Hendrixs leilighet blir museum

Skal gjenskape gutterommet i London.

Jimi Hendrix blir regnet som en av tidenes beste gitarister over flere sjangere, både for sin teknikk, bruk av effektpedaler og hans feedback-kontroll.

Tidligere i år ble det kjent at et nytt museum i London, Music Hall of Fame, planlegger å tilby besøkende sjansen til å jamme på scenen med gamle helter. Museet skal gi gjestene blant annet muligheten til å stå på scenekanten med Hendrix på Woodstock eller synge en duett med Freddie Mercury, frontmannen i rockebandet Queen.

Jimi Hendrix avbildet på Woodstock 1969. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Henry Diltz)
Jimi Hendrix avbildet på Woodstock 1969. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Henry Diltz)

Nå skal London nok en gang hedre Hendrix – og lager et musemum i leiligheten han bodde i på 60-tallet.

Skal gjenskape gutterommet

Ifølge The Guardian skal The Heritage Lottery Fund gjenopprette 23 Brook Street til hvordan det så ut da verdens beste gitarist bodde der. Hendrix leide rommet i Brook Street på slutten av 60-tallet, og skal ha beskrevet det som «det eneste hjemmet jeg noen gang har hatt».

Han skal ifølge nettsiden ha betalt 30 pund i uken for å dele leiligheten med kjæresten, Kathy Etchingham. Bygningen er fredet og museet vil blant annet inneholde skjermer med utdrag fra livet hans, arbeidet og hans musikalsk arv.

Les også: Hendrix på hitlistene?

Hans tolvte utgivelse

Hendrix ble født i Seattle og var nesten ukjent da han først dro til London i 1966. Men det tok ikke lang tid før han spilte med blant annet John Lennon , Eric Clapton , Pete Townshend og Mick Jagger som publikum.

Etter debutalbumet «Are You Experienced» fra 1967 ble han verdenskjent, og de fleste kjenner han fra sin konsert under Woodstock i 1969.

Les flere saker om Jimi Hendrix

Jimmi Hendrix – Live at Woodstock:

Tidligere i år ble Hendrixs tolvte utgivelse, People, Hell And Angels sluppet, et album som innholder tolv uutgitte låter som ble spilt inn i perioden mellom 1968 og 1969.

Jimi Hendrix døde 18. september i 1970, bare 27 år gammel.

Jimmy Hendrix – «Somewhere»: