– Jeg er jo ikke den største hitmaskinen

Mange artister ble overrasket da de ble P3 Gull-nominert under en følelsesfull forfest og radiosending på Parkteatret.

Onsdag kveld ble alle de nominerte til prisutdelingen P3 Gull, som avholdes lørdag 29. november, kunngjort under en forfest på Parkteatret i Oslo.

Se alle de nominerte her!

Dette skjedde under en tre timers radiosending, ledet av programlederne Ruben Gran og Christine Dancke, i en tettpakket storsal på Oslo-utestedet.

Nominert til to priser

Highasakite er nominert til både Årets liveartist og Årets låt. (Foto: Tonje Thilesen)
Highasakite er nominert til både Årets liveartist og Årets låt. (Foto: Tonje Thilesen)

Et band som ser ut til å få en travel kveld på årets P3 Gull, er det bejublede indieorkesteret Highasakite. De ble nominert til både Årets liveartist og Årets låt, samtidig som de skal opptre under selve showet.

– Vi ble veldig overrasket, og selvfølgelig superglade! Det å bli nominert som et av de beste livebandene dette året er en stor ære, det samme med årets låt. Det lages jo så sinnsykt mye bra i Norge om dagen, sier trommeslager Trond Bersu og konkluderer:

– Siden vi både skal spille på showet, og er nominerte, så kommer det nok til å bli en super kveld uansett utfall.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gabrielle på scenen under P3 Gull-forfesten på Parkteatret. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Gabrielle på scenen under P3 Gull-forfesten på Parkteatret. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Godt langt inn i magapåsan!

Allerede før dørene åpnet kl. 18, hadde det samlet seg nærmere 100 personer som sto i kø utenfor Parkteatret den kjølige onsdagskvelden. I løpet av kvelden fikk de blant annet bevitne liveopptredener fra Frk. Fryd, Kaveh, Kråkesølv og Gabrielle – i tillegg til å være de første til å få vite hvem som ble P3 Gull-nominert.

I Årets liveartist-kategorien kjemper nevnte Highasakite mot OnklP & De Fjerne Slektningene, Emilie Nicolas, Kvelertak og Team Me – og du kan være med å bestemme hvem som skal stikke av med seieren.

Fra 5. til 13. november kan du nemlig stemme på din favoritt på P3.no!

Team Me er nominert til Årets liveartist. (Foto: Hans Erik Skari)
Team Me er nominert til Årets liveartist. (Foto: Hans Erik Skari)

Elverumsgruppen Team Me har vært aktive i hele 2014, og har turnert land og strand rundt i Norge med det ferske albumet Blind as Night i bagasjen.

De håper at det harde turnéarbeidet kan krones med en P3 Gull-pris.

– Dette var året vi kom oss ut av skauen og tilbake på scena, smått nervøse for hvordan det skulle gå. Men fest ble det! På Parkteatret tok en kar med seg frieriet sitt opp på scena, i Kristiansand sang publikum oss inn før konsert, i Bodø ble det stripping foran scena, og på slippkonserten i Oslo tok folk turen fra Sverige, Tyskland, Japan og Canada, sier Team Me om sin nominasjon og fortsetter:

– Og nå er vi jaggu nominert til Årets liveartist av P3 Gull. 2014 har innfridd så langt. Det er så godt langt inn i magapåsan å stå på scena og se folk danse, kline, synge og ha det knall!

På Parkteatret hadde P3 også plassert en stemmeurne, hvor folk kunne stemme på sine livefavoritter:

– Er ikke den største hitmaskinen

Kaja Gunnufsen kan bli Årets nykommer. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Kaja Gunnufsen kan bli Årets nykommer. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

En av de mest spennende kampene står mellom Kaja Gunnufsen, Kygo, Frk. Fryd, Store P og Aurora Aksnes – som alle ble nominert til Årets nykommer. Det er de artistene, bandene og produsentene som har markert seg det siste året, og som det ventes mye fra i fremtiden.

Kaja Gunnufsen slapp i vår sin debutplate Faen Kaja, og var selv til stede på Parkteatret. Hun forteller at hun ble overrasket over gladmeldingen.

– Jeg er jo ikke den største hitmaskinen, og har aldri vært a-listet på radioen eller noe sånt. Så jeg hadde ikke tenkt på det som en mulighet en gang!

Hva tror du om vinnersjansene dine?

– Ikke for å være ydmyk, men det har jeg ikke tenkt på en gang. Jeg vet så godt hvor høyt nivået og hvor mange det er om beinet.

Selv om forventningene om seier ikke er veldig store, gleder Kaja seg veldig til den store kvelden 29. november.

– Selvfølgelig er jeg jo også narsissist

– Jeg gleder meg kjempemye! Det er jo en dødsbra lineup, like bra som en hvilken som helst festival. I tillegg er jeg så lei av å stå på konserter, men jeg tror det er sitteplasser der – så det gleder jeg meg også til, sier Kaja og fortsetter:

– Selvfølgelig er jeg jo også narsissist, og det er ikke til å stikke under stol at det blir gøy å være der som nominert og høre mitt eget navn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frk. Fryd på scenen under P3 Gull-forfesten på Parkteatret. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Frk. Fryd på scenen under P3 Gull-forfesten på Parkteatret. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Ikke klar over prisutdelingen

Store P kan både bli Årets nykommer og vinne pris for Årets låt under P3 Gull. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Store P kan både bli Årets nykommer og vinne pris for Årets låt under P3 Gull. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Men det skal deles ut flere priser under P3 Gull. Blant de nominerte til Årets låt finner vi Gabrielle, Kaveh, OnklP & Slekta, nevnte Highasakite og ikke minst den beskjedne, men samtidig breiale, bergensrapperen Store P.

Du kan stemme på Årets låt på P3.no mellom 13. november og 20. november.

Med sitt innadvendte og kritikerroste debutalbum Regnmannen og spesielt den «årets låt»-nominerte singelen «Vikje Være I Din Verden» har Store P dette året fått velfortjent oppmerksomhet.

Bergenseren ble veldig overrasket av nominasjonene til Årets låt og Årets nykommer – mest fordi han ikke var klar over at det var noe prisutdeling.

– Det var jo veldig hyggelig. Jeg var ikke klar over at det var noe prisutdeling en gang, så det var jo en gledelig overraskelse. Jeg har aldri blitt nominert til noe som helst før, så jeg må jo være fornøyd med det.

Han kommer til å være på plass i arenaen på Fornebu når P3 Gull sparkes i gang 29. november, og er spent på hva som kommer til å skje.

– Det blir vel en festaften det? Jeg har bare tenkt til å møte opp og se på showet da. Jeg vet ikke hva de pleier å gjøre på prisutdelinger.