Hva sender deg til drømmeland?

Her er den mest søvndyzzzende musikken. Hva er dine favoritter? Vinn t-skjorter!

Britiske Adele har tatt popmusikkens verden mest storm og platene hennes er blant de mest solgte i britisk musikkhistorie.

Hun har fortalt at hennes neste utgivelse vil bli med fokus sin egen nåværende situasjon, nemlig som mamma. Og da kan hun trygt fortsette i samme sporet som det hun allerede er inne på. For hva trenger nybakte mødre? Søvn!

Adele kan sikkert også være morsom, men musikken hennes har helt klart en søvndyssende effekt på britiske hotellgjester. Foto: NTB Scanpix / Joel Ryan, AP Photo.
Adele kan sikkert også være morsom, men musikken hennes har helt klart en søvndyssende effekt på britiske hotellgjester. Foto: NTB Scanpix / Joel Ryan, AP Photo.

Nå topper nemlig den britiske popdronninga en liste over hvilken musikk britiske folk oppgir som aller mest søvndyssende.

 • Vi ønsker også å vite hvilken musikk du finner aller mest søvndyssende. Skriv om dine søvnige musikk-opplevelser i kommentarfeltet, og vinn kule P3 t-skjorter! (vil du være med i trekninga må du oppgi en epost-adresse vi kan nå deg på).

Adele før Coldplay

Det er den britiske hotellkjeden Travelodge som har spurt 2000 av sine gjester hvilken musikk som er aller best til å lulle dem i søvn.

Adele topper lista foran Coldplay, som har toppet lista de to gangene undersøkelsen tidligere er blitt gjennomført, i 2008 og 2010. Blant de fem øverste finner vi også One Direction og Snow Patrol, i tillegg til den amerikanske legenden Barry White.

På tiendeplass finner vi, merkelig nok vil nok enkelte hevde, Guns N’ Roses.

Totto Mjelde, her på besøk i Irland, blir søvnig av The Cure. Foto: Lars Arne Lindland.
Totto Mjelde blir søvnig av The Cure. Foto: Lars Arne Lindland.

Dette dysser P3ere i søvn

Også programledere, anmeldere og musikksjefer i P3 bruker musikk til å rose seg ned. Her er noen av dem:

The Cure: Disintegration

– Et av de mørkeste Cure-albumene er perfekt til innsoving, forteller Tor-Otto «Totto» Mjelde, programleder i metalprogrammet Pyro og tidligere kjent fra Sexy på P3.

– Det er noe med hele stemningen på platen som gjør at jeg svever inn i søvnen etter noen låter. Om jeg klarer å la være å tenke på håret og sminken til Robert Smith. Merkverdig nok heter en av de mest kjente sangene fra Disintegration «Lullaby».

Mats Borch Bugge er musikksjef i P3. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.
Mats Borch Bugge er musikksjef i P3. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

David Holmes: The Holy Picture

– Når jeg skal slappe av, hører jeg ofte på David Holmes’ album The Holy Picture, forteller musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

Les også:

– Den har perfekt dramaturgi og gjør at man svever allerede fra åpningslåta. Blandingen av stemningsgivende elektronika og shoegaze er perfekt. På flyreiser er den nesten for god til å være sann.

Marius Asp er vaktsjef og anmelder i P3. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.
Marius Asp er vaktsjef og anmelder i P3. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Lambchop: Is A Woman

– Generelt foretrekker jeg total stillhet som lydspor til avslapning, sier anmelder Marius Asp.

– Men en av mine favorittplater for å senke hvilepulsen er Lambchops Is A Woman – et saktegående og stillferdig mesterverk, der låtskriver Kurt Wagners skakke blikk på mikrokosmos er utstyrt med et nært og samtidig luftig lydbilde. Umulig å bli lei av.

De ti mest søvndyssende artistene og banda, ifølge Travelogde sine gjester:

 1. Adele
 2. Coldplay
 3. Snow Patrol
 4. Barry White
 5. One Direction
 6. Michael Buble
 7. Cliff Richard
 8. Frank Sinatra
 9. Take That
 10. Guns N Roses