Sundfør til P3 Gull

Skal lage årets beste musikkfest sammen med Marit Larsen, Highasakite, Gabrielle, Team Me og Sondre Justad.

En av Norges største artister, Susanne Sundfør, spiller på P3 Gull 29. november.

Sundfør er aktuell med sin nye singel «Fade Away», som nylig fikk en svært god anmeldelse av P3. I låta tar artisten, som startet karrieren på pianokrakken og deretter har introdusert mer og mer elektronikk i lydbildet sitt, nok et steg videre.

Denne gangen preger synther, trommemaskiner og disko låta. «Sundfør fremstår som en tryggere og mer insisterende artist enn noen gang», skriver Mats Borch Bugge i sin anmeldelse.

Les: Mer Susanne i monitor (5/6)

Hør «Fade Away»:


Susanne Sundfør slipper sitt femte album, Ten Love Songs, i februar.

Hennes forrige, The Silicone Veil, ble i 2012 kåret til årets beste, norske album av P3.

Vant pris på P3 Gull i fjor

I fjor vant Susanne Sundfør og Røyksopp pris for årets beste låt under P3 Gull, da «Running To The Sea» gikk til topps i avstemningen.  Haugesundsartisten utmerket seg først på by:Larm i 2006, og har siden den gang posisjonert seg som en innovativ popartist med sterk meloditeft og evne til å bevege både gjennom utgivelser og konserter.

28-åringen har også markert seg i den stadig pågående debatten om kjønnsbalanse i musikkbransjen. I 2008 sa hun «jeg er først og fremst artist, ikke først og fremst kvinne» da hun mottok Spellemannpris i klassen «årets kvinnelige artist». I 2010 trakk hun nominasjonen i samme kategori. I 2012 ble kategorien fjernet.

Disse spiller på P3 Gull i år

P3 Gull har fremdeles ikke avslørt alle artistene som skal opptre under musikkshowet i hangar H3 på Fornebu 29. november. Foruten Sundfør er det så langt kjent at disse står på scenen:

Gabrielle

Bergenseren har dominert både radiolister og fester med sin «Fem fine frøkner» i år. Nylig kom oppfølgeren «Ti kniver». Hun har også vist at hun er en fantastisk liveartist. 

 

Highasakite

Highasakite er det norske favorittbandet til Bon Iver, og har gitt ut to kritikerroste album, spekket med rystende vakker popmusikk.

 Team Me

Team Me tar med sin storslagne indiepop fra Hedmarkens skoger til hangaren på Fornebu. Bandet deltok i Urørtfinalen 2010, og har siden den gang gitt ut to kritikerroste album og gjort suksess i Japan.

 

Sondre Justad

Et av de ferskeste og mest spennende tilskuddene på Bodø-scenen. Sondre Justad har hatt suksess med singelen «Nu har du mæ», og veltet nesten internett med sin oversatte versjon av Sam Smiths «Stay with me».

Marit Larsen

Marit Larsens hittil 18 år lange karriere startet i M2M. Gjennom fire soloalbum har hun åpenbart seg som landets fremste leverandør av sødmefylt pop.

P3 Gull-nominerte offentliggjøres 5. november

I fjor fikk blant andre Karpe Diem og Röyksopp pris, mens Kvelertak, Nico & Vinz og Emilie Nicolas skapte twitterstorm og gåsehudfremkallende øyeblikk med sine opptredener.

5. november offentliggjøres alle de nominerte under forfesten på Parkteatret i Oslo, der du kan være med og lade opp til moroa med liveopptredener fra Kaveh, Kråkesølv, Frk. Fryd og Gabrielle.

Les mer: Bli med på P3 Gull-forfest! 

Se P3 Gull-showet fra i fjor: