– Ingen som får meg til å ville chille mer

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med åtte låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Cesspool og Oselie.

Simon Alejandro – «Bakgård»

Det er ingen som får meg til å ville chille mer inne i det lydisolerte headsettet mitt enn denne kisen!

Simon Alejandro leverer en bakpå, behersket, og behagelig (bergensk) låt – hvor finner han alle rytmer og rim hen? Rapperen gir ut på Jungelen-labelet, og det er åpenbart at han har peiling.

For meg skjer det noe magisk når en silkemyk bergenser spytter snille strofer over danske Christoffer Holm sine jazzete hiphopbeats – her flyter man av gårde inn i en sinnsro uten like.

Fyr av denne sangen og groov deg vekk gjennom vårmånedens første helg!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Mia Berg – «The Other Side»

Neimen, hva har vi her? Norsk, myk indierock med en solid eim av americana? Deilig!

Etter en musikalsk pause under pandemien, er Mia Berg (26) fra Bergen tilbake med sin beste låt hittil.

«The Other Side» handler om lyset i enden av tunnelen etter en lang, kjip periode. Låta utmerker seg med en sterk melodi, og en ny sound for Berg – som hun har mekket sammen med sin musikalske makker, kjæreste og produsent Henrik Lillehaug.

Liker du å høre på amerikanske Phoebe Bridgers, eller er du en av de som gleder deg til at hennes venner og samarbeidspartnere i Bright Eyes skal skape idyll på Øya-gressplenen i sommer? Da er nok også «The Other Side» noe for deg.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Fieh – «Telephone Girl (Halden Edition)»

Den dagsferske plata «In the Sun in the Rain» er et standhaftig og målbevisst groovetog på stø kurs både bakover og fremover i tid. Det kan låte forvirrende, men det er nøyaktig slik det føles. Første halvdel av plata er en groovy og lett dampende affære, der spesielt «Telephone Girl» med det sjarmerende tilnavnet «Halden Edition» og den skamløse «Rosalie» utpeker seg.

Vokalist Tollefsbøls slepne og uanstrengt kule stemme gir deg følelsen av at du er på en naturvinbar du ikke er hipp nok for, hvor arkitektstudenter og Lars Vaular kjemper om hvem som kan sitere Slavoj Zizek først.

Men på merksnodig vis føles det likevel aldri utilgjengelig.

Sjangeren alene gjør at dette er musikk du garantert kommer til å høre på lanseringsfesten til den smaleste kunstfanzinen i Oslo, men som også mora og faren din kommer til å omfavne med store, fårete glis.

Les hele anmeldelsen: Fieh – «In the Sun in the Rain» (terningkast 5)

Espen Borge
Anmelder

espen borge

Matilda – «Everything I Want»

Det er noe veldig befriende med en låt som beskriver den lykkelige forelskelsen.

I «Everything I Want» synger Matilda om det å være forelska i noen som heldigvis også viser seg å være forelska tilbake. Hun er ikke redd for å spille på kjærlighetsfylte klisjéer. Med sin luftige og behagelige stemme bølger tekstlinjer som «Take your hand» «in the backseat of your car» og «Sunday morning» over i hverandre, og gir assosiasjoner til klassiske kjærlighetslåter.

I kombinasjon med harmoniske 80 talls synther og bruk av hjerteslag-beats, kjennes låta ut som en sommerlig bris med forhåpninger om masse klining.

Matilda med «Everything I Want» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Oselie – «Without You»

Takk Oselie for kjærlighetspop i sin reneste form! Det var akkurat dette jeg trengte nå, når verden brenner og har tendenser til dommedag.

«Without You» er kjærlighetsbarnet til Paramore og Kelly Clarkson, innrammet av en dårlig skjult hyllest til Titanium. Med andre ord, så er den en kort tommellengde fra å bli en ekte ungdommelig lovesick-anthem à 2000.

Låta treffer i hvert fall ungdomsskole-Jon rett i hjertet, og det er faktisk en epoke som savnes litt nå.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Embla and the Karidotters – «Why Fall Asleep, When You Can Fall In Love»

Tidens tann kan ofte fungere som en ganske god kvalitetstester. Noen ganger kan det vise seg at det som låter best i øyeblikket falmer på kort eller lang sikt.

Den tidligere Razika-trommisens siste singel har ikke bare holdt seg godt i to uker nå, den vokser også.
Et av 2022s nydeligste refreng måtte vi altså til hestejazz fra Bergen for å finne. Country og apropossjangre har gode kår i Norge, og Embla trer selvsikkert på seg hatt og boots uten å tørke støv av dem. Heldigvis.

Riktignok låter det strøkent, men aldri gjennomstriglet. Sødmen sprer seg ujålete, er aldri pompøs, akkurat passe tilbakelent, og mer enn overbevisende til både lagshusdans og allsang gjennom tårene.
Ingen grunn til å sove på denne, for denne forelskelsen varer garantert lenge.

Ruben Gran
Musikkansvarlig i NRK P3

Cesspool – «Be OK»

Dette var som å ta den første biten av favorittgodteriet: En umiddelbar liten gnist av lykke! Den norsk/islandske duoen har laget en oppløftende og energisk låt i deres «Be OK», og det er umulig å ikke trekke på smilebåndet og la seg rive med inn i musikkuniverset deres.

Cesspool har laget en bittersøt breakup-låt som handler om å akseptere både det gode og det dårlige som dukker opp i et forhold som går mot slutten.

Jeg håper så klart at dette forholdet aldri går mot slutten etter denne debutlåta. For dette er ren elektronisk glede som jeg sier ja takk til når som helst på døgnet.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Odile – «Tesseract»

Helt siden jeg binsjet NRK-serien «Verden er min» har jeg ventet på å få høre disse låtene. Lite er så digg som når ting lever opp til forventningene.

Jeg er nok farget av at jeg virkelig elsket serien, men jeg elsker virkelig dette soundtracket også. Låtene er skrevet av Lars Vaular og produsert av Frode Kvinge Flatland. At de gutta vet hva de driver med er jo ikke noe nytt.

Det som derimot er skikkelig imponerende er skuespiller Amy Black Ndiaye sin leveranse som karakteren Odile. Hun kan fankern meg rappe!

Tesseract er den siste låta på albumet. En ærverdig avslutning på det fabelaktige eventyret «Verden er min» har vært.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3