas å ha Beezewax på comebackbesøk, også låt Wolves Like Us kanon da de spilte.

Les alle Rubens «10 kjappe»-intervjuer her.

Sesongens musikalske høydepunkt?
– Puh, den er hard. På plate er Young And In The Way sin siste et utvilsomt høydepunkt, også får jeg aldri nok av årets Lykke Li. Ellers gørfint med livemusikk med både Love Love Love og First Aid Kit i studio. Blant mange andre.

Sesongens WTF-øyeblikk?
– Utvilsomt Beglomeg sitt lydbrev. Det mest surrealistiske jeg har sendt på radio noen gang, men bra på en måte ingen andre kunne klart. Som bandet ellers også.

Sesongens opptur?
– Sommerfesten i går. Utvilsomt. Det verste været som har rammet Oslo på månedsvis stoppet verken publikum eller artister fra å møte opp og skape vanvittig god stemning da vi sendte live fra Blå i går. Med en artistrekke bedre enn en gjennomsnittig norsk festival var dette den perfekte måten gå inn i sommerpause på.

Hvem var den morsomste eller koseligste gjesten?
Edvard Valberg fra Honningbarna er ikke bare reflektert og smart, men også veldig morsom. Dessuten er han i stand til å fortelle en funny historie på en bra måte.

Hvem var kulest for deg å intervjue?
– Det er alltid stas med gamle helter man fortsatt har masse respekt for, så å ha folk som Tommy Tee eller Bent Sæther på over en times besøk som hedersgjester, er ekstremt moro. Eller når Peanut Butter Wolf var på besøk og DJ’et.

Hvilke liveopptreden synes du var den beste eller koseligste?
– Sykt vanskelig, og på kanten til urettferdig, å velge favoritter. Men i tillegg til de som er nevnt var Haraball knall, og Bendik-Silje solo ekstremt koselig.